Η Apple σχεδιάζει την κυκλοφορία μίας low-cost version του MacBook μέσα στη χρονιά, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το Cupertino.

Στην προσπάθειά της να σταματήσει την ολοένα και μεγαλύτερη πτώση των πωλήσεων τα τελευταία χρόνια, η αμερικάνικη εταιρεία θα λανσάρει το ελαφρώς ανακατασκευασμένο MacBook, με οθόνη 13 ιντσών αλλά καλύτερη ανάλυση Retina, που η Apple χρησιμοποιεί και σε άλλα προϊόντα της. 

Με τις τιμές των MacBook Air αυτής της γενιάς να ξεκινούν από τα €900, οι άνθρωποι του τεχνολογικού κολοσσού ευελπιστούν ότι ένα φθηνότερο μοντέλο θα γίνει δημοφιλές (και ασφαλώς θα πουλήσει) στους νεότερους χρήστες και θα ανοίξει νέους κύκλους αγοραστών, όπως ας πούμε οι μαζικές παραγγελίες σε σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα. 

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες, αλλά η Apple σκοπεύει να βγάλει στην αγορά τα MacBook τον Οκτώβριο, αμέσως μετά την κυκλοφορία των νέων iPhone. Υπενθυμίζουμε πως η εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει τρία νέα iPhone καθώς και Apple Watches με μεγαλύτερες οθόνες, όπως και νέα iPad Pro, που θα λανσαριστούν αργότερα μέσα στο έτος.