Τα πιο αναμενόμενα video games του 2019

Οι τάσεις της νέα χρονιάς; Νοσταλγία, battle royale κι open world.

To 2017 και το 2018 ήταν δύο καλές, πραγματικά καλές χρονιές για το gaming. Όχι άδικα, ήδη θεωρούνται ορόσημο για το μέλλον των video games. Την αρχή έκανε τον Ιούλιο του 2017 το παιχνίδι φαινόμενο που ακούει στο όνομα Fortnite βάζοντας το battle royale mode στη ζωή εκατομμυρίων gamers, αλλάζοντας έτσι το τοπίο μία για πάντα. Τι έχουμε όμως να περιμένουμε μέσα στο 2019; Θα καταφέρει το νέο έτος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων;

Όπως ήταν αναμενόμενο όλες οι εταιρείες θέλουν να εκμεταλλευτούν το hype που έχει το συγκεκριμένο mode, είναι σαν να βρήκαν ξαφνικά τη χήνα με τα χρυσά αυγά. Πέρα όμως από το προφανές, υπάρχουν άλλες δύο τάσεις που δίνουν ηχηρό παρών στο gaming της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε: έμφαση σε open worlds σκηνικά (η επιτυχία του Red Dead Redemption 2 έπαιξε τον ρόλο της) και, φυσικά, κάτι που δεν έχει να κάνει μόνο με τα video games κι ονομάζεται νοσταλγία.

Για να μιλήσουμε όμως με τίτλους, απλοποιώντας τη συζήτηση, ακολουθεί μία λίστα με τα 11 πιο αναμενόμενα games του 2019.

Anthem

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 22 Φεβρουαρίου.

Η Bioware έχει εκτοξεύσει τον πήχη των προσδοκιών. Κάποιοι κάνουν λόγο για το νέο μεγάλο hit στον κόσμο του multiplayer. Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει αυτό το action rpg που κινείται στον χώρο του sci-fi· εκεί όπου η ανθρωπότητα ζει κλεισμένη πίσω από τείχη και φορά στολές που θυμίζουν τον Iron Man για να προστατευτεί από όσα θέλουν να την καταστρέψουν.

Battletoads

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Δεν έχει ανακοινωθεί.

Μπες στην χρονομηχανή. Κάνε μία βόλτα μέχρι τα 90s. Τότε που μεσουρανούσαν τα platform games. Τότε που το Battletoads εύκολα χαρακτηριζόταν ως το πιο ιδιαίτερο game του είδους: τρελό χιούμορ, τρελό σενάριο που θύμιζε λίγο Χελωνονιντζάκια, τρελή δυσκολία και, γενικά, τρελό κέφι. Σήμερα επιστρέφει δριμύτερο, αποτελώντας άλλο ένα νοσταλγικό χτύπημα της Nintendo.

Crackdown 3

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 15 Φεβρουαρίου

Terry Crews. Ναι, ο άνθρωπος που άλλαξε με τη φωνή και την παρουσία του τον τρόπο που βλέπουμε τις διαφημίσεις προϊόντων grooming μπαίνει στον κόσμο των games. Στην τρίτη συνέχεια μίας action adventure σειράς που εκτός από τους εχθρούς μπορείς να καταστρέφεις τα πάντα στο πέρασμά σου. Ακόμα και τα κτίρια τα ίδια. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε πιο ταιριαστή προσθήκη στο Crackdown από τον Crews. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτήν τη δουλειά.

Cuphead: The Delicious Last Course

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Φεβρουάριος.

Και τώρα ώρα για κάτι τελείως διαφορετικό από τον χώρο των indie games: μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του 2017, το run & gun game που ακούει στο όνομα Cuphead και φέρνει στον νου τα animations του 1930 επιστρέφει με νέους "κακούς", νέες πίστες και νέες περιπέτειες.

Far Cry New Dawn

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 15 Φεβρουαρίου.

