Tώρα μπορείς να κρύψεις το μπλε τικ στο Twitter

Άλλοι 'καίγονται' για να το έχουν και άλλοι θέλουν να το κρύψουν.

Μέχρι πρόσφατα, το μπλε τικ στο Twitter ήταν ένα περιζήτητο "διακριτικό" που τα πρόσωπα που ήθελαν να το αποκτήσουν, θα έπρεπε να το αιτηθούν και να πληρώσουν μία πολύ φθηνή συνδρομή. Ουσιαστικά το Twitter Blue επαλήθευε την πραγματική ταυτότητα κάποιων διάσημων και μη προσώπων (υπάρχει και το αντίστοιχο χρυσό τικ για τις verified εταιρείες και το γκρι για τους κυβερνητικούς οργανισμούς) αποτελώντας ένα status symbol που δεν ήταν για όλους.

Η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk το 2022, έφερε τεράστιες αλλαγές και αναταράξεις στο αγαπημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και η 'χιονοστιβάδα' αλλαγών δεν άφησε ανεπηρέαστο ούτε αυτό.

Ο αμφιλεγόμενος αμερικανός επιχειρηματίας θεώρησε, αν και ποτέ δεν ξέρεις τι έχει στο μυαλό του, ότι το 'σύστημα αξιών' στο Twitter ήταν λάθος ('μεγάλη βλακεία' για την ακρίβεια) και πως όλοι έχουν δικαίωμα στο μπλε τικ, όχι μόνο οι έχοντες και κατέχοντες αυτού του κόσμου.


Κάπως έτσι, με 8 δολάρια το μήνα, μπορείς να έχεις και εσύ Twitter Blue και να απολαμβάνεις τα προνόμια και το πρεστίζ που σου δίνει το μπλε τικ. Μόνο που αυτή η απόφαση του Elon Musk, πέραν μίας γερής αρπαχτής εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων που έκανε τις πρώτες βδομάδες, με όλους να σπεύδουν να αποκτήσουν μία Twitter Blue συνδρομή, αποδεικνύεται στην πράξη κακή. Δεν άργησε να υποτιμηθεί ο σκοπός και η αξία του μπλε τικ. Γιατί να έχεις μία συνδρομή Twitter Blue όταν ο κάθε ένας μπορεί να την αποκτήσει απλά, εύκολα και με μικρό κόστος;

Ίσως, αυτή η υποτίμηση έγινε εσκεμμένα από τον Elon Musk, δεν τον έχεις για τόσο αφελή.

Πλέον, πολλοί θεωρούν κάπως ντροπιαστικό να έχουν μία συνδρομή Twitter Blue και προσπαθούν να απαλλαγούν από το μπλε τικ. Το Twitter δίνει αυτή τη δυνατότητα και επιτρέπει στους συνδρομητές να κρύψουν το μπλε τικ από άλλους χρήστες.

"Ως συνδρομητής, μπορείς να διαλέξεις να κρύψεις το μπλε τικ από τον λογαριασμό σου' διαβάζεις στο Κέντρο Βοήθειας του Twitter. 'Το τικ θα παραμείνει κρυφό στο προφίλ και στις αναρτήσεις σου. Μπορεί να εμφανίζεται κάποιες στιγμές κάπου και ίσως φαίνεσαι σε κάποιους ότι είσαι κάτοχος μίας ενεργής συνδρομής. Κάποιες λειτουργίες ίσως δεν σου είναι διαθέσιμες όταν το τικ είναι κρυφό. Συνεχίζουμε να εξελίσσουμε αυτή τη λειτουργία για να την κάνουμε καλύτερη για εσένα".

Twitter Blue

Για τους συνδρομητές του Twitter Blue, η επιλογή 'hide your blue checkmark' ('κρύψε το μπλε τικ') είναι ορατή στη σελίδα profile customization, πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις λογαριασμού.

Με τα διαφημιστικά έσοδα πεσμένα κατά 50%, την αλλαγή του ονόματος σε X και μία γενικότερη έλλειψη διαφάνειας σε θέματα όπως αφαίρεση λογαριασμών και επαναφορά άλλων, το Twitter βρίσκεται μπροστά σε μία νέα εποχή που δεν τη λες και τόσο "φωτεινή".

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η πρώτη μεξικανική βελτιωμένη Porsche έχει παρατσούκλι και λέγεται 'Mariachi'

Η συνεργασία του ιάπωνα καλλιτέχνη, Akira Nakai, και του ταλαντούχου Μεξικανού βελτιωτή, Juca, "γέννησε" την Porsche 911 RWB "Mariachi".

Γραφει Παυλος Κρουστης

Mark Zuckerberg, τι σου συμβαίνει;

Ο Mr. Facebook ξαφνικά δείχνει να ενδιαφέρεται για τα ρούχα που φοράει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Κι αν η χρήση κάνναβης αλλάζει το DNA μας;

Σύμφωνα με μελέτη, η χρήση κάνναβης μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο επιγονιδίωμα του ανθρώπινου σώματος.