Condor, το αφρικάνικο smartphone που θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη

Ποια είναι η ισχυρή αλγερινή εταιρεία τεχνολογίας, που αφού νίκησε εντός έδρας την Samsung, ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Γηραιά ήπειρο.

"Οι Κινέζοι έχουν διοχετεύσει στην αγορά εκατοντάδες smartphones, προσφέροντας υψηλού επιπέδου τεχνολογία, χωρίς ωστόσο να τους ενδιαφέρει να χτίσουν μία σχέση εμπιστοσύνης και αφοσίωσης με τους πελάτες τους, όπως επίσης και να ικανοποιούν τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των καταναλωτών τους. Προσωπικά, θέλουμε να κατασκευάζουμε συσκευές στην Αφρική για τους Αφρικανούς, όχι όμως μόνο γι' αυτούς". Ο Abderrahmane Benhamadi είναι 60 ετών και είναι ένας από τους γιους του ιδρυτή μίας αλγερινής εταιρείας τεχνολογίας, που δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, από τις οικιακές συσκευές μέχρι τα φωτοβολταϊκά πάνελ. Αν και η εταιρεία έχει περάσει από σαράντα κύματα, η οικογένειά του επίσης λόγω κοινωνικοπολιτικών αναταραχών, ο ίδιος έχει καταφέρει να εμφυσήσει στους εργαζόμενους το πνεύμα της ομαδικής δημιουργίας και το πείσμα που τον διακρίνει.

Η εταιρεία ονομάζεται Condor Electronics και μπορεί στην Ευρώπη να είναι άγνωστη, στην Βόρεια Αφρική όμως κάνει κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένα τεχνολογικό brand στην ήπειρο: Να γίνει ο πρώτος, μεγάλος εθνικός παίκτης στην πατρίδα του. Να ανακηρυχθεί δηλαδή ως η πρώτη εταιρεία στις προτιμήσεις της αφρικανικής αγοράς smartphone, παρά το γεγονός ότι σ' αυτή κυριαρχούσαν, τουλάχιστον μέχρι πρότινος οι ασιατικοί "γίγαντες", Huawei και Samsung.

Η Condor έχει επίσης επεκταθεί τα τελευταία χρόνια στην αγορά της Μέσης Ανατολής και σχεδιάζει σύντομα να ταξιδέψει τα "έξυπνα" κινητά της τηλέφωνα στην Ευρώπη. "Θέλουμε να εδραιώσουμε την παρουσία μας στην Γαλλία, πουλώντας εκτός από οικιακές συσκευές και κινητά τηλέφωνα και το 2020 στοχεύουμε να βρεθούμε σε Ισπανία και Ιταλία", ανέφερε ο Benhamadi στη διοργάνωση του Mobile World Congress 2019, που έλαβε χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου στην Βαρκελώνη.

 

Toute l'équipe #Condor vous remercie pour l' avoir suivi durant la quatrième participation consécutive du leader algérien au World mobile congress #MWC de Barcelone 2019 🙏

Posted by Condor Electronics on Thursday, February 28, 2019

Η φιλοδοξία του μπορεί να ακούγεται κάπως αφελής, αν αναλογιστούμε ότι από τεχνολογικής άποψης, το μερίδιο της πίτας στα smartphones μοιράζεται μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας, ωστόσο αυτό που πρέπει να παραδεχτούμε είναι ότι έχει καταφέρει να γίνει ηγέτης όχι μόνο στην χώρα του, την Αλγερία, αλλά και σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο, όπου ουσιαστικά παίζει μπάλα μόνος του. Η Condor είναι η μοναδική εταιρεία που κατασκευάζει smartphones στην Αφρική, καθώς όλες οι εταιρείες είναι νεοσύστατες επιχειρήσεις που πραγματοποιούν τώρα τα πρώτα τους βήματα. Για παράδειγμα, η Uganda Mara θα ανοίξει το πρώτο της εργοστάσιο στην Ρουάντα τον προσεχή Απρίλιο. Εν ολίγοις, κανείς τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχει το εκτόπισμα και την ισχύ της αλγερινής ομάδας της Condor.

Τρεις είναι οι σειρές smartphones της εταιρείας: η Griffe με τα οικονομικά μοντέλα T8, T8 +, T9 και T9 +, η Plume με τα L2 Pro, L3 Smart, L4 και L6 Pro και η πιο εξελιγμένη και premium Allure με το μοντέλο M3. Στην αφρικάνικη αγορά οι τιμές τους ξεκινούν από πολύ χαμηλά, στα 50 ευρώ.

Condor, το αφρικάνικο smartphone που θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη

"Τι κι αν οι ασιάτες βομβαρδίζουν την αφρικανική αγορά με τα τηλέφωνά τους; Στο τέλος της ημέρας, κανένα απ' αυτά δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων της ηπείρου μας, ακριβώς γιατί δεν είναι σχεδιασμένα για να τις ικανοποιήσουν. Χρειαζόμαστε προϊόντα που αντιστέκονται στην θερμότητα, την υγρασία και προσφέρουν καλές επιδόσεις σε δύσκολες συνθήκες".

CONDOR ELECTRONICS

Και η Condor κατόρθωσε να το πετύχει και να ικανοποιεί αυτή την στιγμή μία αγορά ενός δισεκατομμυρίου καταναλωτών. Καθόλου άσχημα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου