A day in the life | To foldable αξεσουάρ του lifestyle editor είναι αυτό που χρειάζεται κάθε άντρας

Ένας συντάκτης του Esquire γράφει για τα βασικά σημεία του foldable κινητού που πλέον δεν μπορεί να αποχωριστεί ούτε στη δουλειά του.

Τι αναζητά κανείς ψάχνοντας για ένα νέο smartphone; Φωτογράφο των καλύτερων στιγμών του; Συνεργάτη να ανοίγει και να επεξεργάζεται όλα τα e-mails κάθε στιγμή; Τον φίλο που θα βάζει τη μουσική και το ρυθμό; Ή μήπως τον συμφοιτητή που θα βοηθά με όλες τις παρουσιάσεις, τις εργασίες και τα deadlines; Κακά τα ψέματα, ψάχνοντας για νέο smartphone αναζητάς όλα αυτά τα χαρακτηριστικά κι ακόμα παραπάνω. Θες να είσαι το επίκεντρο της προσοχής, να κάνεις όλες σου τις δουλειές με άνεση και στυλ και να φλεξάρεις κάθε στιγμή της ημέρας. Τσεκάροντας όλη την αγορά, βρήκα τη συσκευή που μου προσέφερε ό,τι ακριβώς ζητούσα. Κατέληξα στο Galaxy Z Fold3 5G, το foldable smartphone της Samsung και είχα τους λόγους μου.

A day in the life | To foldable αξεσουάρ του lifestyle editor είναι αυτό που χρειάζεται κάθε άντρας

To Galaxy Z Fold3 5G που έχει σαρώσει τις κριτικές από τους συντάκτες τεχνολογίας παγκοσμίως, μπήκε αμέσως στα ραντάρ μου. Το Galaxy Z Fold3 5G εντυπωσιάζει με τρεις διαχρονικά κλασικές αποχρώσεις που τραβάνε τα βλέμματα. Το Phantom Black, το Phantom Green και το Phantom Silver και αμέσως μπορείς να καταλάβεις γιατί ξεχωρίζει (και) οπτικά.

Η αλήθεια είναι πως δεν είχα χρησιμοποιήσει ξανά foldable κινητό και σύντομα τα έχασα με τη χρηστικότητά του. Πρόκειται στην ουσία για ένα smartphone 5G πλήρους οθόνης, που διπλώνει, όποτε το χρειαστώ. Πρόκειται για το πιο ελαφρύ και πιο φορητό Samsung Galaxy Fold μέχρι σήμερα, με μεγάλες οθόνες, τόσο μέσα όσο και έξω. Διπλωμένο, είναι ένα premium smartphone 6,2 ιντσών που διευκολύνει το κράτημα στο ένα χέρι και τις φωτογραφίες με... κανένα όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Galaxy Z Fold3 5G

Τι σημαίνει να φλεξάρεις με το νέο σου κινητό; Όχι, δεν έχει να κάνει με το flex που έχεις συνηθίσει. Με το flex mode του εντυπωσιακού smartphone μου λύθηκαν τα χέρια. Στην κυριολεξία. Μπορώ να χωρίζω την οθόνη στα δύο, να χρησιμοποιώ ταυτόχρονα διαφορετικές εφαρμογές και όχι δεν εννοώ απλά να ακούω μουσική και να στέλνω μηνύματα. Η διπλή οθόνη προσφέρει υπηρεσίες που δεν είχα φανταστεί ότι μπορώ να έχω στο κινητό μου. Multitaskers όλου του κόσμου, μπορείτε να ταυτιστείτε!

Όταν η οθόνη Infinity Flex 7,6 ιντσών φωτίζεται, η κάμερα κάτω από την οθόνη εξαφανίζεται, σχεδόν μαγικά, χωρίς να αλλοιώνει αυτά που προβάλλονται στην οθόνη. Στη μία οθόνη μπορώ να βλέπω το βίντεο που θέλω -και μάλιστα στην αδιανόητη Dynamic AMOLED 2X- και στην άλλη να κρατάω σημειώσεις, πράγμα που μου δίνει ανεξάντλητες δυνατότητες στη δουλειά μου. Εντάξει, για τη θέαση ταινιών ή το ατελείωτο binge watching που μπορώ να κάνω δεν θα αναφερθώ καν. Είναι πάντως το μόνο smartphone μέχρι σήμερα που με βολεύει στο να δω άνετα μια σειρά με τις ώρες.

