To GPT-4 παίρνει 10 με τόνο

Το εργαλείο βαθιάς μάθησης της OpenAI αρίστευσε σε μια σειρά από τυποποιημένες εξετάσεις ακαδημαϊκού επιπέδου.

Δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να ξεπεράσουμε τους βάσιμους φόβους και τις ανησυχίες μας σχετικά με τις επιπτώσεις της μη-ηθικής χρήσης του ChatGPT στις σύγχρονες κοινωνίες και, πλέον, είμαστε αντιμέτωποι με την είδηση του ότι το πιο πρόσφατο λογισμικό της OpenAI, το GPT-4, που έγινε διαθέσιμο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για τους plus συνδρομητές της υπηρεσίας, μπορεί πλέον όχι απλώς να περάσει με επιτυχία μια σειρά από τυποποιημένες εξετάσεις ακαδημαϊκού επιπέδου αλλά και να γίνει δεκτό σε... δικηγορικό σύλλογο.

Chatbot με πτυχία

Το GPT-4 έλαβε, μεταξύ άλλων ακαδημαϊκών δοκιμασιών, βαθμολογία 90/100 στις εξετάσεις που δίνουν οι δικηγόροι στην Αμερική για να γίνουν δεκτοί σε κάποιον δικηγορικό σύλλογο, 88/100 στις εξετάσεις για την εισαγωγή σε μια Νομική Σχολή και 93/100 στο SAT, το τεστ που κάνει κάποιος πριν μπει σε ένα αμερικανικό πανεπιστήμιο.

ChatGPT iStock

Η OpenAI αναφέρει σχετικώς σε ένα blog post ότι το νέο της λογισμικό GPT-4 μπορεί να μην είναι (ακόμη) πλήρως αξιόπιστο, να κάνει λογικά άλματα και να δημιουργεί "ψεύτικα γεγονότα", να μην είναι ικανό όπως ο άνθρωπος σε μια σειρά από "λεκτικές περιστάσεις" της "πραγματικής ζωής", παρ' όλα αυτά οι επιδόσεις του είναι "επιπέδου ανθρώπου" σε διάφορα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά πεδία.

Αυτό, πάντως, που δεν μπορεί παρά να μας φοβίσει (ή να μας συναρπάσει) περισσότερο είναι το γεγονός ότι το λογισμικό βαθιάς μάθησης της OpenAI έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο στον τρόπο που μαθαίνει. Το GPT-4 πέρασε τις εξετάσεις των δικηγόρων με τη βαθμολογία που επιτυγχάνει το 10% των καλύτερων εξεταζομένων, ενώ το προηγούμενο λογισμικό που χρησιμοποιούσε το ChatGPT, το GPT-3.5, στην ίδια εξέταση, βρισκόταν, στο περίπου, στο 10% των τελευταίων εξεταζομένων.

Κοινώς, οι επιδόσεις του βελτιώθηκαν σημαντικά σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, κάτι που σημαίνει ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιο κοντά από ποτέ στο να αρχίσει να αποτελεί ένα αξιόπιστο εργαλείο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε διάφορους τομείς.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πιο δυνατά πόδια, με αυτές τις απλές ασκήσεις

Το 20λεπτο-AMRAP ολοκληρωμένο πρόγραμμα προπόνησης για τα πόδια που βασίζεται σε 4 μόνο ασκήσεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα καλύτερα και τα χειρότερα ροφήματα και ποτά σύμφωνα με το Harvard

Με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές -καφές, τσάι, energy drinks, αλκοόλ κλπ- λογικό το να μην ξέρεις το τι σου κάνει καλό και τι σε βλάπτει.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το άδοξο τέλος του Bruce McLaren

Το δυστύχημα που στέρησε τη ζωή στον θρυλικό οδηγό αγώνων, Bruce McLaren.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Τώρα η Air New Zealand ζυγίζει τους επιβάτες όπως τις χειραποσκευές

Ο λόγος πίσω από τη νέα -κάπως τρομακτική- πολιτική της αεροπορικής εταιρείας, δεν είναι αυτός που φαντάζεσαι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ο ιδανικός σύντροφος για τη Gen Z, σύμφωνα με το Tinder

Η νεότερη γενιά Gen Z μάλλον ήρθε για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Γραφει Πωλινα Φραγκου