Μερικά tips για καλύτερες βιντεοκλήσεις

Όλοι οι τρόποι για να βελτιώσεις την επικοινωνία σου.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 31 Μαρτίου 2020

Οποιαδήποτε κι αν είναι η εφαρμογή που χρησιμοποιείς για να επικοινωνήσεις με φίλους ή συνεργάτες από τη δουλειά κατά τη διάρκεια του κατ' οίκον περιορισμού λόγω κορονοϊού, υπάρχουν κάποια τρικ που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις σημαντικά την επαφή σου μαζί τους, χωρίς διακοπές και άλλου είδους προβλήματα. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, η επικοινωνία μπορεί να γίνει ακόμη και διασκεδαστική.

Σε κάθε βιντεοκλήση και ανεξαρτήτως app, υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει πάντοτε να ακολουθούνται προς διευκόλυνση όλων των συμμετεχόντων στο video call. Αρχικά, θα πρέπει να έχεις φροντίσει να βρίσκεσαι κοντά στο router σου ή κοντά σε κάποιο παράθυρο αν χρησιμοποιείς τα δεδομένα του προγράμματός σου και όχι το Wi-Fi. Θα ήταν επίσης αρκετά χρήσιμο να μην είναι κάποια άλλη συσκευή συνδεδεμένη στο δίκτυό σου. Επίσης, καλό θα είναι να υπάρχει επαρκές φως και η κάμερά σου να είναι ακίνητη. Τέλος, τα ακουστικά με μικρόφωνο είναι πάντοτε ένα εξαιρετικά χρήσιμο αξεσουάρ.

Skype

Το Skype σου δίνει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να θολώσεις το background σου, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο οτιδήποτε υπάρχει στο φόντο. Χρησιμοποιώντας το camera icon, επιλέγεις απλά το Blur my background. Μία έξυπνη κίνηση είναι να στείλεις ένα video message, ώστε ο παραλήπτης να το δει όταν μπορέσει. Η επιλογή Send Video Message σου επιτρέπει να γράψεις ένα βίντεο διάρκειας μέχρι 3 λεπτών. Στο Skype είναι επίσης διαθέσιμη και η επιλογή μετάφρασης, με την γραπτή λειτουργία να έχει περισσότερες από 60 γλώσσες και την προφορική 10. Η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσεις για να το ενεργοποιήσεις είναι: Tools > Options > General > Skype Translator. Τέλος, μέσω της σελίδας υποστήριξης μπορείς να ξεκλειδώσεις τα hidden emoticons της εφαρμογής. 

Apple FaceTime

Ένας από τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους για το εν λόγω είδος επικοινωνίας είναι το FaceTime, με το οποίο μπορείς να μιλήσεις χρησιμοποιώντας το Memoji σου ή κάποια Animoji, μέσω των Effects buttons. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να διαλέξεις φίλτρα και εφέ. Τέλος, έχεις τη δυνατότητα να τραβήξεις και live photo κατά τη διάρκεια της κλήσης, με το εικονίδιο της κάμερας στο κάτω μέρος της οθόνης. 

Zoom 

Αρκεί η διαδρομή Settings > Virtual Background για να διαμορφώσεις το φόντο σου όπως ακριβώς επιθυμείς στο Zoom, που εσχάτως έχει εξελιχθεί στην αγαπημένη εφαρμογή των Ευρωπαίων που κάνουν βιντεοκλήσεις για επαγγελματικούς κυρίως λόγους. Επιπλέον, μπορείς να ανοιγοκλείνεις το μικρόφωνό σου με το space bar - κρατώντας το πατημένο μόνο όταν θέλεις να μιλήσεις. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η προπόνηση που κρατά φέτες τον Tom Cruise στα 58

Ο Tom Cruise ακολουθεί ένα σκληρό πρόγραμμα προπόνησης που του επιτρέπει να πρωταγωνιστεί σε ταινίες δράσης λίγο πριν από τα εξήντα.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Η ιστορία της Ferrari

Όλα όσα έχτισαν τον μύθο του εμβληματικού ιταλικού brand.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Γιατί είναι τόσο αργό το ίντερνετ στην Ελλάδα

Και πώς αυτό μπορεί να γίνει πιο γρήγορο.

Tο νέο Ηοnda HR-Ve:HEV επαναπροσδιορίζει τη φιλοσοφία του

Ένα ελκυστικό μείγμα ξεχωριστής σχεδίασης, εξαιρετικής αποδοτικότητας και βέλτιστης πρακτικότητας

Netflix χωρίς ίντερνετ

Είσαι σίγουρος ότι δεν εξαντλείς όλα σου τα δεδομένα βλέποντας ταινίες και σειρές online;

Γραφει Νικη Κοντομηνα