Η ευελιξία που μου παρέχει το Galaxy Z Fold3 5G είναι όμως το μεγαλύτερο προσόν του. Όπου κι αν βρεθώ, μπορώ να απολαύσω όλα του τα δυνατά χαρτιά στο έπακρο. Μπορώ να παρακολουθήσω μια νέα παρουσίαση μέσω του smartphone και να κρατάω σημειώσεις μέσω του ίδιου smartphone, σαν να έχω δύο συσκευές σε μία. Όμως αρκετά με τη δουλειά.

Galaxy Z Fold3 5G

Η αλήθεια είναι ότι όσο περισσότερο το μαθαίνω, τόσο πιο πολλά μαθαίνω και έχω καταλήξει στο ότι πρόκειται για ό,τι κοντινότερο σε desktop μπορούσα να βρω. Διαχωρίζω τη μεγάλη οθόνη σε τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα και μπορώ να ανοίξω ακόμη πέντε σε αναδυόμενα παράθυρα, ενώ οι εφαρμογές Microsoft, που όπως καταλαβαίνετε με ενδιαφέρουν και περισσότερο, λειτουργούν καλύτερα από ποτέ. 

S - Pen, για κάθε στιγμή έμπνευσης

Μαζί με το νέο κινητό, έλαβα και το πρώτο S Pen* σε Samsung Galaxy αναδιπλούμενο smartphone. Μαζί του μπόρεσα να σχεδιάσω, να γράψω και να εργαστώ με εκπληκτική ακρίβεια πάνω στο γυαλί. Κάθε λειτουργία γίνεται με ποιότητα που δεν μπορούσα να φανταστώ και μπορώ ανά πάσα στιγμή να παρακολουθώ ταυτόχρονα βίντεο, να κάνω τις βιντεοκλήσεις μου και όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα, hands-free με τη λειτουργία Flex. Χωρίζει την οθόνη στα δύο, επιτρέποντάς σας να εργαστείτε πιο έξυπνα, όπως μιλώντας με βιντεοκλήση στο πάνω μισό και σημειώνοντας τις ιδέες σας στο κάτω μισό.

Με την εξωτερική οθόνη οι selfie γίνονται παιχνιδάκι

Αν δεν έχω χρόνο για χάσιμο, μπορώ να τραβήξω selfie χωρίς να ξεδιπλώσω το smartphone. Με τη διπλή κύρια κάμερα μπορώ αμέσως να τσεκάρω το αποτέλεσμα μέσω της προεπισκόπησης στην εξωτερική οθόνη. Και όλα αυτά απλά πατώντας ένα κουμπί. Παράλληλα, μπορώ με τη διπλή προεπισκόπηση να κάνω αυτό που πάντα ήθελα με τις φωτογραφίες. Γιατί να κάθομαι να τσακώνομαι κάθε φορά για το ποιος έχει βγει καλύτερος στη φώτο; Πλέον μπορώ να τους αφήνω να τσεκάρουν τη φωτογραφία τους με τη διπλή προεπισκόπηση οθόνης καλύμματος στην Εξωτερική οθόνη, έτσι ώστε όλοι να δείχνουν εκπληκτικοί ακόμη και στην πρώτη λήψη.

Τα βίντεο που ήδη έχω τραβήξει από τις πρώτες συναυλίες του καλοκαιριού είναι το κάτι άλλο. Πλέον τα κουνημένα βίντεο αποτελούν για μένα μόνο καλλιτεχνική άποψη. Ακουμπώντας το Galaxy Z Fold3 5G σε μια επίπεδη επιφάνεια, η λειτουργία Flex λειτουργεί σαν τρίποδο, διατηρώντας τη γωνία για να σταθεροποιηθεί η κάμερα, καθώς εσείς τραβάτε την αγαπημένη σας λήψη με την πρώτη.

Όλα είναι θέμα γωνίας

Με τη λειτουργία Flex άλλαξα πλήρως και τον τρόπο που στέλνω εγώ φωτογραφίες. Έχω πια γίνει master στον τρόπο που βγάζω selfies και έμαθα ποια είναι η γωνία που με κάνει πιο γοητευτικό. Το flex mode του Galaxy Z Fold3 5G μου έδωσε τη δυνατότητα να ανοίξω την οθόνη, να προσαρμόσω τη γωνία όπως ακριβώς τη θέλω εγώ και στη συνέχεια να βγάλω τη selfie μου, χωρίς καν να χρησιμοποιήσω τα χέρια μου.

Όταν πάλι θέλω να το παίξω σκηνοθέτης μπροστά στην παρέα, έχω τη λύση. Με το Director's View μπορώ να αποτυπώσω στιγμές από όποια γωνία μπορώ να φανταστώ, όπως με την εξωτερική εμπρόσθια και την κύρια κάμερα ταυτόχρονα και στη συνέχεια να επιλέξω τη λήψη που θέλω.

