Θα γίνει ποτέ πραγματικότητα ο τουρισμός στο διάστημα; Ξέρεις, μοιάζει σαν εκείνα τα πράγματα που κάποτε, κάποιος είχε οραματιστεί αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να αποκτήσουν υπόσταση. Όμως, η SpaceX του Elon Musk φαίνεται αποφασισμένη. 

Τόσο, που ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι μόλις υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο με πολίτη, για να ταξιδέψει ο τελευταίος στο διάστημα. Μάλιστα, η ίδια η εταιρεία περιγράφει το γεγονός σαν "το πρώτο βήμα που θα επιτρέψει σε συνηθισμένους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους και να ταξιδέψουν στο διάστημα".

Φυσικά, μιλώντας για συνηθισμένους ανθρώπους μιλάμε ουσιαστικά για κάποιους με πολύ βαθύ πορτοφόλι, καθώς ένα τέτοιο ταξίδι είναι πανάκριβο. Το πόσο ακριβώς δεν έχει ανακοινωθεί, ούτε ασφαλώς και ποιος είναι ο πελάτης της SpaceX (κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες).

Ο πύραυλος BFR (Big Falcon Rocket), με τον οποίο κάποια στιγμή θα πραγματοποιηθεί το ταξίδι γύρω από την Σελήνη βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή. Θα αποτελεί συνδυασμό του μεγαλύτερου πυραύλου που έχει φτιαχτεί μέχρι σήμερα και ενός διαστημικού σκάφους ικανού να μεταφέρει περίπου 100 επιβάτες. Η διαστημική κρουαζιέρα πάντως, σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2019. 

Μάλιστα, δεν μιλάμε για ένα αεροσκάφος μιας χρήσης, αλλά κάτι που θα μπορεί να κάνει κι άλλα ταξίδια. Η ανάπτυξη του BFR αποβλέπει και στην εξερεύνηση του Άρη (από το 2022 και έπειτα) αλλά και για πολλές άλλες αποστολές.