H νοσταλγία μεταμορφώνει το iPhone σε iPod classic

Ένα νέο app ταξιδεύει τους χρήστες του iOS πίσω στις αρχές των 00s.

Η νοσταλγία είναι το απόλυτο trend. Σε τέτοιον βαθμό ώστε να αποτελεί πια σίγουρη επιτυχία. Έτσι o Elvin Hu, ένας νεαρός developer ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή να φέρει το 2001 στο σήμερα. Τι ακριβώς αποφάσισε να κάνει για να βάλει τους χρήστες του iOs σε μία χρονομηχανή που θα τους πάει πίσω σε ρομαντικές μέρες; Να σχεδιάσει μία εφαρμογή που μεταμορφώνει τα υπερσύγχρονα iPhones σε iPod Classic.

Όσοι είχαν στην κατοχή τους το συγκεκριμένο music player είναι σχεδόν σίγουρο πως διατηρούν έντονες αναμνήσεις από αυτό. Ο εργονομικός σχεδιασμός του με την χαρακτηριστική διαδραστική "ρόδα", σε μία εποχή που τα περισσότερα mp3 players θύμιζαν παλιομοδίτικα walkmans, έμοιαζε τελείως φουτουριστικός στις αρχές των 00s. Το ίδιο ακριβώς και η μνήμη του: Τα 5 GB χωρητικότητας μεταφράζονταν σε περίπου 100 τραγούδια. Όσο για το πόσο κοστίζει σήμερα ένα αυθεντικό iPod Classic; Πολύ συχνά μπορεί να ξεπεράσει και τα 1000 ευρώ στο eBay.

O Elvin Hu, σπουδαστής στο Κολέγιο Cooper Union της Νέας Υόρκης, εργάζεται πάνω στο συγκεκριμένο project εδώ και κάποιους μήνες. Μάλιστα τώρα τελευταία έδωσε, μέσω Twitter, στη δημοσιότητα μερικά videos και screenshots που ενθουσίασαν το κοινό.

Σχεδόν δια μαγείας το iPhone μετατρέπεται σε iPod classic ξυπνώντας ένα σωρό αναμνήσεις. Τη retromania ήρθε να επιβεβαιώσει και ο designer Tony Fadell, πιο γνωστός ως "Νονός του iPod", που χαρακτήρισε το project ως μία "υπέροχη επιστροφή στο παρελθόν". Φυσικά το τελικό ΟΚ πρέπει να δοθεί από την Apple για το κατά πόσο ή όχι θα κυκλοφορήσει στην αγορά το συγκεκριμένο app.

"Έχουν πολλούς λόγους να μην το επιτρέψουν, αφού υπάρχουν ζητήματα trademark και πατέντας" δήλωσε σχετικά στο The Verge o Elvin Hu. Δεν χάνει όμως την αισιοδοξία του αφού: "Μπορώ να βγάλω το app ως ένα open source project και να παρακολουθήσω τις αντιδράσεις της κοινότητας". Σε κάθε περίπτωση το app θα είναι λογικά έτοιμο μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου. Υπάρχει, δηλαδή, αρκετός χρόνος ακόμα ώστε η Apple να αγκαλιάσει το project.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης