Larry Page, ο άνθρωπος πίσω από την Google

Μία σύντομη βιογραφία ενός από τους μεγαλύτερους εγκεφάλους της εποχής μας.

Ο ισχυρός άντρας της Amazon ονομάζεται Jeff Bezos, ο ιθύνων νους πίσω από τη Microsoft λέγεται Bill Gates ενώ σχεδόν κανείς, εκτός από όσους ασχολούνται με τις νέες τεχνολογίες και τις επιχειρήσεις, δεν γνωρίζει τον ιδρυτή της Google. Ποιοι είναι λοιπόν οι δύο άνθρωποι που δημιούργησαν την πιο διάσημη μηχανή αναζήτησης του ίντερνετ και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως αυτήν την στιγμή;

Ο Larry Page ξεκίνησε ως ένας νεαρός nerd για εξελιχθεί σε μία ισχυρότατη φυσιογνωμία στο θαυμαστό καινούργιου κόσμου του διαδικτύου. Σήμερα τα χρήματα που διαχειρίζεται είναι αμύθητα. Ακόμη πιο πολύτιμη όμως είναι η δύναμη που έχει στα χέρια του: 300 εκ. χρήστες καθημερινά και 2 δισ. αναζητήσεις την ημέρα κάνουν το Google αυτόματα ένα από τα πιο διαδεδομένα, αν όχι το πιο διαδεδομένο, ψηφιακό εργαλείο του πλανήτη.

Η βιογραφία

Larry Page, ο άνθρωπος πίσω από την Google

O Lawrence E. Page γεννήθηκε σε μία μικρή πόλη του Μίτσιγκαν στις 26 Μαρτίου του 1973. Η εφηβεία του έμοιαζε να είναι προδιαγεγραμμένη: με πατέρα καθηγητή πληροφορικής και μητέρα που εργαζόταν στον τομέα του προγραμματισμού ήταν σχεδόν απίθανο να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο. Βιβλία, αρχαίοι υπολογιστές, εγχειρίδια, επιστημονικά περιοδικά ήταν τα πράγματα που θα μπορούσε να βρει κανείς στο δωμάτιο του μικρού τότε Larry. Άλλωστε ήδη από την πρώτη δημοτικού είχε αρχίσει να πειραματίζεται με τον προγραμματισμό.

Οι σπουδές

Larry Page 3

Όσο καιρό σπούδασε στο πανεπιστήμιο της περιοχής που μεγάλωσε, ο Larry Page δεν μπορούσε να κάτσει σε ησυχία. Ήταν τέτοια η δημιουργική μανία που τον διακατείχε που έφτασε σε σημείο να κατασκευάσει έναν εκτυπωτή χρησιμοποιώντας τουβλάκια (!) της Lego. Σε άλλα πιο αναμενόμενα projects τώρα, ήταν ο περήφανος κατασκευαστής ενός ηλιακού αυτοκινήτου που έδωσε μεγάλες νίκης στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν και σήμερα φυλάσσεται στο Μουσείο Επιστημών και Βιομηχανίας του Σικάγο.

Η μεγάλη συνάντηση

Ίσως, τελικά, ο λόγος που σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει τον Larry Page είναι επειδή αποτελεί ντουέτο με τον ρωσικής καταγωγής Sergey Brin. Οι δύο τους συναντήθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 1995, όταν από τον τελευταίο ζητήθηκε να ξεναγήσει τους νέους σπουδαστές διδακτορικών σπουδών στο campus του ιδρύματος. Παρ' ότι, όμως, η πρώτη τους συνάντηση δεν έδειξε ότι θα οδηγήσει κάπου κι ενώ έκαναν αρκετό καιρό μέχρι να συνδεθούν φιλικά, τελικά, λίγα χρόνια αργότερα παράτησαν το πανεπιστήμιο, χωρίς να πάρουν καν το πτυχίο τους, άρχισαν δοκιμές σε ένα μικρό γκαράζ και μετά από πολύ κόπο το Google ήταν γεγονός. Όσο για τα υπόλοιπα; Τα υπόλοιπα είναι πραγματικά ιστορία που συνεχίζεται να γράφεται αυτήν εδώ την ώρα.


φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος