Η Atari επιστρέφει μετά από 25 χρόνια με καινούργια κονσόλα

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο δημιούργημα μια παλιάς video game αγάπης.

25 χρόνια πριν μια αμερικανική εταιρεία λάνσαρε τη νέα της υπερσύγχρονη τότε κονσόλα παιχνιδιών με τίτλο Jaguar, η οποία ερχόταν με φόρα για να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά.

Τελικά, παραλίγο να αποτέλεσει την ταφόπλακά της, αφού αποτέλεσε παταγώδη αποτυχία, βγάζοντας την Atari από την αγορά των παιχνιδομηχανών. Επειδή όμως το ρετρό και το vintage είναι φουλ της μόδας, η εταιρεία που όλα αυτά τα χρόνια ζούσε από τις παραγωγές παιχνιδιών που έκανε (βλέπε Neverwinter Nights), τα ζύγιασε κι αποφάσισε να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Φυσικά κρατώντας έναν ρετρό σχεδιαστικό χαρακτήρα. Παρακάτω λοιπόν ακολουθούν όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα της κονσόλα.

Το logo

Η Atari επιστρέφει μετά από 25 χρόνια με καινούργια κονσόλα

Ίσως σε κάποιος να προκαλεί συγκίνηση το κλασικό "σηματάκι" -αφού ομάδα που κερδίζει, δεν την αλλάζεις.

Το όνομά της

Αρχικά είχε κυκλοφορήσει το Ataribox ως επικρατούσα ονομασία, όμως τελικά κατέληξαν στο AtariVCS. Και η ταπεινή μας γνώμη είναι πώς κακά έκαναν. Το πρώτο ακούγεται πολύ πιο ρετρογοητευτικό.

Την ημερομηνία κυκλοφορίας

Όλοι όσοι έχετε ενθουσιαστεί με αυτήν την προοπτική να ξέρετε ότι μπορείτε ήδη να αρχίσει τις παραγγελίες. Απλά να έχετε στο μυαλό σας ότι θα κοστίζει κοντά στα 250 με 300 ευρώ.

Τα κουμπιά

Κάτι που δεν περιμέναμε είναι αυτό το χειριστήριο (αριστερά στην κεντρική φωτό) που θυμίζει Xbox. Εκείνο όμως που περιμέναμε λες και είναι φίλος από τα παλιά, είναι το θρυλικό joystick (δεξιά στην κεντρική φωτό).

Το τρέιλερ

Ωραίο εικαστικά, έξυπνη η μουσική που προκαλεί προσμονή αλλά με ελάχιστο Info δυστυχώς. Αλλά δεν πειράζει, ξέρουμε περίπου τι να περιμένουμε.

Και σου είπαμε ότι ξέρουμε τι να περιμένουμε αφού είναι σίγουρο πώς δε θα μπορεί να κοντράρει σε επιδόσεις το XBox και το Playstation. Θα μπορεί όμως να παίζει αξιοπρεπώς παιχνίδια που κυκλοφορούν για υπολογιστές -πράγμα που είναι το ένα καλό. Και το δεύτερο καλό και πιο σημαντικό: το γεγονός πώς θα έχει όλα εκείνα τα αγαπημένα Atari παιχνίδια που μεγάλωσαν γενιές και γενιές πρωτόγονων gamers.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.