7 δυνατά video games που μας ταξίδεψαν στην Άγρια Δύση

Το Red Dead Redemption 2 μας έδωσε μία πολύ καλή αφορμή για αναδρομή.

Μεσαίωνας, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, πόλεις που βρίσκονται στο έλεος νεκροζώντανων. Επικές ταινίες, πολεμικές ταινίες και ταινίες με ζόμπι. Κι αντίστοιχα strategy games, first person shooters και survival games. Τα προαναφερθέντα settings είναι εποχές και περιοχές που έχουμε επισκεφθεί ξανά και ξανά στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών -όπως, δηλαδή, και στον κόσμο του σινεμά.

Γιατί όμως ενώ έχουμε εκατοντάδες παιχνίδια από όλα αυτά, τα video games της Άγριας Δύσης είναι μετρημένα στα δάχτυλα των δύο χεριών; Είναι μία απορία που δεν έχουμε λύσει, την έχουμε όμως σκεφτεί διεξοδικά όσον καιρό περιμένουμε με αγωνία την έλευση του Red Dead Redemption 2.

Έτσι, για να ξεχάσουμε λίγο την ανυπομονησία μας, είπαμε να κάνουμε μία μικρή αναδρομή στα video games που μας ταξίδεψαν στην Άγρια Δύση.

The Oregon Trail (1971)

Ο πατέρας όλων των western games. Ένα αρχαίο adventure που χρησιμοποιήθηκε μέχρι και στα αμερικανικά σχολεία με σκοπό να εισάγει τα πιτσιρίκια στην ιστορία της Άγριας Δύσης. Μουσειακό έκθεμα πια, κι όχι κάτι περισσότερο.

 Blood Bros (1990)

Ένα εθιστικό shooter από τις μυθικές εποχές των ουφάδικων. Ένας καουμπόης κι ένα Ινδιάνος, οι Blood Bros (σ.σ: αδελφοποίητοι) στο κυνήγι του Big Bad John κι οι παίκτες να τα δίνουν όλα για να μην τους φάει τα "πενηντάρικα" το μηχάνημα.

Sunset Riders (1991)

Ποιος θυμάται άραγε το genre των run and gun; Κάτι ανάμεσα σε platform και shoot' em up. Εδώ σε μία εκδοχή του στις εσχατιές της αμερικανικής δύσης του 19ου αιώνα. Ελάχιστο σενάριο, κολλητικό gameplay για τους λίγους που το έζησαν στο Super Nes. Υπήρχε και στα ουφάδικα, αλλά όποιος το είδε στην Ελλάδα, ας μας το γράψει. Ειλικρινά.

Wild Arms (1996-2007)

ΟΚ, σειρά με τεράστια ιστορία αλλά εδώ μπαίνει μόνο και μόνο για ιστορικούς λόγους. Μπορεί αυτό το tactical rpg να έχει μία μυρωδιά γουέστερν αλλά -κυριαρχεί- ο γνωστός πανικός των "πολύ" γιαπωνέζικων παιχνιδιών όπου γίνονται αναφορές κυριολεκτικά στα πάντα. Βλέπε Final Fantasy ένα πράγμα. Εκτός αν σου αρέσει αυτό το στυλ, οπότε θα πάμε πάσο.

Gun (2005)

Εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν, δεν υπάρχουν πια καλοί καουμπόηδες και κακοί Ινδιάνοι. Όπως ακριβώς το Χόλιγουντ έκανε κάποτε μία στροφή από τις υπερφίαλες αφηγήσεις για τους "καλούς λευκούς" στην πραγματική ιστορία της Άγριας Δύσης, έτσι και τα video games. Revisionist western λοιπόν, όπου μπορείς να σκοτώσεις ό,τι κινείται σε αυτόν τον open world. Φυσικά με τις αντίστοιχες επιπτώσεις.

Call of Juarez: Βοund in Blood (2009)

Κι εδώ τα πράγματα γίνονται πραγματικά σοβαρά. Καλό σενάριο που θυμίζει ταινία, παίρνεις μία γεύση από το πως ήταν πραγματικά να ζεις εκείνη την εποχή (αμερικανικός εμφύλιος, συμμορίες με άλογα, Μεξικανοί κατάδικοι, ο πυρετός του χρυσού κι άλλα πολλά) ενώ παράλληλα έχεις να αντιμετωπίσεις ένα AI που δεν αστειεύεται. 

Red Dead Redemption (2010)

Απλά εκπληκτικό. Ένα παιχνίδι που άφησε άφωνο όποιον το δοκίμασε -ακόμα κι αν δεν του αρέσουν τα γουέστερν ούτε στο ελάχιστο. Σενάριο σκληρό στα όρια του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου, κινηματογράφηση με τοπία και σκηνές που χαράζονται για πάντα στο μυαλό, ατέλειωτες βόλτες στην πραγματικά άγρια Άγρια Δύση και χαρακτήρες τόσο ανάγλυφοι που τους κουβαλάς για πάντα μαζί σου.

Μοναδική απορία η εξής: πώς και γιατί η Rockstar καθυστέρησε τόσο πολύ τη συνέχεια αυτού του έπους; 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.