Σύμφωνα με πληροφορίες, η Sony έχει επικεντρώσει το βάρος των ενεργειών της στην τεχνολογία και στην παραγωγή νέων αισθητήρων 3D επόμενης γενιάς λόγω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος από τους κατασκευαστές smartphones, συμπεριλαμβανόμενης και της Apple.

Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι το νέο iPhone 11 θα είναι μία από εκείνες τις συσκευές που θα διαθέτει το επαναστατικό τσιπ φωτογραφικής μηχανής της Sony, κάτι που θα ενισχύσει την λειτουργία μίας ή περισσοτέρων 3D καμερών. 

Ο επικεφαλής του τμήματος αισθητήρων της Sony, Satoshi Yoshihara, αποκάλυψε ότι η ζήτηση για τη συγκεκριμένη τεχνολογία αυξήθηκε αρκετά τις τελευταίες εβδομάδες, δίχως όμως να επεκταθεί σε άλλες λεπτομέρειες. 

Στο Κουπερτίνο πιστεύουν ότι η 3D κάμερα της Sony και η τεχνολογία της θα μπορούσε να πείσει τους χρήστες -ακόμη και εκείνους που δεν είναι πιστοί fans της Apple- να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους. Αυτό σημαίνει ραγδαία αύξηση των πωλήσεων, κάτι που δεν συνέβη ακριβώς την τελευταία πενταετία. 

"Είναι γεγονός πως οι κάμερες εξέλιξαν τα κινητά τηλέφωνα και με βάση τα όσα έχω δει, πιστεύω πως το 3D θα προχωρήσει αυτή την εξέλιξη μερικά βήματα πιο μακριά" τονίζει μεταξύ άλλων ο Yoshihara. 

Η συγκεκριμένη κάμερα, σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θα μπορεί να ανιχνεύσει αντικείμενα του πραγματικού κόσμου και να δημιουργήσει ένα 3D μοντέλο, χρησιμοποιώντας λέιζερ εμβέλειας 5 μέτρων.

Το άρθρο του Bloomberg από την πλευρά του αναφέρει ότι η Sony έχει ήδη παρουσιάσει αρκετά δείγματα χρησιμοποιώντας κάποια προσαρμοσμένα κινητά τηλέφωνα. Η ιαπωνική εταιρεία  προμηθεύει ήδη παραγωγούς smartphone συσκευών όπως η Apple, η Samsung και η Huawei.

Από: Esquire UK