Η ορθή χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας στο smartphone σου

Από τον τέλειο υπολογισμό και το gaming μέχρι εφαρμογές για design και ακαδημαϊκά apps, υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για να χρησιμοποιήσεις σωστά την AR.

Η επαυξημένη πραγματικότητα είναι μία συναρπαστική υπόθεση: Πρόκειται για τον εμπλουτισμό των αισθήσεων και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας μέσω της τεχνολογίας, η οποία μπορεί να βελτιώσει και να καταστήσει πιο ακριβείς τις συνθήκες που μας περιβάλλουν και ειδικά πολλά στοιχεία από εκείνα που δεν μπορούν να γίνουν αμέσως ορατά με το γυμνό μάτι ή να γίνουν αντιληπτά χωρίς τεχνολογική υποστήριξη. Στις συζητήσεις και πολύ περισσότερο στα κείμενα για την επαυξημένη πραγματικότητα χρησιμοποιείται η συντομογραφία AR, που προκύπτει από τα αρχικά του αγγλικού όρου Augmented Reality. Επί της ουσίας, η χρήση της AR μεταφράζεται σε software, προγράμματα και applications, τα περισσότερα από τα οποία μπορείς εύκολα και γρήγορα να αποθηκεύσεις στο τηλέφωνό σου. 

Μέτρησε τα πάντα, από απόσταση

Υπάρχουν κάποια apps όπως το Metro, που σου επιτρέπει να υπολογίζεις με ακρίβεια τις διαστάσεις αντικειμένων ή τις αποστάσεις, μέσω της εφαρμογής του, που κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμοποιείται και από αρχιτέκτονες και τοπογράφους. Αρκεί να ανοίξει η κάμερα του smartphone σου και να τεθεί ένα σημείο εκκίνησης.

Φτιάξε το χώρο σου

Η ορθή χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας στο smartphone σου

Μπορείς να καταλάβεις ότι το χρώμα που θέλεις να βάλεις στους τοίχους σου είναι το σωστό; Ή αν ταιριάζει σε κάποια συγκεκριμένη γωνία εκείνη η πολυθρόνα που θέλεις να αγοράσεις; Το ColorSnap είναι η εφαρμογή που μπορεί να σου δώσει τη λύση, "βάφοντας" -απλά και μόνο με τη χρήση της κάμερας- τοίχους και έπιπλα. Παράλληλα και συμπληρωματικά με αυτό, υπάρχει και το Ikea Place app, με το οποίο μπορείς να "προσαρμόσεις" ηλεκτρονικά τα διαθέσιμα έπιπλα της γνωστής σουηδικής εταιρείας στο χώρο σου, πριν προβείς σε οποιαδήποτε αγορά. Μέσω αυτών των app, η επαυξημένη πραγματικότητα σε βοηθά να φτιάξεις το σπίτι σου όπως ακριβώς επιθυμείς.

Μαθήματα ανατομίας

ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ 1

Εκτός από το να διαμορφώσεις το χώρο σου και να μετρήσεις αποστάσεις, η επαυξημένη πραγματικότητα μπορεί να σε βοηθήσει να διευρύνεις το γνωσιολογικό σου πεδίο. Υπάρχουν εφαρμογές που λειτουργούν ουσιαστικά σαν ακαδημαϊκά workshops όπως το Atlas of Human Anatomy που μέσω διαδραστικών λειτουργιών σε βοηθά να αντιληφθείς πλήρως τι συμβαίνει με κάθε όργανο του ανθρώπινου σώματος. Μέσω της AR διαπιστώνεις πώς ακριβώς συνδέονται διάφορα μέρη του οργανισμού αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν, με κάθε λεπτομέρεια. Το εν λόγω app κοστίζει €25.

Δεν χάνεσαι ποτέ

To Google Maps έχει ήδη ξεκινήσει να αναπτύσσει διάφορες λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας, τόσο για το  Android όσο και για το iOS, που κάνει ακόμη περισσότερο χρηστική και εύκολη την εφαρμογή. Βέλη, αποστάσεις και ενδείξεις πάνω στους χάρτες είναι μόνο κάποιες από αυτές, μαζί με τον υπολογισμό αποστάσεων, υψόμετρου και ονομάτων τόπων από τους οποίους έχεις ξαναπεράσει.

Και φυσικά, gaming

ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ GAMING

Η viral επιτυχία του Pokémon Go της Nintendo ήταν μόνο ένα μικρό δείγμα για να κατανοήσουν όλοι το update που φέρνει στο gaming η επαυξημένη πραγματικότητα. Η χρήση του φυσικού περιβάλλοντος και η στήριξη από το smartphone είναι σαφώς καλύτερα από το να βρίσκεσαι διαρκώς στο ίδιο σημείο, μπροστά από την ίδια οθόνη. Μία βελτιωμένη εμπειρία είναι σαφώς πιο διασκεδαστική.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.