Πώς θα εκμεταλλευθείς την τεχνητή νοημοσύνη από το κινητό σου

Όταν λέμε πως όλα μπορούν να γίνουν από τα κινητά, προφανώς και το εννοούμε.

Ενώ μέχρι πρόσφατα πιστεύαμε ότι το 5G ή οι αναδιπλούμενες οθόνες ήταν το άμεσο μέλλον των smartphones, η τεχνητή νοημοσύνη ήρθε να αλλάξει τα πάντα και τώρα η προσοχή των μεγάλων εταιρειών τηλεφωνίας έχει στραφεί σχεδόν εξ ολοκλήρου σε αυτά τα συστήματα.

"Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το μέλλον της εμπειρίας των smartphones", δήλωσε ο Alex Katouzian, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του τμήματος κινητών, υπολογιστών και XR της Qualcomm, της αμερικανικής εταιρείας έρευνας και ανάπτυξης ασύρματων τηλεπικοινωνιών, με έδρα τις ΗΠΑ. "Και όταν πρόκειται για την τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας, πάνω σε αυτό εργαζόμαστε εδώ και πάνω από μια δεκαετία".

Smartphones και τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι κάτι καινούργιο για τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές. Λειτουργίες όπως η φωνητική υπαγόρευση, η μετάφραση γλωσσών και η αναγνώριση προσώπου ήδη αξιοποιούν την τεχνολογία αυτή. Τα iPhone της Apple, για παράδειγμα, είναι εξοπλισμένα με μια νευρωνική μηχανή για να χειρίζονται εργασίες που σχετίζονται με τη μηχανική μάθηση από το 2017, ξεκινώντας από τις γενιές των iPhone X και iPhone 8.

Η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη (generative AI), ωστόσο, είναι κάτι διαφορετικό: "Πρόκειται για την πραγματική παροχή του ελέγχου της τεχνητής νοημοσύνης στους χρήστες και του τρόπου με τον οποίο θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν εκείνοι, πώς θέλουν να την εφαρμόσουν στην καθημερινή τους ζωή", δήλωσε ο Subhashish Dasgupta της εταιρείας αναλύσεων Kantar, η οποία ειδικεύεται στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας.

Τα Pixel 8 και 8 Pro της Google είναι ένα τέλειο παράδειγμα. Η λειτουργία επεξεργασίας φωτογραφιών που ονομάζεται Best Take μπορεί να αναλύσει ομαδικές selfies που έχετε τραβήξει πρόσφατα και να ανταλλάξει εκφράσεις προσώπου μεταξύ των εικόνων. Με άλλα λόγια, η τεχνητή νοημοσύνη της Google μπορεί να δημιουργήσει την τέλεια φωτογραφία, στην οποία όλοι χαμογελούν, ακόμη και αν αυτή η στιγμή δεν συνέβη ποτέ.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

30 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις πια μετά τα 30

Διαφωνούμε με τις λίστες αλλά η συγκεκριμένη έχει κάποια σημεία με ενδιαφέρον. Ο καθένας πράττει όπως νομίζει.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Η Google σβήνει λογαριασμούς. Αλλά γιατί;

Δες πώς μπορείς να σώσεις τον δικό σου λογαριασμό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έλενα Παπαρίζου: "Σαρωτικός! Το ταλέντο του Γιώργου είναι τεράστιο"

Έλενα, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θυμάσαι για τον Γιώργο;