Πώς θα κάνεις πιο διασκεδαστικό το τρέξιμο

Υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι τρόποι και tips, που θα κάνουν το τρέξιμο εκτός από fun και αποδοτικότερο.

Το καλοκαίρι είναι κοντά και η επιθυμία να βρεθούμε έξω -ειδικά μετά από τόσους μήνες καραντίνας- είναι όλο και μεγαλύτερη. Το τρέξιμο και γενικότερα η προπόνηση είναι πάντοτε δύο καλές αφορμές, ενώ έξτρα δόσεις προσπάθειας και θέλησης προστίθενται από το γεγονός πως άπαντες θέλουν μία καλή σιλουέτα για την πολυπόθητη επιστροφή στις παραλίες. Μήπως όμως κάποια στιγμή σε κουράζει η μονοτονία, πέρα από τη φυσική καταπόνηση του σώματος; Ακολουθούν κάποια πρακτικά tips για να σπάσουν τη ρουτίνα.

Πώς θα κάνεις πιο διασκεδαστικό το τρέξιμο

Βρες παρέα

Είναι σίγουρα κάτι θετικό και ενισχύει το κίνητρό σου αρκετά. Επιπλέον, το κανονίσεις να πας για τρέξιμο με κάποιον αποτελεί ένα είδος fitness δέσμευσης, που όσο να πεις, απομακρύνει τις σκέψεις ακύρωσης. Ή τουλάχιστον τις μειώνει. Είναι επίσης αυτονόητο πως οι φίλοι λειτουργούν πάντοτε σαν μία ανεξάντλητη πηγή υποστήριξης.

Άλλαζε διαδρομές

Ποιος είπε ότι χρειάζεται να τρέχεις πάντοτε στην ίδια περιοχή/διαδρομή; Προσπάθησε να βρεις νέα μέρη. Όπου υπάρχει δρόμος, υπάρχει και χώρος για τρέξιμο.

Άκου τη σωστή μουσική

Υπάρχει κάποιος είδος μουσικής που σε εμπνέει, ειδικά σε μία τόσο απαιτητική περίσταση; Ωραία, άκου το. Ακόμη κι αν μιλάμε για κλαρίνα. Μόνο κέρδος μπορείς να έχεις από αυτό, καθώς θα τονωθεί η ψυχολογία σου.

ΤΡΕΞΙΜΟ ΑΝΤΡΑΣ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ

Τρέξε το πρωί πριν τη δουλειά ή αμέσως μετά από αυτή

Όσο περνά η ώρα, τόσο πιο πιθανό είναι να βαρεθείς. Αν καθίσεις να χαλαρώσεις στον καναπέ μετά από μία μέρα στο γραφείο, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σηκωθείς από αυτόν, παρά μόνο για να πας στο κρεβάτι. Πολέμησε την όποια οκνηρία, με άμεσες και αποφασιστικές κινήσεις.

Προετοίμασε τα πάντα πριν ξεκινήσεις

Μία καλή κίνηση είναι να έχεις αφαιρέσει από το πρόγραμμά σου όλες τις, μεγαλύτερες ή μικρότερες, υποχρεώσεις ώστε να μπορείς να έχεις καθαρό κεφάλι και να απολαύσεις περισσότερο την όλη διαδικασία άσκησης. 

Μάθε τα όριά σου

Πριν από αυτό, βάζε ένα νέο στόχο κάθε ημέρα ή κάθε εβδομάδα. Πχ, όρισε έναν αριθμό χιλιομέτρων που επιθυμείς να διανύσεις. Και μετά προσπάθησε να τον πιάσεις, όσο δύσκολο κι αν σου ακούγεται αρχικά.

Κάνε sprints

Αν δεν υπάρχει η διάθεση για μακριές διαδρομές, είναι προτιμότερο να κάνεις κάτι πιο σύντομο και άμεσο. Τρέξε σε συνθήκες κανονικού αγώνα, αλλά για πολύ λιγότερο χρόνο. Αν για παράδειγμα έχεις 20 λεπτά, προτίμησε να κάνεις κάθε 2-3 λεπτά μερικά σπριντ των 30'', δίνοντας στις ανάπαυλες την ευκαιρία στο σώμα σου να χαλαρώσει πριν από το επόμενο.

Φτιάξε το τέμπο σου

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς είναι να βρουν το ρυθμό τους. Στην περίπτωσή μας -δηλαδή για όλους όσοι αντιμετωπίζουν το τρέξιμο ως μέσο άσκησης και ψυχαγωγίας- θα βοηθήσει ώστε και να γυμναστείς και να μην κουραστείς αμέσως.

Επανάληψη

Το consistency βοηθά πάντοτε. Δεν χρειάζεται να βγαίνεις στο δρόμο ή στο πάρκο 7 συνεχόμενες ημέρες και μετά πάλι τον άλλο μήνα. Είναι προτιμότερο να ορίσεις 2 φορές την εβδομάδα αλλά να τις τηρείς με ευλάβεια. Το ίδιο ισχύει και για τον χρόνο που θα αφιερώσεις κάθε φορά.

ΤΡΕΞΙΜΟ ΑΝΤΡΑΣ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ

Δοκίμαζε σε διαφορετικούς τύπους τερέν

Εάν μετά από μια ημέρα τρεξίματος στο βουνό, τρέξεις και πάλι στο δρόμο, η όλη διεργασία θα σου φανεί πολύ πιο εύκολη. Στην αντίθετη περίπτωση, το τρέξιμο θα γίνει πιο challenging. Win-win κατάσταση δηλαδή.

 


Διάβασε ακόμη γιατί το περπάτημα είναι πολύ καλύτερη άσκηση από ό,τι πίστευες και πώς θα αποκτήσεις μεγαλύτερη αντοχή στο τρέξιμο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης