Στις 25 Μαρτίου η Apple θα παρουσιάσει το δικό της Netflix

Το show time ξεκινά στο Κουπερτίνο.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 13 Μαρτίου 2019

Πέραν του καθιερωμένου ραντεβού της με τον Τύπο τα τελευταία χρόνια, δηλαδή την ανακοίνωση του νέου iPhone κάθε Σεπτέμβριο, η Apple συνηθίζει να διοργανώνει και κάποιο μεγάλο event τον Μάρτιο. Για παράδειγμα, πέρυσι στο Σικάγο είχε ανακοινωθεί το λανσάρισμα ενός νέου iPad στην αγορά και πριν τρία χρόνια, στο Κουπερτίνο, το iPhoneSE. 

Στις 25 Μαρτίου 2019 όμως τα πράγματα αναμένεται να είναι εντελώς διαφορετικά καθώς η αμερικάνικη εταιρεία θα ενημερώσει Τύπο και κοινό για την νέα streaming πλατφόρμα της καθώς και για τις υπηρεσίες συνδρομητικών ειδήσεων, δίνοντας έτσι οριστικό τέλος στις φήμες ότι κάποια στιγμή στο μέλλον σκόπευε να εξαγοράσει το Netflix.

Η συγκεκριμένη παρουσίαση έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί στο αμφιθέατρο Steve Jobs, στις εγκαταστάσεις του Κουπερτίνο στην Καλιφόρνια και η Apple το επικοινώνησε με ένα άκρως κινηματογραφικό countdown.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το παρών θα δώσουν αρκετά σπουδαία ονόματα του Χόλιγουντ που θα σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τις παραγωγές, όπως οι Jennifer Aniston,  M Night Shyamalan, Steve Carell, Steven Spielberg, Jennifer Garner, J.J. Abrams και Reese Witherspoon.

Παρότι δεν υπάρχουν ακόμη αρκετές πληροφορίες για τη νέα υπηρεσία, αυτή θα είναι σχεδόν σίγουρα συνδρομητική, με το μηνιαίως κόστος να κυμαίνεται στο ίδιο ύψος με το Apple Music ($9,99) ενώ στο φινάλε της παρουσίασης πιστεύεται ότι θα γίνει και η ανακοίνωση των σειρών και ταινιών ή τουλάχιστον κάποιων εξ' αυτών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Apple έχει επενδύσει ένα τεράστιο κεφάλαιο στη δημιουργία περιεχόμενου στην καινούρια υπηρεσία της με σκοπό να ανταγωνιστεί το Netflix, το Hulu και το Amazon Prime.

Στις 25 Μαρτίου η Apple θα παρουσιάσει το δικό της Netflix

Το ντεμπούτο της υπηρεσίας streaming της Apple θα γίνει τόσο στο 
iOS όσο και στο Apple TV, ενώ στο Κουπερτίνο μοιάζουν να αναζητούν τρόπο για να διαχειριστούν με τον εξυπνότερο και πιο ορθό τρόπο το λανσάρισμά της στα Mac.

Η διανομή 4K περιεχομένου αναμένεται να είναι αρχικά περιορισμένη. Αναζητώντας επιπλέον πλεονεκτήματα απέναντι στις ανταγωνιστικές πλατφόρμες, η Apple μάλλον θα βγάλει στην αγορά και συνδυαστικά πακέτα των streaming services με το Apple Music και την ειδησεογραφική πλατφόρμα. Όσον αφορά την τελευταία, εκτός όλων των άλλων θα δίνει πρόσβαση στον χρήστη σε εφημερίδες και περιοδικά. 

Από την άλλη, υπάρχει η άποψη πως η Apple θέλει να επικεντρωθεί έντονα στην αγορά υπηρεσιών για να αντισταθμίσει την επιβράδυνση των πωλήσεων συσκευών, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το iPhone που σημειώνει πτώση της τάξεως του 15% σε σχέση με το ίδιο διάστημα το προηγούμενο έτος.

Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις πάντως κάνουν λόγο για 100.000.000 εγγραφές στα 2-3 πρώτα χρόνια λειτουργίας του νέου παιδιού της Apple. Μένει να δούμε πότε και εάν θα επιβεβαιωθούν, αρχής γενομένης από το αποκαλυπτήριο event της 25ης Μαρτίου. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταξίδια & Ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό το app αφαιρεί τους τουρίστες από τις φωτογραφίες

Το Spectre ήρθε για να κάνει (;) καλύτερες τις ταξιδιωτικές φωτογραφίες.