Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το iOS 14

Η Apple σκοπεύει να λανσάρει το πιο ισχυρό λειτουργικό σύστημα που είδαμε ποτέ.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 05 Ιουνίου 2020

Το νέο λογισμικό της Apple, iOS 14, δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει νωρίτερα από τον επερχόμενο Σεπτέμβριο αλλά ήδη υπάρχουν πάρα πολλές φήμες καθώς και πιο ασφαλείς πληροφορίες για τα καινούρια features και updates που θα υπάρχουν σε αυτό. Η αμερικανική εταιρεία σκοπεύει να αποκαλύψει κάποια πράγματα στο Apple Worldwide Developers Conference, στις 22 Ιουνίου, που για πρώτη φορά λόγω κορονοϊού θα καλυφθεί μέσω streaming αλλά μερικά features ίσως και να είναι ήδη γνωστά.

Τα πρώτα σπουδαία νέα υποστηρίζουν πως θα υπάρχει ένα ολοκαίνουριο app αφιερωμένο στο fitness και την καταγραφή της φυσικής δραστηριότητας, που θα λειτουργεί παράλληλα με τον υπάρχον. Θα επιτρέπει στο χρήστη να κατεβάζει βίντεο με workouts και θα είναι συμβατό με το Apple Watch. Updates θα υπάρχουν επίσης και στα Apple Pencil και iMessage, με πιθανή την ύπαρξη λειτουργιών που θα επιτρέπουν την αυτόματη μεταστροφή της φωνής σε κείμενο καθώς και το αντίστροφο, με πολύ αποτελεσματικό τρόπο. 

Η μεγαλύτερη διαφοροποίηση που θα φέρει το iOS 14 είναι η list view του κεντρικού μενού, που θα επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν, να κατηγοριοποιούν και να βρίσκουν ευκολότερα τα apps. Δεν έχει ξεκαθαριστεί πώς ακριβώς θα συμβαίνει αυτό αλλά οι φήμες τονίζουν πως η εν λόγω λειτουργία θα ονομάζεται Home Screen Appearance και ότι θα είναι η σημαντικότερη παρέμβαση εξατομίκευσης στην αρχική οθόνη τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια. Επιπροσθέτως, είναι πάρα πολύ πιθανό, τα apps να σκανάρονται μέσω QR Code πριν κατέβουν και αν μεταφράζονται αυτόματα στη γλώσσα του χρήστη. Γενικότερα, η Apple φέρεται να δουλεύει εκτενώς τις υπηρεσίες μετάφρασης σε κάθε section του iPhone αλλά και στο Safari.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το iOS 14

Η κορυφαία τεχνολογική εταιρεία εγγυάται ότι το iOS 14 θα υποστηρίζεται χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα σε όλες τις συσκευές iPhone της τελευταίας πενταετίας και ασφαλώς από το iPhone 12 που έρχεται σε λίγους μήνες. Συγκεκριμένα, τα smartphones που θα μπορούν να το υποστηρίξουν είναι τα  iPhone 11, 11 Pro και Pro Max, iPhone XS και XS Max, iPhone X και XR, iPhone 8 και 8 Plus, iPhone 7 και 7 Plus, καθώς και τα iPhone 6S και 6S Plus.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ferrari 348 GT, με δύναμη από τα 90s

Μία υπερσπάνια δημιουργία της Scuderia βγαίνει στο σφυρί.

Το τρικ για να κάνεις save στα posts του Facebook

Ένα μικρό κόλπο για τα social media, ένα μεγάλο βήμα για την ηρεμία σου.