Οι φανατικοί του Fortnite (περίπου 125 εκ. άνθρωποι παγκοσμίως) έζησαν περίεργες στιγμές την Κυριακή που μας πέρασε. Όποιος προσπαθούσε να μπει online για να παίξει άλλο ένα battle royale session με σκοπό να επιβιώσει στον κομίστικο αλλά πάρα πολύ επικίνδυνο κόσμο του παιχνιδιού ερχόταν αντιμέτωπος με μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη: Μία τεράστια μαύρη οθόνη με μία ακόμα πιο μεγάλη μαύρη τρύπα. Για κάποιες μέρες κανείς δεν μπορούσε να παίξει το παιχνίδι που ξεκίνησε ως trend για να εξελιχτεί σε πραγματικά μανία.

Όπως ήταν φυσικό, διάφορες φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν, με αρκετές από αυτές να φτάνουν στα όρια της συνωμοσιολογίας. Οι αντιδράσεις αρκετών παικτών ήταν τουλάχιστον υπερβολικές. Κυκλοφόρησαν βίντεο με μικρά παιδιά να τα βάζουν με τις οθόνες των υπολογιστών τους. Τελικά, πριν μερικές ώρες, το μυστήριο λύθηκε και τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους.

H μαύρη τρύπα του Fortnite που έκανε τον γύρω του κόσμου σε μορφή viral είδησης ήταν απλά ένα κόλπο της Epic Games για να δημιουργήσει hype λίγο πριν το επόμενο κεφάλαιο του παιχνιδιού. Τα κατάφερε περισσότερο από καλά, αφού δεν ήταν λίγα τα μέσα που άρχισαν να κάνουν λόγο για μαζική υστερία και σύνδρομο στέρησης με επικίνδυνες απολήξεις.

Τι μαθαίνουμε όμως από το νέο trailer που διέρρευσε πριν λίγες ώρες; Όλα δείχνουν ότι οι παίκτες θα μπορούν να πηγαίνουν για κολύμπι και ψάρεμα ή ακόμα και να χοροπηδούν πάνω σε ένα pogo stick. Επίσης φαίνεται ότι ένα νέο medic skin θα είναι διαθέσιμο έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να μεταφέρει τους τραυματισμένους συμπαίκτες του με στυλ στο πεδίο της μάχης. Τέλος, είναι φανερό ότι υπάρχει μεγάλη αναβάθμιση στα γραφικά, κάνοντας το παιχνίδι ακόμα πιο ευχάριστο, ακόμα πιο εντυπωσιακό κι (ίσως) ακόμα πιο εθιστικό.

To Chapter 2 του Fortnite βρίσκεται πολύ κοντά. Το video game φαίνεται έτοιμο να γράψει κι άλλες χρυσές σελίδες. Όσο για το κατά πόσο είναι επικίνδυνο ή όχι για τον πιθανό εθισμό που προκαλεί στις μικρές ηλικίες, ως συνήθως δεν φταίει τόσο το μέσο όσο η χρήση του. Αν και η αλήθεια είναι ότι κάποιες συμπεριφορές που κυκλοφόρησαν ιντερνετικά γεννούν αρκετά ερωτήματα και μας βάζουν σε σκέψεις.