Αντίο MacBook

Η 12'' συσκευή του 2015, μία από τις πιο αγαπητές όσο και αμφιλεγόμενες της Apple, δεν είναι πια διαθέσιμη στην αγορά.

Γράφει: Πολυχρόνης Δρακάκης 11 Ιουλίου 2019

Ανάμεσα στις πολλές και επαναστατικές καινοτομίες που κατά καιρούς έχει λανσάρει η Apple συγκαταλέγεται ασφαλώς και το MacBook. Φαίνεται όμως ότι για μία πολύ συγκεκριμένη εκδοχή του ήρθε το τέλος κι αυτό γιατί το 12'' MacBook θα αποσυρθεί δια παντός από την αγορά. Πρόκειται για ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα μοντέλα στην ιστορία της εταιρείας του Κουπερτίνο αλλά και ένα από αυτά που αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό, σε σημείο που η προτίμηση προς το εν λόγω προϊόν να φαντάζει πολλές φορές σχεδόν παράλογη.

Το 12'' MacBook κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2015 και θεωρήθηκε ένα από τα πιο συναρπαστικά κομμάτια της αγοράς, συνδυάζοντας επιδόσεις με εύχρηστο βάρος και σχεδιασμό. Παράλληλα όμως ήταν και μία συσκευή που παρουσίασε πολλά και σημαντικά -για τα δεδομένα πάντοτε της Apple- προβλήματα. Εκτός των άλλων διέθετε μόλις μία θύρα USB και αυτό ίσως να είναι και το σημείο που πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε περαιτέρω.

Η απόσυρσή του αντιπροσωπεύει πιθανότατα και το τέλος της δραστηριοποίησης της Apple στη συγκεκριμένη κατηγορία της αγοράς. Πλέον, υπάρχουν διαθέσιμα μόνο τα MacBook Air (για εκείνους που επικεντρώνονται στη φορητότητα και τις ελαφρές συσκευές) και MacBook Pro (για τους λάτρεις των υψηλών επιδόσεων). Τα πραγματικά σημαντικά νέα λοιπόν προέρχονται από αυτή την κατεύθυνση: Δεν θα υπάρξει στο μέλλον κάποια έκδοση του MacBook Pro χωρίς TouchBar, ενώ όλοι οι επεξεργαστές θα είναι Intel 8ης γενιάς.

Τέλος, το MacBook Air παρουσιάζει μία πτώση στην τιμή του, που σε πολλές περιπτώσεις ξεκινά από τα €1.279.

Από: Esquire IT

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταξίδια & Ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα video games για το καλοκαίρι

Μία αναδρομή σε εκείνους τους τίτλους που έσωσαν παρέες από την κατάθλιψη.

Το κινητό φορτίζει πολύ καλύτερα στο flight mode

Γρήγορα, εύκολα και πολύ αποτελεσματικά.