Η αγαπημένη φορητή κονσόλα επιστρέφει, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal. Η Nintendo ετοιμάζει μία νέα γενιά Nintendo Switch και οι καρδιές των οπαδών χτυπούν δυνατά από τη συγκίνηση. Αν και οι πληροφορίες που έχουμε είναι ελλιπείς, η επιστροφή του υπολογίζεται στο δεύτερο μισό του 2019 κι η LCD αναμένεται να αντικατασταθεί από μία οθόνη νέου τύπου. Τι είδους οθόνη; Δυστυχώς, η Nintendo κρατά ακόμα τα χαρτιά της κλειστά.

Η Nintendo δεν είναι διατεθειμένη να πειράξει την επιτυχημένη φόρμουλά της

Το Switch, με τα 20 εκ. κομμάτια που έχει πουλήσει, αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία της ιαπωνικής εταιρείας τα τελευταία χρόνια -σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορεί να κοντράρει ακόμα και το θρυλικό Game Boy όσον αφορά τα οφέλη που έχει αποκομίσει το brand. Για αυτό - στα πλαίσια του "αν δουλεύει μην το χαλάς" που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί- η Nintendo δεν δείχνει διατεθειμένη να πειράξει πολύ την επιτυχημένη φόρμουλα της κονσόλας.

Άλλωστε στην εποχή της νοσταλγίας, ό,τι κι αν πιάσει τα χέρια της μετατρέπεται σε χρυσό: οι επανεκδόσεις των NES, SNES και Nintendo 64 χωρίς να φέρνουν τίποτα καινούργιο στον κόσμο του gaming τίναξαν την μπάνκα στον αέρα.

Αντίστοιχα, παιχνίδια που βασίζονται σε κλασικές σειρές, όπως το The Legend of Zelda: Breath of the Wild και Super Mario Odyssey, αποτελούν τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια των τελευταίων ετών -όχι μόνο για τη Nintendo αλλά, γενικά, για κάθε κονσόλα ή pc. Γιατί, λοιπόν, να ρισκάρει με τις κομβικές αλλαγές όταν είναι φανερό πως το κλασικό πουλάει σαν τρελό;