Πολύ πιο γρήγορα από ότι είχες ποτέ φανταστεί, το ιπτάμενο αυτοκίνητο που έβλεπες σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας γίνεται πραγματικότητα, ακόμη κι αν προς το παρόν οι πόλεις δεν θυμίζουν τις φουτουριστικές τοποθεσίες του Blade Runner ή του Star Wars. Σε περίπτωση που διαθέτεις τραπεζικό λογαριασμό με μπόλικα μηδενικά, είναι εφικτό να βάλεις στο γκαράζ σου ένα όχημα που για πλάκα αλλάζει το οποιοδήποτε driving mode σε flight mode.

Η εταιρεία που το κατασκευάζει ονομάζεται Terrafugia, ανήκει στην Volvo και σύντομα -ενδεχομένως και μέχρι τα τέλη Οκτώβρη- θα διαθέσει προς πώληση το ιπτάμενο αυτοκίνητό της. Το sci fi όχημα ξεχωρίζει αρχικά για το design του, ενώ έχει τη δυνατότητα να πετά για 640 χιλιόμετρα με ταχύτητα 320 χλμ/ώρα. Όχι ακριβώς όπως ένα αεροπλάνο, αλλά συγκριτικά καλύτερο με ένα κλασικό αυτοκίνητο. Επίσης, διαθέτει και αλεξίπτωτο σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, για να μπορείς να ξεφύγεις από δύσκολες καταστάσεις αν πάει κάτι στραβά, σαν τον 007.  

Η επίσημη τιμή του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, αλλά δύσκολα θα βρίσκεται κοντά σε αυτήν κάποιου συμβατικού αυτοκινήτου. Και κάτι ακόμη, για να βρεθείς πίσω από το τιμόνι του δεν αρκεί το δίπλωμα οδήγησης αλλά απαιτείται και άδεια πιλότου, καθώς και ένα αεροδρόμιο για να απογειωθείς. Μην απογοητεύεσαι αν πληρούσες όλες τις προηγούμενες προϋποθέσεις, οι κατασκευαστές του εργάζονται ήδη πάνω στο επόμενο μοντέλο που θα βρίσκεται ευκολότερα στον αέρα.

Από: Esquire IT