Apps για viral videos στο TikTok

Πέντε εφαρμογές επεξεργασίας που βοηθούν στο σαφάρι followers.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 02 Δεκεμβρίου 2022

Το TikTok συνεχίζει την αναρρίχησή του στον Όλυμπο των κοινωνικών δικτύων. Αφού άφησε πίσω του τους προσδιορισμούς του στυλ "εφαρμογή για μουσικά βίντεο, συνταγές κλπ", επιβεβαίωσε την ηγετική του θέση, ξεπερνώντας τα 3,5 δισ. λήψεις από τότε που είναι διαθέσιμο στην αγορά. Πρόκειται για μία συντριπτική επιτυχία που έχει αλλάξει τις ισορροπίες αναγκάζοντας influencers παντός είδους να ασχοληθούν πάση θυσία με τα σύντομα βίντεο για να αυξήσουν τους ακόλουθούς τους και ταυτόχρονα και το εισόδημά τους. 

>Διάβασε ακόμη: Facebook εναντίον TikTok: Ένας ανήθικος τεχνολογικός πόλεμος

Βέβαια, αυτό που συνήθως δε λέγεται, όπως επίσης δε φαντάζεται εύκολα όποιος δεν ασχολείται επισταμένα, είναι ότι πίσω από κάθε viral βίντεο στο TikTok υπάρχει πάρα πολλή δουλειά επεξεργασίας για να το τελειοποιηθεί και να προσελκύσει μεγαλύτερο κοινό. Από την επιλογή της διάρκειας -τώρα επιτρέπονται και 10λεπτα- και τα φίλτρα μέχρι τη μουσική και τα ηχητικά εφέ ή τα πλαίσια κειμένου, τίποτα δε γίνεται από μόνο του μαγικά.

Οι παρακάτω 5 εφαρμογές που ακολουθούν με αλφαβητική σειρά είναι ό,τι πρέπει για να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή στους επίδοξους (και φιλόδοξους) TikTokers, πόσω μάλλον για όποιον είναι ακόμη αρχάριος. 

CapCut

Apps για viral videos στο TikTokcapcut

To CapCut ανήκει στη Bytedance -που με τη σειρά της ανήκει στο TikTok- έχει πολλά χαρακτηριστικά που θα λατρέψεις. Πρώτα απ' όλα μπορείς να κάνεις πραγματικά τα πάντα σε κάθε βίντεο και να χρησιμοποιήσεις κάποιο τραγούδι από τον τεράστιο μουσικό που διαθέτει. 

Filmr

filmrfilmr

Το Filmr είναι μία από τις καλύτερες λύσεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, επειδή παρέχει πρόσβαση σε μία βιβλιοθήκη πολυμέσων με εκατομμύρια πόρους για να ολοκληρώσεις το βίντεό σου. Είναι επίσης εξαιρετικό αν χρειάζεσαι έμπνευση καθώς διαθέτει περισσότερα από 5.000 έτοιμα πρότυπα ταινιών. Η εφαρμογή είναι δωρεάν, αλλά προσθέτει υδατογράφημα στα βίντεο, το οποίο για να το ξεφορτωθείς πρέπει πληρώσεις συνδρομή 23 δολάρια το μήνα.

Funimate

funimatefunimate

Αυτή η εφαρμογή είναι ιδανική για όποιον ψάχνει να βρει όλα τα προσαρμοσμένα εφέ και τα κινούμενα σχέδια. Υπάρχουν προκάτ μάσκες, αυτοκόλλητα, φόντα και περισσότερα από 100 προηγμένα εφέ βίντεο, ενώ δε χρειάζεται να κάνεις πολλά χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη. Η εφαρμογή είναι δωρεάν αλλά εμφανίζει ενοχλητικές διαφημίσεις, που εξαφανίζονται με 2,99 δολάρια την εβδομάδα.

Magisto

magistomagisto

Η εφαρμογή ανήκει στο Vimeo και είναι μία καλή εναλλακτική λύση για όσους αγαπούν να επεξεργάζονται τα βίντεό τους σε πολλαπλές συσκευές με premium λειτουργίες επεξεργασίας μέσω του iStock HD. Επιπρόσθετα, χρησιμοποιώντας την, μπορείς να μοιραστείς τα βίντεό σου και στο Vimeo λαμβάνοντας πλήρη ανάλυση των στατιστικών στοιχείων, των προβολών και ένα σωρό ακόμη στοιχείων. 

>Διάβασε ακόμη: Κάποια πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ στο TikTok

Η εφαρμογή είναι δωρεάν, αλλά χωρίς συνδρομή, οι δυνατότητες είναι πολύ περιορισμένες. 

Zoomerang

zoomerangzoomerang

Το Zoomerang είναι ιδανικό για όσους θέλουν να επεξεργαστούν σύντομα βίντεο χορού ή μουσικής για να γίνουν viral στο TikTok. Είναι δωρεάν, πολύ εύχρηστο και παρέχει tutorials που βοηθούν να αναδημιουργήσει κανείς trending βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προσφέρει επιπρόσθετα, μία τεράστια μουσική βιβλιοθήκη, αλλά και εκατοντάδες μεταβάσεις και εφέ βίντεο. Η εφαρμογή είναι δωρεάν με διαφημίσεις ή μπορείς να επιλέξεις να πληρώσεις ετήσια συνδρομή.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος