Δεν είναι καθόλου απίθανο σε μερικά χρόνια από τώρα ο κόσμος μας να θυμίζει περισσότερο καυτή έρημο και λιγότερο το εύκρατο κλίμα της Μεσογείου. Οι πρωτόγνωρες θερμοκρασίες που βίωσε η Ευρώπη τις τελευταίες μέρες αποτελούν άλλη μία ένδειξη για το (μάλλον) εφιαλτικό σενάριο. Όσο, όμως, οι αρνητές της κλιματικής αλλαγής συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα, η τεχνολογία προχωρά βρίσκοντας λύσεις ικανές να μας προστατέψουν από οποιαδήποτε δυστοπία.

Ονειρεύτηκες ποτέ, κάποιο καλοκαίρι που ήθελες να γδάρεις το δέρμα σου, ένα t-shirt με ενσωματωμένο air-condition; Εκείνο που ακουγόταν σαν επιστημονική φαντασία έγινε πραγματικότητα πολύ πρόσφατα στα εργαστήρια της Sony.

H νέα τεχνολογία της ιαπωνικής εταιρείας είναι ένα portable κλιματιστικό με την ονομασία Reon Pocket. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα t-shirt που διαθέτει μικρή θήκη για το mini air-condition, τόσο διακριτική που σχεδόν δεν φαίνεται, για να μπορεί το τελευταίο να διοχετεύει κρύο αέρα ανάμεσα από τα ρούχα μας. Πώς όμως λειτουργεί το νέο project της Sony; Συνδέεται με ένα app, έτσι ώστε να μπορείς να μειώσεις και να αυξήσεις τη θερμοκρασία που παράγει ανάλογα με τη διάθεσή σου.

Το νέο αυτό project είναι ιδανικό για όλον τον κόσμο αλλά ιδιαίτερα για εκείνα τα επαγγέλματα (δικηγόροι, στελέχη επιχειρήσεων) που είναι αναγκασμένα να φορούν μακρυμάνικα πουκάμισα ακόμα και σε συνθήκες ακραίου καύσωνα.

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν θα μπορεί να γλιτώσει από τον ενοχλητικό ιδρώτα, ιδιαίτερα όταν είμαστε αναγκασμένοι να φοράμε και σακάκι, σίγουρα όμως θα βελτιώσει αισθητά την κατάσταση.

Έτσι ακόμα κι αν η κλιματική αλλαγή συνεχίσει να καλπάζει μετατρέποντας τον κόσμο μας σε τοπίο βγαλμένο από το Mad Max, το t-shirt με το ενσωματωμένο air-condition μπορεί να αποδειχθεί ο καλύτερος σύμμαχος.

Από: Esquire IT