Το Twitter σαμποτάρει τα mentions

Ένα νέο feature, που βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο, σου επιτρέπει να ελέγχεις ποιος μπορεί να σε κάνει mention στο Twitter.

Ένα νέο, υπό δοκιμή feature σου επιτρέπει να κοντρολάρεις το ποιος μπορεί να σε κάνει mention στο Twitter ή να μπλοκάρεις τελείως τα mentions. Τη δε δοκιμή του επιβεβαίωσε με ένα tweet του -που στη συνέχεια διαγράφηκε- ο Dominic Camozzi, σχεδιαστής προσωπικών δεδομένων στο Twitter, αφού θα έλαβε, όπως υποθέτουμε, το feedback που χρειαζόταν από την κοινότητα.

Η χρησιμότητα του ελέγχου στα mentions

Αν τελικά επιτραπεί στους χρήστες του Twitter να επιλέγουν το ποιος μπορεί να τους κάνει mention, τότε θα έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετικά βασική αλλαγή στον τρόπο που λειτουργεί η πλατφόρμα, καθώς θα καταστήσει τις επικοινωνίες τύπου @onomaxrhsth (για να επιστήσει κάποιος την προσοχή του χρήστη σε κάτι) αδύνατες. Από την άλλη, το feature θα προλαβαίνει το bullying ή την παρενόχληση, κάτι που το καθιστά ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για την προστασία μας.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Twitter is working on letting you control who can mention you on Twitter <a href="https://t.co/UemMCGcy70">pic.twitter.com/UemMCGcy70</a></p>&mdash; Jane Manchun Wong (@wongmjane) <a href="https://twitter.com/wongmjane/status/1580630339889745920?ref_src=twsrc%5Etfw">October 13, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

> Διάβασε ακόμα: Κι όμως, το Twitter προσπάθησε να βγάλει χρήματα από το πορνό

Το δε screenshot που πόσταρε η Jane Manchun Wong στον λογαριασμό της, δείχνει το πώς θα λειτουργεί το σχετικό feature - θα μπορείς να επιλέξεις αν θα μπορεί να σε κάνει mention ο οποιοσδήποτε, αν θα μπορούν μόνο ή φίλοι σου ή αν δεν θα μπορεί κανένας.

> Διάβασε ακόμα: 16 χρόνια Twitter

Παλιά μου τέχνη κόσκινο

Για την ιστορία, πάντως, αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που το Twitter θα επιτρέψει στους χρήστες του να περιορίσουν τη λίστα των ανθρώπων με τους οποίους μπορούν να διαντιδράσουν εντός της πλατφόρμας.

Το 2020 είχε λανσαριστεί ένα άλλο feature που σου επέτρεπε να περιορίσεις το ποιος μπορεί να απαντήσει σε ένα tweet σου (μόνο οι άνθρωποι που ακολουθείς ή όσοι έχεις κάνει mention σε ένα tweet), ενώ το υπάρχον feature Twitter Circles σου επιτρέπει να μπορούν να δουν συγκεκριμένα tweets σου μόνο οι ομάδες χρηστών που εσύ έχεις επιλέξει.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.