Το Twitter θέλει να γίνει TikTok, χθες αν γίνεται

TikTok τρέμε, το Twitter και ο Elon Musk έρχονται.

Το TikTok και η συνεχής ανοδική του πορεία ιδιαίτερα στους νέους, δεν αφήνει ασυγκίνητους τους ανταγωνιστές του, οι οποίοι εφευρίσκουν διαρκώς νέους τρόπους για να 'κλέψουν' από εκείνο τους πιστούς φανς του. Το παράδειγμα του Instagram και των Reels, τα οποία ουσιαστικά είναι βίντεο λογικής TikTok πολλές φορές προερχόμενα και από την ίδια την πλατφόρμα με χρονοκαθυστέρηση, φαίνεται πως θα ακολουθήσει και το Twitter, σύμφωνα με τις τελευταίες αναρτήσεις του Elon Musk.

Οι επικείμενες αλλαγές

Ο πολυμήχανος ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας ανακοίνωσε πως θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο που θα δημοσιεύουν βίντεο οι χρήστες. Συγκεκριμένα, επιβεβαίωσε ότι τα βίντεο θα έχουν μία ειδική καρτέλα για να διαχωρίζονται από το υπόλοιπο περιεχόμενο. Απ' ό,τι καταλαβαίνουμε, θα υπάρχει μια ειδική ενότητα για αυτού του είδους το περιεχόμενο πολυμέσων, διευκολύνοντας την αναζήτηση των κλιπ.

Επιπλέον η πλατφόρμα προτείνει στους χρήστες να χρησιμοποιούν ανάλυση 480p για βίντεο διάρκειας 10 λεπτών, αλλά ποιος παρακολουθεί βίντεο διάρκειας 10 λεπτών στο Twitter; Ίσως πρόκειται να γίνουμε μάρτυρες του περίφημου storytime του TikTok στην πλατφόρμα του μπλε πουλιού.

Το αν η κινεζική πλατφόρμα, που έκανε το 'μπαμ' την περίοδο της καραντίνας του Covid, θα αποκτήσει έναν ακόμη ισχυρό αντίπαλο θα το αποφασίσει μονάχα ο Elon Musk. Εμείς απλώς αναμένουμε το επόμενο tweet του.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πατέντες που άλλαξαν τον κόσμο

Την επανάσταση την έφεραν το πρώτο iPhone, το Bluetooth, οι 3D εκτυπωτές, τα φωτοβολταϊκά πάνελ και η εικονική πραγματικότητα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To TikTok 'φλερτάρει' με δικό του AI Chatbot

Όλες οι εφαρμογές σιγά-σιγά αναζητούν τον δικό τους βοηθό τεχνητής νοημοσύνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Κι αν ο πατέρας του Woody Harrelson δολοφόνησε τον John F. Kennedy;

Μία θεωρία συνωμοσίας του χρεώνει τον φόνο, καθώς είχε εμπλακεί πολλάκις σε αντίστοιχες υποθέσεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Οι πιο εντυπωσιακές κουζίνες διασήμων στον κόσμο

Η Liv Tyler, ο Michael Kors αλλά και η Cara Delevingne έχουν τις πιο εντυπωσιακές κουζίνες στον πλανήτη.

Γιατί έκλεισε το εργοστάσιο της Nissan στον Βόλο

Το χρονικό μια επιχείρησης που ήταν σύμβολο για την ελληνική βιομηχανία.

Γραφει TopGear