Το ζοφερό μέλλον του Twitter

Από το κακό στο χειρότερο πάει το Twitter αφ' ης στιγμής το ανέλαβε ο Elon Musk.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 12 Δεκεμβρίου 2022

Τι χρονιά κι αυτή για το Twitter, σωστά; Μετά την εξαγορά του από τον Elon Musk και την καταιγίδα ηλίθιων επιλογών και αποδιοργάνωσης που εκείνος ενορχήστρωσε με την άκυρη συμπεριφορά του, έχει τώρα να αντιμετωπίσει και την είδηση ότι η Meta χτίζει ένα νέο feature "γραπτών σημειώσεων" που θα μοιάζει με το Twitter και ενδέχεται είτε να λανσαριστεί ως ξεχωριστό app, είτε ως feature του Instagram. Πώς φτάσαμε όμως μέχρι εκεί;

Το ζοφερό μέλλον του TwitteriStock

Έχουν γίνει τόσα λάθη το ένα μετά το άλλο που, στ' αλήθεια, δεν ξέρουμε από πού να ξεκινήσουμε. Αν θελήσουμε να συνοψίσουμε την κατάσταση, θα πρέπει να πούμε ότι ο Musk επανέφερε στο Twitter τους λογαριασμούς των χειρότερων χρηστών του, έκανε μαζικές απολύσεις προσωπικού και στη συνέχεια λάνσαρε και ξελάνσαρε μια σειρά από επί πληρωμή features, μπας και βγάλει μαζεύοντας κουκιά τη μεγάλη χασούρα της μαζικής φυγής των διαφημιστών από την πλατφόρμα.'

Σε άλλα νέα, το Σαββατοκύριακο επιβεβαίωσε απαντώντας με ένα ξερό "yes" σε ένα tweet και το ότι σκοπεύει να αυξήσει το όριο των χαρακτήρων που μπορεί κάποιος να συμπεριλάβει σε ένα tweet, από τους 280 στους 4.000, λες και αυτό ήταν το πιο μεγάλο πρόβλημα της πλατφόρμας, λες και θα θεωρείται "τιτίβισμα" πια, μία δημοσίευση τέτοιου μεγέθους.

Twitter, ο νέος Μεγάλος Ασθενής

Τα πάντα πηγαίνουν χάλια, λοιπόν. Το χειρότερο; Όσοι παρακολουθούν την κατάσταση από κοντά προβλέπουν ότι το ίδιο κλίμα πτώσης θα συνεχιστεί μέσα στο 2023. Κι αυτό γιατί θεωρούν ότι ο Musk έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος που είναι προγραμματισμένο να αυτοκαταστραφεί.

Το Twitter βέβαια δεν πρόκειται να πέσει από τη μία στιγμή στην άλλη σαν να ήταν ένας γίγαντας με πήλινα πόδια. Θα σβήσει σταδιακά, σαν ένας νέος Μεγάλος Ασθενής, που η μία ασθένεια ακολουθεί την άλλη μέχρι να επέλθει ο θάνατός του.

Θα γίνεται ολοένα και πιο εκνευριστικό, ολοένα και πιο βαρετό, μέχρι να πέσει στην αφάνεια όπως τόσα και τόσα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μας αφήσαν χρόνους.

Μέσα στο 2023, μάλιστα, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες εισέρχονται σε έναν νέο προεκλογικό πυρετό, το Twitter αναμένεται να μεταμορφωθεί σε βόθρο, εξαιτίας όλης αυτής της επαναφοράς προηγουμένως αποβληθέντων λογαριασμών και τον μη επαρκή έλεγχο για ψευδές ειδήσεις ή έκφραση απαράδεκτων απόψεων "στο όνομα της ελευθερίας του λόγου".

BLU BIRDS ILLUSTRATION CONCEPTiStock

Άλλο να πίνεις το ποτό σου, άλλο να είσαι ιδιοκτήτης ποτάδικου

Ο Elon Musk δεν έχει δείξει, τουλάχιστον όχι ακόμη, να προβαίνει σε κινήσεις οι οποίες θα βελτιώσουν το Twitter που ούτως ή άλλως είχε προβλήματα και πριν το αναλάβει εκείνος - ναι, δεν ήταν καμιά επιχείρηση με τρελή κερδοφορία. Η συμπεριφορά του είναι σαν αυτή ενός φανατικού θαμώνα που αγοράζει το μπαρ που πηγαίνει και πίνει το ποτό του, χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει ότι το να πίνεις το ποτό σου έχει πλάκα αλλά το να λειτουργείς ένα μπαρ είναι δουλειά.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος