Κι όμως, το Twitter προσπάθησε να βγάλει χρήματα από το πορνό

Τι μπλόκαρε την προσπάθεια του Twitter για κερδοσκοπία από πορνογραφικούς λογαριασμούς.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 01 Σεπτεμβρίου 2022

Μπορεί για τον χώρο των media το Twitter να είναι απόλυτο κοινωνικό δίκτυο, όμως ας μην γελιόμαστε, απέχει αρκετά από το να είναι το πιο κερδοφόρο. Εν μέσω εσωτερικών ανακατατάξεων και αυξημένων πιέσεων από τους επενδυτές έτσι ώστε να βγάλει περισσότερα χρήματα, το Twitter φέρεται να εξέτασε το ενδεχόμενο νομισματοποίησης περιεχομένου για ενήλικες.

Σύμφωνα με έκθεση του The Verge, το Twitter ήταν έτοιμο να γίνει ανταγωνιστής του OnlyFans, επιτρέποντας σε δημιουργούς ενηλίκων να πωλούν συνδρομές στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή η ιδέα μπορεί να ακούγεται παράξενη στην αρχή, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο τρελή, καθώς ορισμένοι δημιουργοί περιεχομένου πορνό βασίζονται ήδη στο Twitter ως μέσο για τη διαφήμιση των λογαριασμών τους στο OnlyFans. Το Twitter βλέπεις είναι μία από τις μοναδικές μεγάλες πλατφόρμες στις οποίες η ανάρτηση πορνό δεν παραβιάζει τις κατευθυντήριες γραμμές.

Το έργο αυτό ωστόσο τέθηκε σε αναμονή αφού μια "κόκκινη ομάδα" 84 υπαλλήλων, η οποία σχεδιάστηκε για να ελέγχει το προϊόν για ελαττώματα ασφαλείας, διαπίστωσε ότι το Twitter δεν μπορεί να ανιχνεύσει υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (CSAM) και μη συναινετικό γυμνό σε κλίμακα. Το Twitter δε διέθετε επίσης εργαλεία για να επαληθεύει ότι οι δημιουργοί και οι καταναλωτές περιεχομένου για ενήλικες ήταν άνω των 18 ετών. Σύμφωνα με την έκθεση, η ειδική ομάδα Υγείας του Twitter είχε προειδοποιήσει τα ανώτερα στελέχη για το πρόβλημα CSAM της πλατφόρμας από τον Φεβρουάριο του 2021.

Για τον εντοπισμό τέτοιου περιεχομένου, το Twitter χρησιμοποιεί μια βάση δεδομένων που αναπτύχθηκε από τη Microsoft και ονομάζεται PhotoDNA, η οποία βοηθά τις πλατφόρμες να εντοπίζουν και να αφαιρούν γρήγορα τα γνωστά CSAM. Αλλά αν ένα κομμάτι CSAM δεν είναι ήδη μέρος αυτής της βάσης δεδομένων, οι νεότερες ή ψηφιακά τροποποιημένες εικόνες μπορούν να αποφύγουν την ανίχνευση.

"Βλέπεις ανθρώπους να λένε: "Λοιπόν, το Twitter κάνει κακή δουλειά"", δήλωσε ο Matthew Green, αναπληρωτής καθηγητής στο Ινστιτούτο Ασφάλειας Πληροφοριών του Johns Hopkins. "Και τότε αποδεικνύεται ότι το Twitter χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία σάρωσης PhotoDNA που χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι".

Δεν φτάνουν τα χρήματα

Τα ετήσια έσοδα του Twitter -περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021- είναι μικρά σε σύγκριση με μια εταιρεία όπως η Google, η οποία είχε έσοδα 257 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι. Η Google έχει τα οικονομικά μέσα για να αναπτύξει πιο εξελιγμένη τεχνολογία για τον εντοπισμό CSAM, αλλά αυτοί οι μηχανισμοί που βασίζονται στη μηχανική μάθηση δεν είναι αλάνθαστοι. Η Meta χρησιμοποιεί επίσης το Content Safety API της Google για τον εντοπισμό CSAM.

> Διάβασε ακόμη: Αυτό το Instagram θέλουμε;

"Αυτά τα εργαλεία είναι ισχυρά στο ότι μπορούν να βρουν νέα πράγματα, αλλά είναι επίσης επιρρεπή σε σφάλματα. Η μηχανική μάθηση δεν γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ του να στέλνεις κάτι στο γιατρό σου και της πραγματικής σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Green.

Παρόλο που αυτού του είδους η τεχνολογία αναπτύσσεται για την προστασία των παιδιών από την εκμετάλλευση, οι επικριτές ανησυχούν ότι το κόστος αυτής της προστασίας - μαζική παρακολούθηση και σάρωση προσωπικών δεδομένων - είναι πολύ υψηλό. Η Apple σχεδίαζε να αναπτύξει τη δική της τεχνολογία ανίχνευσης CSAM με την ονομασία NeuralHash πέρυσι, αλλά το προϊόν καταργήθηκε αφού εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας και υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής επεσήμαναν ότι η τεχνολογία θα μπορούσε εύκολα να γίνει αντικείμενο κατάχρησης από τις κυβερνητικές αρχές.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι οι κοινωνικές πλατφόρμες δεν μπορούν να κάνουν περισσότερα για την προστασία των παιδιών από την εκμετάλλευση. Μέχρι τον Φεβρουάριο, το Twitter δεν διέθετε τρόπο για τους χρήστες να επισημαίνουν το περιεχόμενο που περιέχει CSAM, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένα από τα πιο επιβλαβή περιεχόμενα του ιστότοπου θα μπορούσαν να παραμείνουν online για μεγάλα χρονικά διαστήματα μετά από αναφορές χρηστών. 

Πέρυσι, δύο άτομα μήνυσαν το Twitter επειδή φέρεται να αποκόμισε κέρδος από βίντεο που είχαν καταγραφεί με τους ίδιους ως έφηβους θύματα σεξουαλικής εμπορίας- η υπόθεση οδηγείται στο Εφετείο του Ενάτου Κυκλώματος των ΗΠΑ. Σε αυτή την υπόθεση, οι ενάγοντες ισχυρίστηκαν ότι το Twitter δεν αφαίρεσε τα βίντεο όταν ειδοποιήθηκε σχετικά. Τα εν λόγω βίντεο συγκέντρωσαν πάνω από 167.000 προβολές.

Το Twitter αντιμετωπίζει ένα δύσκολο πρόβλημα: η πλατφόρμα είναι αρκετά μεγάλη και ο εντοπισμός όλων των CSAM είναι σχεδόν αδύνατος, αλλά δεν κερδίζει αρκετά χρήματα για να επενδύσει σε πιο ισχυρές διασφαλίσεις.

Τι σχέση έχουν οι οικονομικές εκθέσεις του Twitter με τη δίκη με τον Elon Musk

Σύμφωνα με την έκθεση του The Verge, η πιθανή εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk έχει επίσης επηρεάσει τις προτεραιότητες των ομάδων υγείας και ασφάλειας της εταιρείας. Την περασμένη εβδομάδα, το Twitter φέρεται να αναδιοργάνωσε την ομάδα υγείας του για να επικεντρωθεί αντ' αυτού στον εντοπισμό λογαριασμών spam - ο Musk έχει υποστηρίξει με θέρμη ότι το Twitter λέει ψέματα σχετικά με την επικράτηση των bots στην πλατφόρμα, αναφέροντας αυτό ως λόγο που θέλει να τερματίσει τη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.