Να πώς θα τσεκάρεις αν υπέκλεψαν τον λογαριασμό σου στο Facebook

Είσαι κυριολεκτικά ένα κλικ μακριά.

Το Facebook έδωσε στη δημοσιότητα ένα link για όλους εκείνους που δεν γνωρίζουν με σιγουριά αν τα προφίλ τους έπεσαν θύμα κλοπής κατά την τελευταία επίθεση που δέχθηκε η ασφάλεια του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τσεκάρει εδώ σε τι κατάσταση είναι ο λογαριασμός του.

Οι hackers έκλεψαν πληροφορίες από 30 εκ. ανθρώπους

Το πρόβλημα διήρκεσε από τις 14 έως τις 27 Σεπτέμβρη του 2018, όταν κάποιοι hackers μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν αυτό που το Facebook ονόμασε "μία αδυναμία που προκλήθηκε από τη σύνθετη διάδραση τριών διαφορετικών bugs στο σύστημα". Αυτή η "αδυναμία" επηρέασε το τμήμα του social media που είναι γνωστό ως "View Ass” και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να τσεκάρουν τα προφίλ τους σαν να είναι επισκέπτες. Μέσα από αυτό οι hackers μπόρεσαν να κλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα χιλιάδες αριθμούς κινητών τηλεφώνων.

Εξαιτίας του αυτοματοποιημένου συστήματος, οι επιτήδειοι απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς 400 χιλιάδων ανθρώπων. Πατώντας πάνω σε αυτούς, κατάφεραν -χρησιμοποιώντας τις λίστες των φίλων- να κλέψουν πληροφορίες από 30 εκ. (!) χρήστες.

Να πώς θα τσεκάρεις αν υπέκλεψαν τον λογαριασμό σου στο Facebook

Αυτήν την στιγμή το Facebook έχει ξεκινήσει έρευνες σε συνεργασία με το FBI, του ζητήθηκε όμως από τη μυστική υπηρεσία να μην κατονομάσει κανέναν πιθανό ένοχο. "Δουλέψαμε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο για να αναλύσουμε το πρόβλημα ασφάλειας που προέκυψε και καταφέραμε να βρούμε τη λύση πριν δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τους χρήστες για το ποιες πληροφορίες πήραν από εκείνους οι hackers" δήλωσε ο Guy Rosen, αντιπρόεδρος του τμήματος Product Management του κοινωνικού δικτύου, σε ανάρτησή του σε blog.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.