Το Game Boy που επέζησε από βομβαρδισμό στον Πόλεμο του Κόλπου

Η Nintendo συνηθίζει να φτιάχνει ανθεκτικές κονσόλες. Αυτό όμως παραπάει.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που έχουν οι παιχνιδομηχανές της Nintendo είναι η αντοχή τους. Για παράδειγμα, το DS μπορεί να πέσει από το παράθυρο ενός αυτοκινήτου εν κινήσει και να μην σπάσει. Ή σκέψου τα πολύ ανθεκτικά υλικά (μεταξύ των οποίων και τα μείγμα πλαστικού-χάλυβα) από τα οποία είναι φτιαγμένο το N64. Κανένα από τα προηγούμενα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί -τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι- με το Game Boy, το οποίο αποδεικνύει ότι μπορεί να επιβιώσει ακόμη και από βομβαρδισμό. Κυριολεκτικά. 

Κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου (1990-91), στρατιωτικές δυνάμεις από 35 χώρες, υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ, βρέθηκαν στη Μέση Ανατολή προκειμένου να πολεμήσουν με εκείνες του Ιράκ. Ανάμεσα τους βρισκόταν και ο γιατρός Stephan Scoggins, ο οποίος είχε αποθηκεύσει το Game Boy του σε κάποιον στρατώνα. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις βομβαρδίστηκαν αλλά αρκετά χρόνια αργότερα, το Game Boy βρέθηκε και έπειτα από αρκετές ενέργειες έφτασε στην κατοχή της Nintendo. 

Oι τεχνικοί που το αντίκρισαν αρχικά, πίστεψαν ότι δεν πρόκειται να δώσει κάποιο σημείο ζωής. Δοκιμάζοντας όμως μία κασέτα -του Tetris- έμειναν έκπληκτοι με το αποτέλεσμα. Το περίβλημά του έχει ουσιαστικά λιώσει, ο "σταυρός" και τα πλήκτρα Α και Β δεν λειτουργούν, κάτι που όμως κάνουν τα αντίστοιχα "Start" και "Select". Η μητρική πλακέτα φαίνεται να μην έχει επηρεαστεί, κάτι που με τη σειρά του βοηθά την κεντρική οθόνη να παίζει κανονικά, έστω και με κάποια νεκρά σημεία. Αποδεικνύεται έτσι ότι μία συσκευή της Nintendo έχει μάλλον περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει σε μία ακραία κατάσταση συγκριτικά με έναν άνθρωπο. 

Το Game Boy του Scoggins εκτίθεται προς το παρόν στο κατάστημα της ιαπωνικής εταιρείας στη Νέα Υόρκη, με τον αρχικό ιδιοκτήτη του να διηγείται την ιστορία στο podcast Nintendo Power. Μεταξύ σοβαρού και αστείου αναρωτιέται αν θα μπορέσει να προμηθευτεί ως αντάλλαγμα μία άλλη συσκευή από την Nintendo. Η διάσημη φορητή κονσόλα δεν είναι πλέον playable αλλά σίγουρα αποτελεί αξιοθέατο για τους αυθεντικούς fans των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. 

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου