H Apple αποχαιρετά το iTunes

Μετά από 18 χρόνια, ήρθε η ώρα για το αντίο.

Στο Worldwide Developers Conference 2019, τη διεθνή συνάντηση των προγραμματιστών της στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, η Apple ανακοίνωσε το τέλος του iTunes, που θα αντικατασταθεί από τρεις ξεχωριστές εφαρμογές, κάθε μία από τις οποίες είναι επικεντρωμένη στη μουσική, τα podcasts και τις υπηρεσίες τηλεόρασης αντίστοιχα. 

Τα Apple Music, Apple Podcasts και Apple TV έρχονται ουσιαστικά να διαδεχθούν την υπηρεσία που έκανε την εμφάνισή της το 2001. Το πρώτο μπορεί να εκτελέσει τις λειτουργίες μίας μουσικής βιβλιοθήκης - στην ουσία είναι ένα νέο iTunes χωρίς τα προβλήματα του iTunes (τουλάχιστον αυτό ελπίζουν όλοι). Το δεύτερο παρέχει πρόσβαση σε περισσότερα από 200.000 podcasts ενώ το τρίτο είναι η πύλη εισόδου σε ένα ευρύ πεδίο οπτικοακουστικού υλικού που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το Apple TV+, τη συνδρομητική πλατφόρμα της Apple που φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει το Netflix, το HBO και το Disney+.

Αυτά όμως δεν ήταν τα μοναδικά πράγματα που έγιναν γνωστά από την αμερικανική εταιρεία. Ο Tim Cook ενημέρωσε άπαντες για τo καινούριo iOS 13 για το iPhone, ένα αναβαθμισμένo λειτουργικό σύστημα για iPad OS, καθώς και ένα νέο υπολογιστή Mac Pro, με οθόνη ανάλυσης 6Κ, που αναμένεται στην αγορά το επόμενο φθινόπωρο και με αρχική τιμή τις $6.000.

Το iOS 13 έρχεται με βελτιωμένη εμφάνιση και πολύ πιο αποδοτικές λειτουργίες. Για παράδειγμα, το Face ID γίνεται 30% γρηγορότερο, τα apps καταλαμβάνουν κατά 50% μειωμένο χώρο, προσφέροντας παράλληλα νέες επιλογές περιήγησης και επεξεργασίας φωτογραφιών. Το Dark Mode είναι ακόμη ένα φρέσκο feature, που δίνει στο iOS και τις εφαρμογές ένα σκούρο χρώμα στο background, το οποίο είναι "ευκολότερο" για τα μάτια του χρήστη, ειδικά σε περιπτώσεις όπου υπάρχει χαμηλός φωτισμός.

Ο νέος Mac Pro από την πλευρά του, είναι ένας πανίσχυρος υπολογιστής, εξοπλισμένος με επεξεργαστή Intel Xeon 28 πυρήνων, μνήμη μεγαλύτερη του 1,5 TB, δύο κάρτες γραφικών Radeon Pro Vega II και πολλά άλλα χαρακτηριστικά, που εν μέρει δικαιολογούν την αρκετά τσουχτερή τιμή του.

Τέλος, ανακοινώθηκε και η δημιουργία ενός application store για το Apple Watch, συμπληρωματικά με το λειτουργικό σύστημα Watch OS 6.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.

H Billie Eilish λεέι ότι θα έπρεπε να έχει διδακτορικό στον αυνανισμό

"Βασικά μιλάω για το σεξ κάθε φορά που έχω την ευκαιρία".

H Ferrari αλλάζει όνομα

Ύστερα από συμφωνία εκατομμυρίων με τεχνολογικό κολοσσό.

Γραφει TopGear

Είδαμε την πρώτη τηλεόραση MicroLED που κατέφθασε στην Ελλάδα

Οι νέες τηλεοράσεις και soundbars της Samsung είναι πραγματικά πρωτοποριακές και εντός θα βρεις όλες τις πληροφορίες.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η νέα δίαιτα του Orlando Bloom περιλαμβάνει (και) δηλητήριο βατράχου

Ο δημοφιλής ηθοποιός μόλις αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Orlando Bloom: To the Edge έκανε ακραία πράγματα - και όχι μόνο στη διατροφή του.

Γραφει Γιαννης Σπανος