Κάποτε το "φιδάκι" στα τηλέφωνα της Nokia ήταν ο ορισμός του gaming στο κινητό. Φυσικά, από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, με τα σύγχρονα smartphones να δίνουν τη δυνατότητα στους gamers να κάνουν ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα. Καμία, όμως, συσκευή μέχρι σήμερα δεν είχε καταφέρει να τους ικανοποιήσει απόλυτα. Κάτι που η Xiaomi φιλοδοξεί να αλλάξει με την άφιξη του Black Shark 2.

Τι ακριβώς τώρα είναι αυτό; Πρόκειται για ένα smartphone-κονσόλα που έψαχνες εδώ και καιρό. Ένα κινητό και μία portable παιχνιδομηχανή, δύο σε ένα, που κάνει τα όνειρά σου πραγματικότητα. Οι τεχνικές του δυνατότητες εντυπωσιάζουν (επεξεργαστής 2.84 GHz, 8 ή 12 RAM) και σε συνδυασμό με την εξαιρετική του οθόνη και την παντοδύναμη κάρτα γραφικών δίνουν στο Black Shark 2 τη δυνατότητα να εκτελέσει και τις πιο δύσκολες αποστολές του gaming. 

Φυσικά, ίσως αναρωτιέσαι σχετικά με τη χρηστικότητά του. Η Xiaomi, όμως, φαίνεται ότι έχει προβλέψει και για αυτό. Το εργονομικό του σχήμα το κάνει κατάλληλο για καθημερινή χρήση ενώ όταν το gaming το απαιτεί μεταμορφώνεται σε ένα πολύ δυναμικό χειριστήριο. Αν, τώρα, δε σου φτάνει αυτό μπορείς να προσθέσεις δύο mini χειριστήρια (πολύ κοντά στη λογική των Joy-Con της Nintendo) και να ανεβάσεις επίπεδο στην εμπειρία σου.

Όσο για το μόνιμο πρόβλημα των σύγχρονων κινητών που λέγεται διάρκεια ζωής, το Black Shark έρχεται εξοπλισμένο με μία μπαταρία 4,000 mAh που υπόσχεται -και μένει να δούμε αν θα το κάνει- ατέλειωτες ώρες gaming. Μάλιστα, σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενες, παρ' ότι το νέο δημιούργημα της Xiaomi τρέχει με χίλια, οι πρώτες δοκιμές δείχνουν ότι δεν υπερθερμαίνεται με τίποτα. Μοιραία, λοιπόν, η τιμή του θα ξεκινά περίπου από τα 550 ευρώ.