Γίνεται να χάσεις βάρος μόνο με περπάτημα;

Πρέπει να μετράμε τα βήματα όταν περπατάμε ή απλά να αποφασίσουμε να περπατάμε περισσότερο;

Γράφει: Esquire Editors 26 Απριλίου 2021

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε συστήσει κάποια στιγμή "10 χιλιάδες βήματα την ημέρα” για να έχει κάποιος μια καλή φυσική κατάσταση και να απολαμβάνει όλα τα καλά οφέλη της γυμναστικής στην υγεία. Κι αν τα 10 χιλιάδες σας ακούγονται απλά ένας στρογγυλός αριθμός, μια στρατηγική μάρκετινγκ της βιομηχανίας του fitness ή απλά απρόσιτος στόχος, μάθετε πως αυτά τα βήματα μεταφράζονται σε περπάτημα που αντιστοιχεί σε μία ώρα και σαράντα λεπτά μέσα σε ένα 24ωρο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή επιδημιολογίας του πανεπιστημίου του Harvard Dr.Lee, ο αριθμός ήταν αποτέλεσμα κάποιας στρατηγικής μάρκετινγκ που ξεκίνησε στην Ιαπωνία αφού ο αριθμός 10 χιλιάδες στα ιαπωνικά μοιάζει με έναν άνθρωπο που περπατάει. Η έρευνα του που δημοσιεύτηκε πέρυσι στο επιστημονικό έντυπο 'Journal of the American Medical Association' συμπέρανε ότι τα 10 χιλιάδες βήματα δεν κάνουν κακό στην υγεία αλλά δεν χρειάζονται για να είναι κανείς fit και υγιής.

> Διάβασε ακόμη: Πόσο fit μπορείς να γίνεις μόνο με το περπάτημα;

Τα 4,400 είναι αρκετά είτε κάποιος περπατά με ένταση στο πάρκο ή τα κάνει αργά μέσα στο σπίτι του. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας αερόβιας άσκησης ή 75 λεπτά υψηλής έντασης άσκησης. Το περπάτημα είναι η πιο άνετη και εύκολη αερόβια άσκηση, είτε μετράμε είτε όχι τα βήματα μας και όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν ότι περπατώντας καθημερινά πάνω από 4 χιλιάδες βήματα (περίπου 40 λεπτά) θα μπορέσουμε να χάσουμε κιλά, να αποκτήσουμε καλύτερη υγεία και ευεξία.

Μερικοί καλοί λόγοι να περπατάς περισσότερο

Θα χάσεις κιλά

Το περπάτημα θεωρείται μία από τις καλύτερες μεθόδους γυμναστικής για απώλεια κιλών. Το πόσες θερμίδες θα χάσεις ενώ περπατάς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως είναι η ένταση της άσκησης, η ταχύτητα, το βάρος κλπ. Αλλά αν θέλεις να δεις διαφορά αρκεί να περπατάς πάνω από 70 λεπτά καθημερινά.

> Διάβασε ακόμη: Το περπάτημα είναι πολύ καλύτερη άσκηση από ό,τι πίστευες

Θα έχεις ευεξία

Η γυμναστική μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα και ειδικά το περπάτημα, σύμφωνα με έρευνες, μπορεί να μειώσει το άγχος, την κατάθλιψη και τη γενικότερη κακή διάθεση. Μπορεί, επιπλέον, να τονώσει την αυτοπεποίθησή σου ή τα αρνητικά συναισθήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της αποχής από κοινωνικές εκδηλώσεις.

Η συνέχεια στο Madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης