Το Game Boy που επέζησε από βομβαρδισμό στον Πόλεμο του Κόλπου

Η Nintendo συνηθίζει να φτιάχνει ανθεκτικές κονσόλες. Αυτό όμως παραπάει.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 22 Απριλίου 2019

Ένα από τα χαρακτηριστικά που έχουν οι παιχνιδομηχανές της Nintendo είναι η αντοχή τους. Για παράδειγμα, το DS μπορεί να πέσει από το παράθυρο ενός αυτοκινήτου εν κινήσει και να μην σπάσει. Ή σκέψου τα πολύ ανθεκτικά υλικά (μεταξύ των οποίων και τα μείγμα πλαστικού-χάλυβα) από τα οποία είναι φτιαγμένο το N64. Κανένα από τα προηγούμενα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί -τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι- με το Game Boy, το οποίο αποδεικνύει ότι μπορεί να επιβιώσει ακόμη και από βομβαρδισμό. Κυριολεκτικά. 

Κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου (1990-91), στρατιωτικές δυνάμεις από 35 χώρες, υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ, βρέθηκαν στη Μέση Ανατολή προκειμένου να πολεμήσουν με εκείνες του Ιράκ. Ανάμεσα τους βρισκόταν και ο γιατρός Stephan Scoggins, ο οποίος είχε αποθηκεύσει το Game Boy του σε κάποιον στρατώνα. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις βομβαρδίστηκαν αλλά αρκετά χρόνια αργότερα, το Game Boy βρέθηκε και έπειτα από αρκετές ενέργειες έφτασε στην κατοχή της Nintendo. 

Oι τεχνικοί που το αντίκρισαν αρχικά, πίστεψαν ότι δεν πρόκειται να δώσει κάποιο σημείο ζωής. Δοκιμάζοντας όμως μία κασέτα -του Tetris- έμειναν έκπληκτοι με το αποτέλεσμα. Το περίβλημά του έχει ουσιαστικά λιώσει, ο "σταυρός" και τα πλήκτρα Α και Β δεν λειτουργούν, κάτι που όμως κάνουν τα αντίστοιχα "Start" και "Select". Η μητρική πλακέτα φαίνεται να μην έχει επηρεαστεί, κάτι που με τη σειρά του βοηθά την κεντρική οθόνη να παίζει κανονικά, έστω και με κάποια νεκρά σημεία. Αποδεικνύεται έτσι ότι μία συσκευή της Nintendo έχει μάλλον περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει σε μία ακραία κατάσταση συγκριτικά με έναν άνθρωπο. 

Το Game Boy του Scoggins εκτίθεται προς το παρόν στο κατάστημα της ιαπωνικής εταιρείας στη Νέα Υόρκη, με τον αρχικό ιδιοκτήτη του να διηγείται την ιστορία στο podcast Nintendo Power. Μεταξύ σοβαρού και αστείου αναρωτιέται αν θα μπορέσει να προμηθευτεί ως αντάλλαγμα μία άλλη συσκευή από την Nintendo. Η διάσημη φορητή κονσόλα δεν είναι πλέον playable αλλά σίγουρα αποτελεί αξιοθέατο για τους αυθεντικούς fans των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. 

Από: Esquire US

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Σχέσεις & Sex

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κορυφαίες compact cameras αυτή την στιγμή

Από την Sony και την Canon μέχρι τις Panasonic και Fujifilm: 4 ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές που διαθέτουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και εξυπηρετούν κάθε τύπου φωτογράφο.

Game Boy: Τα 10 καλύτερα παιχνίδια του

Οι τετράγωνες κασέτες που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο gaming.