Το ότι ο Elon Musk είναι αμφιλεγόμενος και ενδέχεται να μην πάει και πολύ καλά στα μυαλά του αποτελεί κοινή γνώση, τουλάχιστον ανάμεσα σε εκείνους που παρακολουθούν τι κάνει με το Twitter, τόσο πριν το αγοράσει όσο και αφού έσκασε 44 δισεκατομμύρια δολάρια για να το αποκτήσει με σκοπό να επαναφέρει σε αυτό μια αμφίσημη "ελευθερία της έκφρασης" που το καθιστά, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, πεδίο για τα πιο αισχρά και χοντροκομμένα ξεσπάσματά του.

Τα tweets που προκαλούν

Ας ξεκινήσουμε με το σεξιστικό meme που πόσταρε για να καλωσορίσει τον Donald Trump πίσω στο Twitter (κι αυτό παρότι ο τελευταίος είχε δηλώσει ότι θα αφοσιωνόταν στο δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Truth Social).

Στα τέλη Οκτωβρίου, πάλι, απαντώντας σε ένα tweet της Hillary Clinton, δεν δίστασε να σχολιάσει την επίθεση που δέχτηκε ο Paul Pelosi, λέγοντας ότι το περιστατικό μπορεί να έχει δύο πλευρές και λινκάροντας σε ένα site που έβριθε θεωριών συνωμοσίας. Στη συνέχεια, αφού είχαν διαβάσει εκατομμύρια άνθρωποι τις προσβλητικές μπουρδολογίες του, το κατέβασε. Το screenshot που ακολουθεί, όμως, μένει ως απόδειξη.

Για να μη μιλήσουμε για το tweet με το οποίο ανακοίνωσε τις μηνιαίες συνδρομές των οκτώ δολαρίων, που υποτίθεται ότι θα εξασφάλιζαν τον εκδημοκρατισμό της δημοσιογραφίας και την ενδυνάμωση της φωνής του λαού, αλλά στην πραγματικότητα προκάλεσαν χάος.

Τέλος, κλείνουμε με το χώσιμο που έριξε στους ακτιβιστές, τους οποίους θεωρεί υπαίτιους για τη μεγάλη πτώση στα έσοδα του Twitter και δε δίστασε, ο αθεόφοβος, να υποστηρίξει ότι προσπαθούν να φιμώσουν την ελευθερία της έκφρασης στην Αμερική:

Κοινώς, αν στο Twitter έλειπε κάποιος για να κάνει bullying, τότε βρέθηκε στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη του.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.