Και μετά το Far Cry 5 τι; Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς που διαδραματίστηκε στις νότιες πολιτείες των Η.Π.Α, εκεί όπου οι flat earthers κ ο θρησκευτικός φανατισμός κάνουν κουμάντο, άλλαξε κυριολεκτικά το τοπίο του video game. Τώρα η Ubisoft επανέρχεται, έτοιμη να διαχειριστεί μία post apocalyptic κατάσταση όπως φαίνεται ήδη από τον τίτλο.

Luigi's Mansion 3

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Δεν έχει ανακοινωθεί.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια εδώ. O αδερφός του Mario σε πρωταγωνιστικό ρόλο και στοιχειωμένες action adventure περιπέτειες . Αυτό, κανονικά, αρκεί και περισσεύει.

Mortal Kombat 11

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 11 Απριλίου.

Λίγες ημέρες πριν σου μιλήσαμε αναλυτικά για την επιστροφή των fatalities. H σκοτεινή saga του fighting game συνεχίζεται και δείχνει πιο απειλητική από ποτέ. Αρκεί τα εντυπωσιακό trailer να μην μείνει στα λόγια και να κάνει πράξη όσα υπόσχεται.

Ori and the Will of the Wisps

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Δεν έχει ανακοινωθεί.

Ένα απλό video game; Περισσότερο ένα ιαπωνικό παραμύθι. Ή μάλλον για να το πούμε καλύτερα ένα πραγματικό έργο τέχνης με σαγηνευτικά γραφικά και soundtrack για Όσκαρ. Οι δημιουργοί του χρειάστηκαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια για να παρουσιάσουν τη συνέχεια του εξαιρετικού Ori and the Blind Forest.

Resident Evil 2

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25 Ιανουαρίου.

Όταν μιλάμε για νοσταλγία αυτό εννοούμε: το video game που σε τρόμαξε όσο τίποτα άλλο στην εφηβεία σου επιστρέφει σε ενισχυμένη έκδοση για μία σύγχρονη gaming εμπειρία. 

Skull & Bones

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Δεν έχει ανακοινωθεί.

Αν το μεγάλο hit του 2018 (Sea of Thieves) έφερε έναν καρτουνίστικο αέρα στον κόσμο των πειρατών, μένοντας πιστό στα διδάγματα του θρυλικού Monkey Island, το Skull & Bones πάει ένα βήμα παραπέρα: ετοιμάσου να βουτήξεις στα βαθιά, σε ένα game που αν θυμίζει κάτι αυτό είναι η σειρά Black Sails. Το show δηλαδή που ξαναέβαλε τους "λύκους της θάλασσας" στον χάρτη της pop κουλτούρας. 

The Outer Worlds

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Δεν έχει ανακοινωθεί.

Από τους παραγωγούς του Fallout έρχεται ένα first person rpg (ναι, αυτού το ξεχασμένου είδους) που μπορεί να μοιάζει με επιστημονική φαντασία, η αισθητική του όμως παραπέμπει σε γουέστερν που θα γύρισε ο Tarantino. Τέλος, παιχνίδι που έχει Iggy Pop στο trailer δεν μπορεί να είναι ένα κακό παιχνίδι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.

H Billie Eilish λεέι ότι θα έπρεπε να έχει διδακτορικό στον αυνανισμό

"Βασικά μιλάω για το σεξ κάθε φορά που έχω την ευκαιρία".

H Ferrari αλλάζει όνομα

Ύστερα από συμφωνία εκατομμυρίων με τεχνολογικό κολοσσό.

Γραφει TopGear

Είδαμε την πρώτη τηλεόραση MicroLED που κατέφθασε στην Ελλάδα

Οι νέες τηλεοράσεις και soundbars της Samsung είναι πραγματικά πρωτοποριακές και εντός θα βρεις όλες τις πληροφορίες.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η νέα δίαιτα του Orlando Bloom περιλαμβάνει (και) δηλητήριο βατράχου

Ο δημοφιλής ηθοποιός μόλις αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Orlando Bloom: To the Edge έκανε ακραία πράγματα - και όχι μόνο στη διατροφή του.

Γραφει Γιαννης Σπανος