Το PlayStation 5 είναι η κονσόλα των ονείρων σου

Ή τουλάχιστον αυτό δείχνει το βίντεο που διέρρευσε από την παρουσίασή του.

Τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα ετοιμάζουν, εδώ και καιρό, πολύ προσεκτικά την στρατηγική τους. Τα χαρακώματα έχουν στηθεί, η αντικατασκοπεία των δύο πλευρών έχει δουλέψει υπερωρίες και τα κανόνια είναι έτοιμα να ηχήσουν. Για κάθε κίνηση που κάνει η Microsoft στον χώρο του gaming, υπάρχει μία απάντηση από την πλευρά της Sony. Κάθε φορά που η τελευταία προσπαθεί να κάνει κίνηση ματ, η πρώτη βρίσκει έναν τρόπο να γλιτώσει την τελευταία στιγμή από μία ταπεινωτική ήττα.

Μήπως, όμως, το ρουά ματ έγινε λίγες μέρες πριν; Το βίντεο που τράβηξε ο Takashi Mochizuki, δημοσιογράφος της The Wall Street Journal, σε ειδική παρουσίαση για τον τύπο, δείχνει την πλάστιγγα να γέρνει προς την πλευρά της ιαπωνικής εταιρείας. Γιατί μπορεί να μην γνωρίζουμε ακόμα πώς θα λέγονται οι νέες παιχνιδομηχανές των δύο τεχνολογικών γιγάντων (έχει ακουστεί ακόμα και η ονομασία Anaconda για τη κονσόλα που ετοιμάζει η Microsoft), η Sony όμως ήδη κερδίζει στη μάχη των εντυπώσεων.

Τι ακριβώς έδειξε το υλικό που διέρρευσε από την παρουσίαση του PlayStation 5; Αν το PS4 ήθελε 8 δευτερόλεπτα για να κάνει loading, ο διάδοχός του δεν θα χρειάζεται ούτε ένα. Όσο για τις δυνατότητές του και τα γραφικά; Αν κρίνουμε από τα ελάχιστα δευτερόλεπτα του Spider-Man που είδαμε στην οθόνη, η δύναμη της νέας κονσόλας είναι τέτοια που εκτινάσσει τις προσδοκίες στα ύψη.

Σε άλλα νέα τώρα, ο Jim Ryan, CEO της Sony, δήλωσε σε παρουσίαση που έγινε για τους επενδυτές ότι το PS5 θα επιτρέπει στους gamers να παίζουν "όπου και όποτε θέλουν χωρίς προβλήματα αποσύνδεσης". Όλα δείχνουν πως το streaming θα είναι βασικό κομμάτι της νέας κονσόλας της Sony, σε τέτοιον βαθμό που τα κλασικά discs και downloads να κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Με αυτά και με αυτά το PlayStation 5 μοιάζει με την κονσόλα των ονείρων μας. Απλά μένει να δούμε αν η Microsoft δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης