Το δρόμο πολλών founders και co-founders σπουδαίων εταιρειών όπως ο Jan Koum της WhatsApp και ο Kevin Systrom του Instagram ακολουθούν οι 46χρονοι Sergey Brin και Larry Page, που το 1998 είχαν ξεκινήσει μαζί την Google, σε ένα γκαράζ της Καλιφόρνια. Το τέλος εποχής σηματοδοτήθηκε έπειτα από την παραίτηση των δύο αντρών από τα καθήκοντά του διευθύνοντα συμβούλου και προέδρου αντίστοιχα, της μητρικής εταιρείας Alphabet.

Μέσω μίας ανοιχτής επιστολής που ονομάζεται A letter from Larry and Sergey και δημοσιεύτηκε στο επίσημο blog της Google αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι "η Google δεν είναι μία συμβατική εταιρεία και δεν σκοπεύει ποτέ να γίνει τέτοια", παραλληλίζοντάς την με έναν 21χρονο άνθρωπο που πλέον μπορεί να σταθεί μόνος του στα πόδια του. "Η Alphabet είναι πια πλήρως δομημένη και λειτουργική, όπως και άλλοι τομείς της Google που μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα. Είναι η καταλληλότερη στιγμή για να απλοποιήσουμε τη δομή διοίκησης. Ποτέ δεν ήμασταν κάποιοι που οικειοποιούνται διοικητικούς ρόλους" αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση. 

Οι Page και Brin γνωρίστηκαν το 1995, σε μία εκδήλωση του πανεπιστημίου Stanford. Εκείνη την εποχή και οι δύο τους είχαν έναν κοινό στόχο που σχετιζόταν άμεσα με την ολοένα και αυξανόμενη εξάπλωση του διαδικτύου: Πώς θα οργανώσουν όλες τις πληροφορίες που μπορεί να βρει κάποιος online και με ποιο τρόπο θα μπορούσε να γίνει ευκολότερη η περιήγηση στον κόσμο του ίντερνετ. Τον Ιανουάριο του 1996 άρχισαν να συνεργάζονται, φτιάχνοντας μία πρώτη μηχανή αναζήτησης που ονομαζόταν BackRub.

Ο Larry Page που, ήταν ήδη expert στο software, προσπάθησε να δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό περιβάλλον στο οποίο θα είχαν όλοι πρόσβαση, ακόμη και με υπολογιστές περιορισμένων δυνατοτήτων. Σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους, η δημιουργία τους έγινε εξαιρετικά δημοφιλής μεταξύ των φοιτητών του Stanford. Πάνω σε αυτό, χτίστηκε η αυτοκρατορία της Google. Ουσιαστικά, η Google Inc. (όπως μετονομάστηκε μετά το BackRub, στο οποίο προσαρμόστηκαν αρκετές λειτουργίες και βελτιώσεις) λειτούργησε για πρώτη φορά σε ένα γκαράζ του Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια. Το όνομά της προήλθε από ένα λογοπαίγνιο της λέξης Googol: Πρόκειται για έναν μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Αμερικανός μαθηματικός Milton Sirotta για τον αριθμό 10100 (1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά). Με το όνομα αυτό, οι Page και Brin ήθελαν να δηλώσουν την αποστολή της εταιρείας, που ήταν η οργάνωση του τεράστιου όγκου πληροφοριών που υπάρχουν στο ίντερνετ.

Παρόλα αυτά, οι Page και Brin θα διατηρήσουν τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο, όπου θα ελέγχουν από κοινού πάνω από το 51% των ψήφων. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν δεν έχουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους την εταιρεία, θα μπορούν να την ελέγχουν. Ο τίτλος του CEO περνά πλέον στον 47χρονο Ινδό Sundar Pichai, που είχε το ρόλο του συμβούλου και πια έχει το 1% των μετοχών της Google. "Ο Sundar είναι ένας τρομερά ταπεινός άνθρωπος που έχει τεράστιο πάθος για την τεχνολογία, την ευκολία των χρηστών και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους υπαλλήλους. Έχουμε συνεργαστεί για 15 χρόνια μαζί του και γνωρίζουμε πολύ καλά την αξία του. Μοιράζεται την πεποίθησή μας και τις βλέψεις για τον οργανισμό και δεν διστάζει να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε πρόκληση" λένε γι' αυτόν οι πρώην πλέον CEOs της Google.