Τα 120Hz προσφέρουν ομαλή εμπειρία παιχνιδιού και θέασης τόσο στην Εξωτερική οθόνη όσο και στην Εσωτερική οθόνη. H κύλιση και η μετακίνηση στην κύρια οθόνη επομένως δεν πρέπει να μας φοβίζει. Όσον αφορά τους gamers πάλι, τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα. Οι κινήσεις απεικονίζονται με σαφήνεια και ομαλή παρουσίαση εικόνας, ακόμη και σε στιγμές ιδιαίτερης δράσης, δίνοντάς σας μεγάλο πλεονέκτημα στο παιχνίδι, από άκρη σε άκρη. Και ο επεξεργαστής 5nm προσφέρει απρόσκοπτη εμπειρία gaming με την εξαιρετική του ταχύτητα και αυτό θα το καταλάβετε αμέσως. 

Galaxy Z Fold3 5G

Όσον αφορά την αντοχή του, το Galaxy Z Fold3 5G είναι φτιαγμένο με το πιο ισχυρό πλαίσιο αλουμινίου της Samsung. Η ραχοκοκκαλιά αυτού του εξαιρετικού smartphone κατασκευάζεται από το ίσχυρο αλλά και απίστευτα ελαφρύ πλαίσιο αλουμινίου Armor Aluminum, 10% πιο ανθεκτικό για να προστατεύει τα τμήματα της άρθρωσης, σαν "πανοπλία".

Προστασία σε όλους τους τομείς

Το καλοκαίρι είναι εδώ και για κάθε smartphone οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται. Το πρώτο ανθεκτικό στο νερό Samsung Galaxy foldable smartphone της σειράς Z. Η πιστοποίηση IPX8 σημαίνει ότι μπορείτε να ξεδιπλωθεί ελεύθερα, ακόμη και αν το smartphone βραχεί λίγο*.

Την εποχή που μιλάμε για προστασία των προσωπικών δεδομένων μεγαλύτερη από ποτέ, το Samsung Knox μπορεί να μας λύσει τα χέρια. Είναι ενσωματωμένο στο υλικό και στο λογισμικό του smartphone, παρέχοντας προστασία σε πολλαπλά επίπεδα για να διατηρηθούν τα προσωπικά δεδομένα ιδιωτικά, χωρίς ιδιαίτερο κόπο από εμάς.

Η ευλυγισία είναι ατού

Η εσωτερική οθόνη είναι φτιαγμένη από εξαιρετικά λεπτό γυαλί Samsung Ultra Thin Glass — μια λύση για ευέλικτες οθόνες. Χάρη σε ένα πρόσθετο προστατευτικό στρώμα και προστατευτική μεμβράνη, είναι 80% πιο ανθεκτικό από πριν. Όμως την ίδια στιγμή το fordable smartphone αντέχει και τα χτυπήματα. Οι γρατζουνιές και τα χτυπήματα ανήκουν στην καθημερινότητα των smartphones. Το εξωτερικό και το πίσω κάλυμμα στο Galaxy Z Fold3 5G είναι φτιαγμένο από το πιο δυνατό Gorilla Glass σε Galaxy Z μέχρι στιγμής: το Corning® Gorilla® Glass Victus™. Ευέλικτο και ισχυρό, αυτόνομο και στιλάτο, το Galaxy Z Fold3 5G είναι ο τέλειος σύμμαχος για κάθε στιγμή της ημέρας.

*Το S Pen πωλείται χωριστά.

**Το Galaxy Z Fold3 5G έχει πιστοποίηση IPX8. Με βάση συνθήκες δοκιμής για βύθιση σε γλυκό νερό βάθους έως 1,5 m και μέχρι 30 λεπτά. Δεν συνιστάται για χρήση σε παραλία ή πισίνα. Δεν είναι ανθεκτικό κατά της σκόνης.


Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε.
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πανωλεθρία για τον Musk, ανακλήθηκαν όλα τα Tesla Cybertruck

Παρουσιάστηκε ένα σημαντικό πρόβλημα ασφαλείας που επηρεάζει όλα τα Cybertruck.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ένα βήμα πιο κοντά οι ΗΠΑ στην απαγόρευση του TikTok

Ψηφίστηκε νέο νομοσχέδιο για τον έλεγχο του TikTok στις ΗΠΑ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όταν η Μαρίνα Σάττι, έπαιζε στους 'Δαίμονες' των Βίσση-Καρβέλα

11 χρόνια μετά, το βίντεο με την ερμηνεία της Σάττι γίνεται viral. Και όχι άδικα.

Γραφει Γιαννης Σπανος