Τα καλύτερα φετινά video games για να παίξεις το καλοκαίρι

Καλό θερινό κάψιμο.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε εκείνα τα video games που ξεχώρισαν μέσα στο 2018 και αναμένεται να κλειδώσουν ανθρώπους σε σπίτια για ολόκληρα Σαββατοκύριακα λες και βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό. Άλλα ενθουσίασαν με τα γραφικά, άλλα με το gameplay, κυρίως όμως αυτό που μας ενδιαφέρει πια είναι το fun της υπόθεσης -πόσο, τελικά, μπορούν να μας κρατήσουν κολλημένους στην οθόνη μας.

Όσο διαβάζεις και μπαίνεις στο κλίμα, εμείς να σου ευχηθούμε καλό κάψιμο κάποιο από τα Σαββατοκύριακα που έρχονται, γιατί ποιος τρέχει τώρα σε γραφικά νησάκια όταν μπορείς να κάτσει στο σαλόνι του παρέα με αυτά εδώ;

Detroit: Become Human

Η ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς. Παίρνει μια αγαπημένη sci-fi ιδέα (τα ρομπότ απέκτησαν μυαλό, άρχισαν να συνδικαλίζονται και θα μας φάνε ζωντανούς) που έχουμε δει σε σειρές και ταινίες (Westworld, Terminator) και το μετατρέπει σε κάτι ακόμα πιο σκοτεινό και δυσοίωνο. Α, ναι, και με ένα gameplay που ξεχωρίζει.

Monster Hunter: World

Αγνό ανόθευτο fun αυτό εδώ. Σε περίπτωση που έχεις κουραστεί από τα πολύπλοκα σενάρια, αν σου αρέσει η μεσαιωνική φαντασία και τα rpg αλλά δεν είσαι τώρα για να διαβάζεις εκατομμύρια διαλόγους, μπορείς απλά να πάρεις τα όπλα σου και να κυνηγήσεις τέρατα δίχως αύριο.

Far Cry 5

Μπορεί αυτή η ταξιδιάρικη first person shooter σειρά να έδειχνε πώς έχει χάσει τον δρόμο της, μάλλον όμως τον βρήκε στο πιο απρόσμενο μέρος: στην αμερικανική επαρχία. Εκεί όπου οι περιπέτειες θυμίζουν τον Νότο, εκεί όπου οι σέχτες και ο θρησκευτικός φανατισμός κάνουν κουμάντο.

Shadow of the Collosus

Περιμέναμε την ομορφιά του, τα εντυπωσιακά του γραφικά, την γλυκόπικρη αίσθηση που αφήνει στο στόμα πώς και πώς. Και το μόνο πράγμα που δεν έκανε είναι να μας απογοητεύσει.

God of War

Κι εκεί που περιμένεις πώς μια σειρά έχει να δώσει ότι έχει να δώσει, εκεί που πιστεύεις πώς η μεταφορά από την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία στην Σκανδιναβική μπορεί να γίνει με γελοίο τρόπο, τελικά, αυτό το God of War ίσως είναι το καλύτερο που έχει βγει ποτέ -και σίγουρα εκείνο με το καλύτερο σενάριο.

Sea of Thieves

​​​​​​​

​​​​​​​

Λοιπόν, μετά από τα πολύ καλά games που είδαμε, αν έπρεπε να επιλέξουμε ένα, αυτό θα ήταν το Sea of Thieves. Ναι, αυτό θεωρούμε το καλύτερο της χρονιάς μέχρι στιγμής. Οι λόγοι; Πρώτον έχει πειρατές. Δεύτερον έχει έναν ατέλειωτο open world για να εξερευνήσεις. Τρίτον μπορείς να πάρεις το τιμόνι σε πειρατικά καράβια και να βουλιάξεις τα αντίπαλα με κανονιοβολισμούς. Τέταρτον έχει πολλά κωμίστικα στοιχεία και αρκετά πετυχημένο χιούμορ.

Kαι σε περίπτωση που δεν μας καταλαβαίνεις έχει πειρατές, κάτι που είναι σίγουρη διασκέδαση στο gaming (βλέπε Monkey Island, βλέπε Sid Meier's Pirates, βλέπε Assasin's Creed: Black Flag). Κάτι που ποτέ και σχεδόν για κανέναν λόγο δεν βαριόμαστε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος