Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το PlayStation 5

Η νέα κονσόλα της Sony θα τρέχει με διαστημικές ταχύτητες.

Πολύ δύσκολα πιστεύει κανείς ότι το PlayStation 4 κλείνει έξι χρόνια ζωής αυτόν τον Νοέμβριο. Μπορεί να μην το κατάλαβες, έχει όμως περάσει αρκετός καιρός χωρίς κάποια σημαντική ανακοίνωση από τη Sony. Ναι, όντως, γνωρίζαμε πως το PlayStation 5 βρίσκεται στα σκαριά αλλά η πληροφόρηση που είχαμε ήταν τουλάχιστον ελλιπής μέχρι στιγμής. Κάτι, όμως, φαίνεται να αλλάζει στον ιαπωνικό κολοσσό, ο οποίος δειλά δειλά αφήνει πληροφορίες να διαρρέουν στο διαδίκτυο. Πολύ πρόσφατα, το Wired συνάντησε τον ιθύνοντα νου πίσω από το τεράστιο project, Mark Cerny, με τον τελευταίο να μοιράζεται ένα χορταστικό μενού από infobombing σχετικά με το PlayStation 5.

Καταρχάς, ο Cerny ξεκαθάρισε ότι η νέα κονσόλα δεν θα είναι απλά μία αναβάθμιση της παλιάς, όπως συνέβη με το PlayStation Pro ή το Xbox One X. Επίσης η ονομασία του είναι απλά ένας τρόπος για τους fans και τους δημοσιογράφους να την ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες, μιας και η Sony δεν έχει δώσει κανένα επίσημο όνομα ακόμα στη δημοσιότητα.


Ο Cerny επιβεβαίωσε ότι καλό είναι οι gamers να μην το περιμένουν μέσα στο 2019 ενώ ήταν πολύ φειδωλός στις πληροφορίες που είχαν να κάνουν με την τιμή της κονσόλας.


Τι θα γίνει όμως με το μεγάλο άγχος των gamers; Προς ανακούφιση πολλών φανατικών του PlayStation εκεί έξω, οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται σχετικά με το ζήτημα είναι πολύ ενθαρρυντικές: η Sony σχεδόν δεσμεύεται ότι θα υπάρχει compatibility με τα games του PS4, δίνοντας έτσι μία νέα πνοή στον παλιό της κατάλογο.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το PlayStation 5
To PlayStation VR έχει δεχθεί ανάμεικτες κριτικές μέχρι στιγμής.

Ας έρθουμε τώρα και στο μέλλον του gaming. Το Playstation VR έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής ανάμεικτα συναισθήματα αφού παρότι έχει εντυπωσιακές δυνατότητες δεν έπεισε μεγάλη μερίδα των οπαδών. Παρ' όλα αυτά θα είναι συμβατό με το PlayStation 5. Το μεγάλο, όμως, στοίχημα είναι η νέα κάσκα που όλα δείχνουν ότι έρχεται για να κάνει πάταγο. Σε περισσότερο τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα, οι δυνατότητες του PS5 αναμένονται διαστημικές: 8Κ γραφικά που θα τρέχουν χωρίς κανένα πρόβλημα και loading περίπου στον μισό χρόνο από τον προκάτοχό του.

Τέλος, ο Cerny επιβεβαίωσε ότι καλό είναι οι gamers να μην το περιμένουν μέσα στο 2019 ενώ ήταν πολύ φειδωλός στις πληροφορίες που είχαν να κάνουν με την τιμή της κονσόλας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Sony δείχνει ικανή να αλλάξει για άλλη μία φορά το μέλλον του gaming μέσα από το PlayStation 5. Μένει να δούμε το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος