Κι αν το Air Boxing είναι η καλύτερη προπόνηση που υπάρχει;

Οι γροθιές στον αέρα καίνε περισσότερες θερμίδες, διαλύουν το λίπος και πλημμυρίζουν το αίμα σου με τόνους οξυγόνου.

Στην επαγγελματική πυγμαχία, η προπόνηση shadow boxing (ή Air Boxing αν προτιμάς), δηλαδή οι ρυθμικές γροθιές στον αέρα, αποτελεί βασικό πρόγραμμα κατάρτισης ενός πυγμάχου, μιας και επικεντρώνεται στην τόνωση όλου του σώματος -ώμους, στήθος, πλάτη, μηρούς, κοιλιά, μέση. Βάζει επίσης την καρδιά να δουλεύει ασταμάτητα.

O expert

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια αερόβια άσκηση χαμηλής έντασης με μηδενικά ποσοστά τραυματισμών και γι’ αυτό έχει υιοθετηθεί από πολλούς γυμναστές ως καρδιαγγειακή προπόνηση πρώτου μεγέθους.

> Διάβασε ακόμη: Λένε πως αν δεν κάνεις αυτές τις ασκήσεις, δεν χτίζεις σώμα

Όπως για παράδειγμα ο Josh Vela, ένας από τους πιο γνωστούς fitness instructors, που προπονεί άντρες και γυναίκες στο γυμναστήριο Equinox στη Νέα Υόρκη.

Τι κάνει τον Vela τόσο περιζήτητο από τους πελάτες του; Η απόλυτη προπόνηση Air Boxing που ξέρει να διδάσκει. "Αυτό το είδος αερόβιας προπόνησης αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, καίει άπειρες θερμίδες και λίπος, ενώ παράλληλα βελτιώνει θεαματικά την ισορροπία και το συντονισμό του σώματος, αυξάνει τις αντανακλαστικές ικανότητες και προσδίδει δύναμη στο σύνολο των μυϊκών ομάδων", λέει ο προπονητής.

> Διάβασε ακόμη: Οι ασκήσεις Landmine χτίζουν τους ισχυρότερους μύες

Στα 45 λεπτά που διαρκεί το πρόγραμμα Air Boxing, ο Vela μαθαίνει στους πελάτες του πώς να συνδυάζουν τις γρήγορες και δυναμικές κινήσεις ποδιών και χεριών χωρίς τη χρήση σάκου μποξ.

"Όλες οι γροθιές και τα λακτίσματα γίνονται στον αέρα, κάτι που καθιστά το Air Boxing περισσότερο μια χορογραφημένη προπόνηση δύναμης και λιγότερο σε σκληρή άσκηση", εξηγεί ο Vela.

"Ωστόσο", προσθέτει, "ο βαθμός δυσκολίας δεν είναι επιπέδου κλασικής τάξης αερόμπικ, ούτε καν μιας τάξης spinning. Εδώ, μιλάμε για προσομοίωση μποξ. Τις πρώτες μέρες θα νιώθεις να κόβονται τα γόνατά σου, τα χέρια σου θα είναι ασήκωτα και θα νιώθεις τα πνευμόνια σου να καίνε. Βέβαια, σε μια-δυο βδομάδες το σώμα προσαρμόζεται και οι πόνοι υποχωρούν. Αυτό που μένει είναι μόνο ένα τεράστιο κέρδος στη φυσική σου κατάσταση".

Η συνέχεια στο gr.AskMen.com

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης