Η διάρκεια της μπαταρίας είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα πιο εξελιγμένα  smartphones της εποχής μας (κανένα, ποτέ, άλλωστε δεν πρόκειται να φτάσει το Nokia 3310, η μπαταρία του οποίου με μία φόρτιση διαρκούσε για πάντα) και ειδικά για το iPhone. Οι περισσότεροι χρήστες ασφαλώς και έχουν βρει λύσεις εξοπλισμένοι με φορτιστές και power banks, παντού και πάντα. Αυτό όμως που μάλλον δεν περίμενε κανείς είναι ότι ένα από τα τρία νέα iPhone θα έχει ακόμη μικρότερη διάρκεια μπαταρίας. 

Κατά τη διάρκεια του Apple event πριν λίγες ημέρες, η εταιρεία ανέφερε πως η μπαταρία του iPhone XS θα διαρκεί μισή ώρα περισσότερη από αυτή του iPhone X με μία μόνο φόρτιση, ενώ αυτή του XS Max 90 λεπτά περισσότερο. Σύμφωνα όμως με ένα από τα πιο ενημερωμένα site πάνω στο ευαίσθητο θέμα Apple, το Tom's Guide, η μπαταρία του XS στην πραγματικότητα λειτουργεί λιγότερο χρόνο σε σχέση με αυτή του προκατόχου του. Οι άνθρωποι του Tom's Guide κατέληξαν σε αυτές τις παρατηρήσεις μετά από εκτεταμένες και εξαντλητικές δοκιμές στα 3 καινούρια μοντέλα. 

9 ώρες και 41 λεπτά απέναντι σε 10 ώρες και 49 λεπτά του iPhone X. Ακόμη και το iPhone XS Max ηττήθηκε στη μάχη με την παλαιότερη συσκευή (10 ώρες και 38 λεπτά). Το site πάντως υπογραμμίζει ότι η διάρκεια της μπαταρίας του iPhone XS Max βρίσκεται σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον μέσο όρο των smartphones που κυκλοφορούν στην αγορά (9 ώρες και 48 λεπτά), ενώ το iPhone XS τοποθετείται λίγο πιο κάτω.  

Το άσχημο έρχεται από τις άκρως ανταγωνιστικές συσκευές του iPhone, δηλαδή τα Huawei P20 Pro, Google Pixel 2 XL, Samsung Galaxy Note 9 και OnePlus 6, που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Προφανώς και υπάρχουν αρκετές μεταβλητές που παίζουν ρόλο, οπότε και η δήλωση της Apple ("η διάρκεια μπαταρίας του iPhone XS με μία μόνο φόρτιση μπορεί να φτάσει και τις 13 ώρες") εξακολουθεί να είναι τεχνικά αληθής. 

Από: Esquire IT