Μερικά tips για καλύτερες βιντεοκλήσεις

Όλοι οι τρόποι για να βελτιώσεις την επικοινωνία σου.

Οποιαδήποτε κι αν είναι η εφαρμογή που χρησιμοποιείς για να επικοινωνήσεις με φίλους ή συνεργάτες από τη δουλειά κατά τη διάρκεια του κατ' οίκον περιορισμού λόγω κορονοϊού, υπάρχουν κάποια τρικ που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις σημαντικά την επαφή σου μαζί τους, χωρίς διακοπές και άλλου είδους προβλήματα. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, η επικοινωνία μπορεί να γίνει ακόμη και διασκεδαστική.

Σε κάθε βιντεοκλήση και ανεξαρτήτως app, υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει πάντοτε να ακολουθούνται προς διευκόλυνση όλων των συμμετεχόντων στο video call. Αρχικά, θα πρέπει να έχεις φροντίσει να βρίσκεσαι κοντά στο router σου ή κοντά σε κάποιο παράθυρο αν χρησιμοποιείς τα δεδομένα του προγράμματός σου και όχι το Wi-Fi. Θα ήταν επίσης αρκετά χρήσιμο να μην είναι κάποια άλλη συσκευή συνδεδεμένη στο δίκτυό σου. Επίσης, καλό θα είναι να υπάρχει επαρκές φως και η κάμερά σου να είναι ακίνητη. Τέλος, τα ακουστικά με μικρόφωνο είναι πάντοτε ένα εξαιρετικά χρήσιμο αξεσουάρ.

Skype

Το Skype σου δίνει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να θολώσεις το background σου, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο οτιδήποτε υπάρχει στο φόντο. Χρησιμοποιώντας το camera icon, επιλέγεις απλά το Blur my background. Μία έξυπνη κίνηση είναι να στείλεις ένα video message, ώστε ο παραλήπτης να το δει όταν μπορέσει. Η επιλογή Send Video Message σου επιτρέπει να γράψεις ένα βίντεο διάρκειας μέχρι 3 λεπτών. Στο Skype είναι επίσης διαθέσιμη και η επιλογή μετάφρασης, με την γραπτή λειτουργία να έχει περισσότερες από 60 γλώσσες και την προφορική 10. Η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσεις για να το ενεργοποιήσεις είναι: Tools > Options > General > Skype Translator. Τέλος, μέσω της σελίδας υποστήριξης μπορείς να ξεκλειδώσεις τα hidden emoticons της εφαρμογής. 

Apple FaceTime

Ένας από τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους για το εν λόγω είδος επικοινωνίας είναι το FaceTime, με το οποίο μπορείς να μιλήσεις χρησιμοποιώντας το Memoji σου ή κάποια Animoji, μέσω των Effects buttons. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να διαλέξεις φίλτρα και εφέ. Τέλος, έχεις τη δυνατότητα να τραβήξεις και live photo κατά τη διάρκεια της κλήσης, με το εικονίδιο της κάμερας στο κάτω μέρος της οθόνης. 

Zoom 

Αρκεί η διαδρομή Settings > Virtual Background για να διαμορφώσεις το φόντο σου όπως ακριβώς επιθυμείς στο Zoom, που εσχάτως έχει εξελιχθεί στην αγαπημένη εφαρμογή των Ευρωπαίων που κάνουν βιντεοκλήσεις για επαγγελματικούς κυρίως λόγους. Επιπλέον, μπορείς να ανοιγοκλείνεις το μικρόφωνό σου με το space bar - κρατώντας το πατημένο μόνο όταν θέλεις να μιλήσεις. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος