Το Fortnite αποτελεί πλέον μεγάλη αιτία διαζυγίου

Κι όμως, το δημοφιλέστερο video game του πλανήτη αυτή την εποχή μπορεί να καταστρέψει τις προσωπικές σχέσεις.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 18 Σεπτεμβρίου 2018

Υπάρχουν πάρα πολλά άρθρα στο ίντερνετ που συνδέουν το Fortnite με αρνητικές επιδράσεις στο μυαλό των παιδιών - όπως άλλωστε έχει γίνει για εκατοντάδες άλλα video games στο παρελθόν, ασχέτως επιστημονικής τεκμηρίωσης ή έστω μιας βάσης επιχειρημάτων που στηρίζεται στη λογική. Πόσο όμως μπορεί το Fortnite να έχει επιπτώσεις στον έγγαμο βίο; Σύμφωνα με μελέτη του Divorce Online, που βασίστηκε σε 4.665 αιτήσεις διαζυγίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, η επίδραση του παιχνιδιού είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον χωρισμό ενός ζευγαριού. Συγκεκριμένα, 200 από αυτές τις αιτήσεις είχαν ως κύρια διαφωνία το γεγονός πως ένας από τους δύο συζύγους ήταν εθισμένος στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να παραμελεί βασικές συζυγικές υποχρεώσεις. 

Το Fortnite Battle Royale (η δωρεάν έκδοση του πρώτου Fortnite, που είναι διαθέσιμη και για Xbox και PlayStation) τυγχάνει να είναι αυτή τη στιγμή το δημοφιλέστερο παιχνίδι του πλανήτη, που ξεπέρασε ακόμη και τις προσδοκίες των ανθρώπων της Epic Games, όταν πρωτοκυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2017. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η βάση των παικτών του ξεπερνά τα 45.000.000 ανθρώπους - και αυτό πριν γίνει το λανσάρισμα του παιχνιδιού στην Κίνα. Ένας αριθμός που φυσικά αυξάνεται συνεχώς όσο η εταιρεία βγάζει στην αγορά updates και βελτιώσεις. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για το κορυφαίο video game όλων των εποχών. 

Είναι γεγονός πως οι game companies προσλαμβάνουν τους καλύτερους νευρολόγους για να βοηθήσουν στον σχεδιασμό των παιχνιδιών, ώστε αυτά να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο εντυπωσιακά και διεγερτικά. Υπάρχουν όμως και έρευνες που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα ίδια video games μπορούν να προκαλέσουν τον ίδιο εθισμό με αυτόν της κοκαΐνης. Κοινή αποδοχή πάντως είναι ότι κανένας γάμος δεν είναι το ίδιο συναρπαστικός με το Fortnite.

Μία από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνουν οι ψυχολόγοι σε ζευγάρια με προβλήματα στη σχέση τους είναι πόσες ώρες περνάνε μπροστά από μία οθόνη. Οι απαντήσεις τους, μαζί με την ηλικία, το πόσο καιρό είναι μαζί και το είδος της εργασίας τους είναι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την πορεία της δέσμευσής τους. 

Όπως και να έχει, η συμβουλή των ειδικών είναι να συζητά ανοιχτά το ζευγάρι και για θέματα ψηφιακού εθισμού και να θέτει ξεκάθαρους όσο και αυστηρούς κανόνες (πχ πόσες ώρες στο σπίτι μπορεί να παίξουν Fortnite).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.