Τι περιμένουμε από την Apple το 2019

Τα νέα αρκούν για να πείσουν τους πάντες πως η αμερικάνικη εταιρεία θα σημειώσει καινούρια ρεκόρ.

Γράφει: Esquire Editors 07 Ιανουαρίου 2019

Το 2019 αναμένεται να είναι μία σπουδαία χρονιά για την Apple, με τον τομέα παραγωγής της να έχει μερικά σημαντικά πράγματα στα σκαριά. Στόχος ασφαλώς η εταιρεία, με επικεφαλής τον Tim Cook, να σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία από τα προηγούμενα έτη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρυσι η χρηματιστηριακή της αξία έφτασε το ένα τρις δολάρια.

Μεταξύ άλλων, η υπηρεσία τηλεόρασης που βρίσκεται στην τελική της φάση και το νέο Mac Pro μοιάζουν τα πιο ενδιαφέροντα projects. Σε αυτά ίσως να μπορούσε να προστεθεί και το καινούριο iPad mini αλλά και τα earphones με ένα ολόφρεσκο design, πρωτοποριακό ακόμη και για τα στάνταρντ του Κουπερτίνο.

Σε κάθε περίπτωση οι φήμες ολοένα και φουντώνουν από τους τελευταίους μήνες του 2018, οπότε αξίζει οι ειδήσεις να μπουν σε μια σειρά για να δούμε όλα εκείνα που (κατά πάσα πιθανότητα) θα παρουσιάσει η Apple μέσα στο έτος.

To  AirPower

Τι περιμένουμε από την Apple το 2019

Ήδη από το 2017 η Apple είχε επίσημα ανακοινώσει το λανσάρισμα ενός συστήματος που θα επιτρέπει στο χρήστη να φορτίζει ταυτόχρονα iPhone, Apple Watch και AirPod. Κάτι τέτοιο αποδείχθηκε πολύ φιλόδοξο τόσο για το 2017 όσο και για το 2018, αλλά θα μπορούμε τελικά να γίνει πράξη το 2019 και να προλάβει εντός των επόμενων μηνών να βγει και στην αγορά. Ασφαλώς, δεν έχει γίνει τελευταία κάποια επίσημη επιβεβαίωση, ούτε ωστόσο και κάποια ανακοίνωση όμως που να αναφέρει ότι το project δεν θα προχωρήσει. Οι αισιόδοξοι φίλοι της εταιρείας παραμένουν αισιόδοξοι και ανυπομονούν να φορτίσουν όλες τις συσκευές τους μαζί.

Το νέο iPhone

Έχουμε ήδη δει και συζητήσει αρκετά για τα iPhone XS, XS Max και XR, κι αυτό κυρίως γιατί η συγκεκριμένη συσκευή είναι η ναυαρχίδα της Apple. Κάθε νέο iPhone είναι εκείνο το αντικείμενο που εισάγει καινούριες τεχνολογίες, στις οποίες πολύ συχνά πρέπει να προσαρμόζονται οι εκάστοτε ανταγωνιστές. Τελευταία βέβαια, εταιρείες όπως η Huawei, έχουν μπει αρκετά δυνατά στο συγκεκριμένο κλάδο, με εξίσου εντυπωσιακά smartphones. Κακά τα ψέματα, το iPhone είναι αυτό που για ακόμη μία χρονιά θα καθορίσει την επιτυχία της Apple. Οι υποσχέσεις μέχρι στιγμές μοιάζουν εντυπωσιακές: LCD / OLED οθόνες, A13 chips και ένα σωρό ακόμη καινοτομίες. 

Apple TV

Η Apple σκέφτεται να διαθέσει στην αγορά κάτι αντίστοιχο του Fire Stick της Amazon ή το Google Chromecast. Η ιδέα βασίζεται πάνω σε ένα οικονομικό προϊόν που θα μπορέσει να σταθεί επάξια απέναντι στον ανταγωνισμό και πιθανότατα θα μπορεί να συγχρονιστεί και με τις υπόλοιπες συσκευές της εταιρείας. Επίσης φέτος, μια υπάρξει μια υπηρεσία streaming που θα προσφέρει ποιοτικό υλικό με προγράμματα, shows και ταινίες, με απώτερο σκοπό να φτάσει κάποια στιγμή στο επίπεδο δημοφιλίας του Netflix. Η πιο ενδιαφέρουσα καινοτομία θα είναι το μέγεθος της εξάπλωσης αυτής της πλατφόρμας βίντεο: Θα περιλαμβάνει πάνω από 100 χώρες μέχρι το τέλος του 2019.

Προϊόντα ήχου

Μεταξύ των πιο αναμενόμενων προϊόντων θα υπάρξει και το νέο HomePod, τα μεγάφωνα τεχνητής νοημοσύνης, που μέσω ενός συστήματος φωνητικής βοήθειας, επιτρέπουν στους χρήστες να μεταβιβάζουν -προς το παρόν- τις πιο απλές εργασίες στην τεχνολογία του σπιτιού τους.

HOMEPOD

Στο συγκεκριμένο χώρο, το Amazon Echo είναι εκείνο που καταλαμβάνει τη μερίδα του λέοντος στην αγορά και τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα δεν πρόκειται να κλονιστεί από οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Είναι όμως ένας τομέας με τρομερό potential, που σίγουρα δεν θα αφεθεί στις ορέξεις του Jeff Bezos.

AIRPODS

Η καινούρια έκδοση των AirPods αναμένεται να συνεχίσει την επιτυχία του πρώτου μοντέλου. Το 2019 τα φουτουριστικά ασύρματα ακουστικά θα συνοδεύονται από περισσότερες επιδόσεις όπως την αδιάβροχη λειτουργία, το νέο σχέδιο και ένα ένα σαφώς πιο ανταγωνιστικό σύστημα bluetooth. Μία ακόμη καινοτομία είναι σύστημα ακύρωσης θορύβου, το οποίο θα κάνει τεράστια βήματα μπροστά σε σχέση με τα προηγούμενα AirPods.

Ένα νέο Mac Pro

MAC PRO

Χρόνια είχαμε να ακούσουμε για το Mac Pro και πιο συγκεκριμένα από το 2013, με άπαντες να αναρωτιούνται αν και πότε θα υπάρξει κάποιο νεότερο. Σύμφωνα με πληροφορίες του TechCrunch, στο Κουπερτίνο το εξετάζουν καιρό και σύντομα θα είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν ότι η κυκλοφορία θα γίνει μέσα στο χρόνο.

Κουβέντα γίνεται ακόμη και για operating systems καθώς και το Apple Watch. Για τις δύο αυτές περιπτώσεις δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμη επαρκείς πληροφορίες. Το μόνο σίγουρο είναι πως η Apple θέλει να γιγαντωθεί ακόμη περισσότερο μέσα στο 2019. Ότι δηλαδή συνέβη αρκετές φορές και τα προηγούμενα χρόνια.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης