Γιατί ο Superman μοιάζει όλο και περισσότερο με bodybuilder

Ο Henry Cavill εξηγεί από πού προέρχεται το πάθος του για όλο και πιο σκληρές προπονήσεις στο γυμναστήριο.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 10 Αυγούστου 2020

Ο Henry Cavill είναι ένας από τους άντρες, που δεν σταμάτησε να γυμνάζεται εντατικά ακόμη και όταν τα γυμναστήρια ήταν κλειστά εξαιτίας της καραντίνας, με τις φήμες να λένε ότι όλη αυτή η επίμονη -και επίπονη-προετοιμασία οφείλεται στο γεγονός ότι σε λίγο καιρό θα τον δούμε ξανά στην οθόνη ως Superman. Αλλά το ειδύλλιο του ηθοποιού με τη σωματική του διάπλαση ξεκινά από πολύ παλιά.

Cavill, ο bodybuilder

Η παιδική του ηλικία έπαιξε θεμελιώδη ρόλο στη δημιουργία ενός μυώδους σωματότυπου. "Ήμουν πραγματικά ένα πολύ παχύ αγόρι, σχεδόν υπέρβαρος, και οι φίλοι μου μού είχαν βγάλει το παρατσούκλι Fatty Cavill. Κάπως έτσι ξεκίνησε η επαφή μου με τη γυμναστική, με σκοπό να χάσω βάρος και να είμαι υγιής", λέει ο ίδιος στο περιοδικό Training Magazine.
Αλλά με τα χρόνια, η προσήλωσή του στη γυμναστική έφτασε να μεταμορφωθεί σε αγάπη για το bodybuilding, με ένα πάθος που ακόμη δεν έχει σβήσει. "Η προπόνηση με βάρη είναι μια διαολεμένη φάση αλλά ταυτόχρονα υπέροχη. Γι’ αυτό και την αγαπώ. Πέρα από το γεγονός ότι με βοήθησε αρκετά στην επαγγελματική μου καριέρα, το να βρίσκομαι σε καλή φόρμα είναι κάτι που έχει γίνει καθημερινή ανάγκη και τρόπος ζωής", λέει, προσθέτοντας: "Είμαι πολύ τυχερός που συνεργάστηκα με εξαιρετικούς προπονητές, και ιδιαίτερα με τον πολλές φορές Mr. Olympia, Phil Heath, ο οποίος υπήρξε για μένα αληθινή έμπνευση όχι μόνο για τα επιτεύγματά του στο χώρο του bodybuilding, αλλά και για το μήνυμα της άσκησης χωρίς στεροειδή και άλλα φάρμακα, που μεταδίδει στους ασκούμενούς του".  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Henry Cavill (@henrycavill) on

Στο γυμναστήριο, ο Cavill δουλεύει σαν αληθινός αθλητής σωματικής διάπλασης, όντας ικανός να ανυψώνει περισσότερα από 200 κιλά με τη μπάρα -σαν να ήταν αλτήρας. Ωστόσο, τονίζει ότι προτιμά να εκτελεί προγράμματα που απαιτούν περισσότερες επαναλήψεις με μικρότερα βάρη. "Δεν χρειάζεσαι πολλά βάρη κάθε μέρα για να πετύχεις μια αρμονική σωματική διάπλαση", λέει ο Cavill, τονίζοντας ότι σημασία δεν έχει ο κόπος αλλά ο τρόπος με τον οποίο προπονείσαι, έτσι ώστε να μην κινδυνεύεις ποτέ από τραυματισμούς που μπορούν να σε  βγάλουν για πολύ καιρό μακριά από το γυμναστήριο.
Επίσης, δεν αφήνει ποτέ έξω από τη ρουτίνα του ένα 20λεπτο καρδιοαναπνευστικής προπόνησης με τη μέθοδο HIIT, με σκοπό να διαλύει κάθε λίπος ίχνους από το σώμα του, θέτοντας καλύτερες βάσεις για γράμμωση των μυών του με τις κατάλληλες ασκήσεις.

Ακόμη και στη διατροφή του, συμπεριφέρεται σαν αυθεντικός bodybuilder. Λέει ο Cavill: "Για να χτίσεις περισσότερους μυς, τεράστια σημασία έχει ο τρόπος που διατρέφεσαι και το πώς μοιράζεις κατάλληλα τις προσλαμβανόμενες θερμίδες μέσα στην ημέρα". Ο ηθοποιός καταναλώνει καθημερινά έως και 5.000 θερμίδες μέσα από 6 έως 8 μικρά γεύματα, με τροφές που αποτελούνται από υγιή λιπαρά, πρωτεΐνες και σύνθετους υδατάνθρακες.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα