H Apple TV+ απειλεί την κυριαρχία του Netflix

Ή γιατί η εταιρεία από το Κουπερτίνο δεν θα φέρει κάποια τηλεοπτική επανάσταση.

Την περασμένη Τρίτη, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας, μία παγκοσμίως άγνωστη πόλη μέχρι η Apple να εξελιχθεί στο πιο μεγάλο παγκόσμιο trend, έγιναν τα αποκαλυπτήρια για όλα εκείνα τα νέα projects τoυ brand που σε λίγο καιρό θα βρεθούν στην αγορά: Το πιο φτηνό iPad όλων των εποχών, το πολυαναμενόμενο νέο Apple Watch αλλά και το iPhone 11 Pro με τα πολύ χαρακτηριστικά τρία "μάτια" στην πίσω πλευρά του έκαναν την πρώτη επίσημη εμφάνισή τους. Όπως πια συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, τα βλέμματα όλου το πλανήτη ήταν στραμμένα στη δυτική ακτή των Η.ΠΑ.

Φέτος, όμως, υπήρχε μία μεγάλη διαφορά σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Ίσως για πρώτη φορά δεν ήταν τα gadgets της Apple εκείνα που έκλεψαν την παράσταση αλλά μία νέα υπηρεσία streaming τηλεόρασης που σε λιγότερο από δύο μήνες θα βρίσκεται online. H Apple TV+ είναι αυτές τις μέρες, όχι άδικα, ένα παγκόσμιο talk of the town.

Το πρόγραμμα

H Apple TV+ απειλεί την κυριαρχία του Netflix

Επειδή η Apple γνωρίζει καλά πως να τραβά τα βλέμματα πάνω της, μέχρι στιγμής τα trailers που έχει παρουσιάσει -με πρώτο και καλύτερο το επικό/δυστοπικό See με τον Jason Momoa- έχουν εντυπωσιάσει το κοινό. Πέρα όμως από το εντυπωσιακό της υπόθεσης, πέρα από τον Χαβανέζο superstar, το brand του Κουπερτίνο έχει φροντίσει να στελεχώσει με πολύ δυνατά ονόματα το πρόγραμμά του: Oι Jennifer Aniston, Steve Carell και Reese Witherspoon στο The Morning Show, ο Steven Spielberg με το Amazing Stories και η βασίλισσα της αμερικανικής τηλεόρασης Oprah Winfrey είναι τα πιο δυνατά χαρτιά ενός budget που οι φήμες το θέλουν να ξεπερνά τα 4 δισ. δολάρια.

Το κόστος

Εκείνη, όμως, η πληροφορία που κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον -αφήνοντας πίσω τα ηχηρά χολιγουντιανά ονόματα- είναι κόστος της μηνιαίας συνδρομής. Τα μόλις 4,99 δολάρια είναι κατά πολύ φθηνότερα του ανταγωνισμού. 

Το μέλλον

Apple παρουσίαση 2

Πριν περίπου 20 χρόνια η Apple αναγεννήθηκε από τις στάχτες της και παρέδωσε μαθήματα σχεδιασμού και marketing. Κατάφερε με άλλα λόγια να γίνει ένα brand συνώνυμο της ποιότητας - ή μάλλον να γίνει συνώνυμη της καλαίσθητης πρωτοπορίας και, τελικά, της επιτυχίας. Θα μπορέσει λοιπόν να κάνει το ίδιο, φέρνοντας την επανάσταση και στη streaming τηλεόραση;

Αν μας ζητούσαν να στοιχηματίσουμε δεν θα στοιχηματίζαμε υπέρ κάποιας επανάστασης. Αν δούμε, πρώτα, τι ακριβώς κάνει ο ανταγωνισμός, πρώτα από όλα θα διαπιστώσουμε ότι (ιδιαίτερα στις Η.Π.Α) είναι πάρα πολύ έντονος.


Η εταιρεία από το Κουπερτίνο δεν θέλει απαραίτητα να είναι πρώτη και πρωτοπόρα στο streaming. Εκείνο που την καίει είναι οι χρήστες να βρουν ακόμα μερικούς λόγους για να αποκτήσουν τις συσκευές της.


Το Netflix έχει πάψει εδώ και καιρό να αποτελεί μονοκρατορία, το Hulu και το Amazon έχουν μπει δυναμικό στο streaming παιχνίδι με πολύ ποιοτικές και επιτυχημένες παραγωγές ενώ η αλήθεια είναι ότι την ίδια στιγμή που το οικοδόμημα του HBO έτριζε μετά το flop του Game of Thrones, το Chernobyl ήρθε να κόψει το νήμα για την καλύτερη σειρά της χρονιάς.

Τι έχει, λοιπόν, να προσθέσει σε όλη αυτή την παραγωγική τρέλα η Apple TV+; Ακόμα περισσότερες εντυπωσιακές παραγωγές που, όμως, αν κρίνουμε από τα trailers κι όσα διαβάζουμε φαίνεται να ακολουθούν τις πεπατημένες χωρίς να προσπαθούν να ανακαλύψουν εκ νέου τη φωτιά. Μάλιστα, αν στην εξίσωση μπει και η νέα (πολύ οικονομική) gaming υπηρεσία σε streaming μορφή της Apple, εύκολα βγαίνει ένα πρώτο συμπέρασμα. Η εταιρεία από το Κουπερτίνο δεν θέλει απαραίτητα να είναι πρώτη και πρωτοπόρα στο streaming. Εκείνο που την καίει είναι οι χρήστες να βρουν ακόμα μερικούς λόγους για να αποκτήσουν τις συσκευές της.


Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι τα αυτοκίνητα SDV;

Ό,τι πρέπει να ξέρεις για την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης.

Γραφει TopGear

Ανθή Φακιδάρη, η 20χρονη Ελληνίδα που κάνει καριέρα στο μόντελινγκ

Η Ανθή Φακιδάρη έχει περπατήσει μεταξύ άλλων στις πασαρέλες των Chanel, Armani και Givenchy.

Νίκος Παππάς - Βαγγέλης Περρής, ένα ακόμη αχρείαστο beef

Όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες.

Το Dragon's Dogma 2 είναι απλά ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2024

Δοκιμάσαμε το νέο action RPG της Capcom και σου μεταφέρουμε την εμπειρία μας.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πώς μπορείς να 'ξαναβαφτίσεις' το iPhone σου

Μέσα σε μόλις ένα λεπτό μπορείς να αλλάξεις όνομα στη συσκευή σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης