Το Facebook είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο για να κρατάς επαφή με συγγενείς, φίλους και γνωστούς. Οι ευκολίες όμως που παρέχει έρχονται με ένα τίμημα: τις προσωπικές σου στιγμές και πληροφορίες. Για αυτό υπάρχουν τρόποι για να κάνεις το προφίλ σου πιο ιδιωτικό, περισσότερο private αν έχεις κουραστεί από όλη αυτήν την εξωστρέφεια.

Φυσικά πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος κάποιος hacker να μπει στο διαδικτυακό σου σπίτι, όπως πρόσφατα έγινε με το ογκώδες σφάλμα ασφαλείας που επηρέασε το κοινωνικό δίκτυο -όμως αυτό δεν είναι στο χέρι σου. Σε αντίθεση με τις παρακάτω ρυθμίσεις που βρίσκονται στη διακριτική σου ευχέρεια. 

Ρυθμίσεις 

Στη κεντρική σελίδα του προφίλ υπάρχει πάνω δεξιά ένα μαγικό κουμπί -τρίγωνο για το desktop και τρεις γραμμές για το mobile. Εκεί μπορείς να βρεις την επιλογή "Ρυθμίσεις".

Ποιος βλέπει τα post

Επιλέγοντας το "Απόρρητο" στην μπάρα στα αριστερά, σου δίνεται η δυνατότητα να ρυθμίσεις ποιοι βλέπουν τη δραστηριότητά σου. Οι αναρτήσεις είναι δημόσιες; Τις βλέπουν μόνο φίλοι; Τις παρακολουθούν οι φίλοι σου εκτός όμως από συγκεκριμένους ανθρώπους; Διαλέγεις και παίρνεις.

Ποιος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σου

Παρακάτω υπάρχουν αρκετές επιλογές: ποιος μπορεί να σου στείλει αίτημα φιλίας καθώς και ποιος μπορεί να σε βρει μέσω του e-mail και του τηλεφώνου που έχεις δώσει στο Facebook. Αν θες μπορείς κλείσεις τους διαύλους επικοινωνίας με τις δύο τελευταίες κατηγορίες ή να δηλώσεις πως θες να λαμβάνεις αιτήματα φιλίας μόνο από φίλους φίλων. Τέλος έχεις τη δυνατότητα να "κρύψεις" το προφίλ σου από άλλες μηχανές αναζήτησης.

Η δραστική λύση

Σε έναν θαυμαστό καινούργιο κόσμο που όλα δείχνουν να κινούνται γύρω από τα social media υπάρχουν κάποιοι λίγοι άνθρωποι που ήδη έχουν βαρεθεί όλο αυτό το ηλεκτρονικό πανηγύρι. Αν είσαι ένας από αυτούς υπάρχει μία δραστική λύση: πηγαίνεις ξανά στο κεντρικό μενού των ρυθμίσεων, πατάς διαχείριση λογαριασμού και στη συνέχεια υπάρχει η επιλογή που αναζητάς και λέει, με μπλε γράμματα, "απερνεργοποιήστε τον λογαριασμό σας".

Από: Esquire UK