Τα καλύτερα apps της Apple για το 2019

Οι μεγάλοι νικητές στο φετινό event που διοργάνωσε η εταιρεία του Κουπερτίνο.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 04 Δεκεμβρίου 2019

Κάθε εβδομάδα 500 εκ. χρήστες επισκέπτονται το App Store της Apple. Ο συνολικός τζίρος της κινητικότητας αυτής αγγίζει, μέσα σε περίπου 11 χρόνια λειτουργίας, τα 120 δισ. δολάρια. Το σύνολο, τώρα, των apps που κυκλοφορούν ελεύθερα ή προς αγορά φτάνει περίπου τα 2 εκ. εφαρμογές. Τα νούμερα ζαλίζουν όπως ακριβώς, δηλαδή, κι η τεράστια επιτυχία που γνωρίζει η εταιρεία από το Κουπερτίνο από την αυγή των 00s μέχρι σήμερα.

Η Apple έχει καθιερώσει ένα ετήσιο event όπου βραβεύει τα καλύτερα apps ανά κατηγορίες ή όπως γράφει στην ανακοίνωσή της "εκείνες τις εφαρμογές που βρέθηκαν στον τιμόνι της κουλτούρας των apps για το 2019". Ποιοι ήταν όμως οι μεγάλοι νικητές του φετινού event που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη παρουσία λίγων δημοσιογράφων;

Τα καλύτερα apps της Apple για το 2019

Καλύτερο app της χρονιάς για το iPhone αναδείχθηκε το "Spectre Camera", μία εφαρμογή της Lux Optics που επιτρέπει ακόμα και σε αρχάριους να βγάζουν φωτογραφίες επαγγελματικού επιπέδου, ιδιαίτερα από μακρινές αποστάσεις. Αντίστοιχα στο iPad, κυριάρχησε το "Flow by Moleskine", ένα app του γνωστού για τα σημειωματάριά του brand που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να χρησιμοποιούν προσομοίωση μολυβιών αλλά και υπογραμμιστικών στυλό όπως ακριβώς και στην πραγματικότητα. Στους υπολογιστές Mac, τώρα, πρώτο αναδείχθηκε το "Affinity Publisher", ένα app που απευθύνεται σε επαγγελματίες του design ενώ στην Apple TV, το "Explorers", ένα app που δημιουργήθηκε για να αποτελέσει μία τεράστια βιβλιοθήκη εικόνων από την άγρια φύση, κέρδισε την κατηγορία.


Το κοινό νιώθει την ανάγκη για apps που δημιουργούν εύκολα και γρήγορα τις δικές του αφηγήσεις - είτε αυτά είναι podcasts, είτε είναι μικρά ψηφιακά διηγήματα ή και κολάζ φωτογραφιών.


Ποιο όμως ήταν το κυρίαρχο trend της χρονιάς; Σύμφωνα με τον τεχνολογικό κολοσσό, εφαρμογές όπως το "Anchor FM", το "Steller" και το "Wattpad", φανερώνουν την τάση για "απλοποιημένες αφηγήσεις". Ή σε πιο απλά λόγια, την ανάγκη του κοινού να κατασκευάζει μόνο του, εύκολα και γρήγορα, τις δικές του αφηγήσεις - είτε αυτά είναι podcasts, είτε είναι μικρά ψηφιακά διηγήματα ή και κολάζ φωτογραφιών.

Στην κατηγορία των παιχνιδιών, το "Sky: Children of the light" με τα παραμυθένια γραφικά του και εκπαιδευτικό story έκοψε πρώτο το μήνα για το iPhone. Στο Ipad πάλι, η νοσταλγία κυριάρχησε μέσα από το 16-bit adventure του "Hyper Light Drifter" ενώ στην κατηγορία του Mac, το puzzle game "Gris" έκανε την έκπληξη, λίγο πριν το "Wonder Boy" επιστρέψει δριμύτερο από τα 80s για να κερδίσει την κατηγορία της Apple TV.

Τέλος, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τα games με τα περισσότερα downloads είναι κυρίως θρυλικοί τίτλοι (Super Mario Kart, Call of Duty, Assassin's Creed, Elder Scrolls) του παρελθόντος, που όμως δεν είναι απλά remakes αλλά περισσότερο νέες και προσαρμοσμένες στο περιβάλλον της Apple εκδοχές των παιχνιδιών. 


φωτογραφίες © Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα