Ακόμα και το Instagram πιστεύει ότι περνάς πολύ χρόνο στο Instagram

Ένα νέο feature έρχεται να καταπολεμήσει τον εθισμό σου.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 20 Νοεμβρίου 2018

Κάθισε στην καρέκλα και φρόντισε να παραμείνεις ψύχραιμος. Αυτή είναι μία έρευνα. Μία έρευνα που διενεργούν τα apps του κινητού σου τηλεφώνου. Φοβούνται για σένα. Κανένας υγιής άνθρωπος δεν θα έπρεπε να μπορεί να δει τόσα Instagram stories σε μία μόνο συνεδρία στην τουαλέτα.

Επειδή οι μεγάλες εταιρείες των social media έχουν καταλάβει την ευθύνη που έχουν για τα φαινόμενα εθισμού στα κοινωνικά δίκτυα, ετοίμασαν ένα καινούργιο feature που θα λειτουργεί ως "αποτοξίνωση", παρότι κανονικά δεν τους συμφέρει. Η επιλογή "Your Activity” ανακοινώθηκε τον περασμένο Αύγουστο και θα σε βοηθά να ελέγχεις τον χρόνο που περνάς σε αυτά καθώς και τους περιορισμούς που θα μπορείς να βάλεις στον εαυτό σου με βάση τις ειδοποιήσεις που θα λαμβάνεις.

Δεν είναι ακόμη διαθέσιμο για όλους τους χρήστες, είναι όμως θέμα χρόνου να γίνει. Στο dashboard θα μπορείς να βρεις την επιλογή πατώντας πάνω στο εικονίδιο με σχήμα χάμπουργκερ που θα υπάρχει στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης, όπου και θα σε ενημερώνει για τον πόσο χρόνο έχεις περάσει σε ένα συγκεκριμένο app (όπως για παράδειγμα το Instagram) την τελευταία εβδομάδα, βγάζοντας κι έναν ημερήσιο μέσο όρο.

Ακόμα και το Instagram πιστεύει ότι περνάς πολύ χρόνο στο Instagram

 Σε λίγο καιρό θα μπορείς κι εσύ να βάλεις ένα φρένο στο εθισμό σου. Το αν θα το κάνεις τώρα είναι κάτι που τα social media αφήνουν στη διακριτική σου ευχέρεια. Εκείνα αναλαμβάνουν την ενημέρωση, εσύ καλό θα ήταν να το κάνεις πράξη.

Από: Esquire UK

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Spyro από το Playstation 1 επιστρέφει γεμάτος παιδικές αναμνήσεις

Η επανέκδοση της τριλογίας του μοβ δράκου ταιριάζει γάντι στο κλίμα νοσταλγίας που κυριαρχεί σήμερα στο gaming.

Τέλος οι fake followers και τα αγορασμένα likes από το Instagram

Το κοινωνικό δίκτυο σχεδιάζει την εκκαθάριση κάθε ψεύτικης δραστηριότητας από την πλατφόρμα του.