Οι ασκήσεις Landmine χτίζουν τους ισχυρότερους μύες

Πώς θα χρησιμοποιήσεις τη -μισή- μπάρα σου υπό γωνία για να κερδίσεις περισσότερα μυϊκά οφέλη.

Κανείς δεν θέλεις να βάζει το "μωρό" του στη γωνία. Αλλά μερικές φορές, επιβάλλεται. Τέτοιου είδους συναισθήματα μπορεί να σου δημιουργήσει η προπόνηση Landmine, αλλά εσύ πρέπει να δεις το τελικό όφελος: εφόρμηση μυών. Οι ασκήσεις Landmine με μισή μπάρα υπό γωνία είναι μια περίεργη μέθοδος προπόνησης, ωστόσο αρκετά προκλητική.

Η μοναδικότητα της εκγύμνασης προέρχεται από την ημικυκλική περιστροφή και πίεση της μπάρας που πρέπει να εφαρμόσεις για κάθε άσκηση που περιλαμβάνει μια προπόνηση Landmine. Παράδειγμα: σε μια κίνηση πίεσης ώμων, το εύρος κίνησης εδώ, απαιτεί να πιέσεις προς τα εμπρός και πάνω διαγώνια, αντί κατ’ ευθείαν επάνω και κάθετα (όπως θα έκανες στον πάγκο). Πού βοηθά αυτό; Στο να βγουν για "δουλειά", μικροί, ξεχασμένοι και τεμπέληδες μύες της ωμικής σου άρθρωσης.

Αποτέλεσμα; Πιο μπαλαρισμένοι ώμοι, λιγότερες πιθανότητες τραυματισμού σε κάποια άλλη άσκηση ή αθλητική δραστηριότητα. Δεν είναι λίγο πράγμα αυτό.

> Διάβασε ακόμη: Η προπόνηση Tabata καίει θερμίδες σαν πυρηνικό όπλο

Το φάσμα κινήσεων με μια κυρτή μπάρα, ευρύτατο. Δες παρακάτω.

Ημικαθίσματα Landmine

4x8

Παρόμοια με την κίνηση goblet squat. Ωστόσο, το ημικάθισμα Landmine απομακρύνει το πολύ βάρος από τη σπονδυλική στήλη και φορτώνει αντίστοιχα τους μυς των ποδιών.

Μονή κωπηλατική στον πάγκο

3x8 για κάθε πλευρά

Η μονή κωπηλατική με αλτήρα σε πάγκο είναι μια ενδεδειγμένη άσκηση για αλεξίσφαιρη πλάτη και κραταιούς ώμους, ωστόσο η τεχνική της παρουσιάζει ένα μεγάλο βαθμό "κλεψίματος". Αν δεν έχεις έναν σταθερό μπούσουλα, η μονή κωπηλατική σε πάγκο, σε ωθεί κλέβει την κίνηση από την πλάτη με κίνδυνο έναν τραυματισμό. Όμως στην πρακτική του Landmine έχεις μπούσουλα.

Κι έτσι η σπονδυλική στήλη μένει ίσια και σταθερή αφήνοντας την κίνηση των ώμων να γίνεται πιο στοχευμένη και σταθερή.

> Διάβασε ακόμη: Γίνεται να χάσεις βάρος μόνο με περπάτημα;

Επιπλέον, το πάχος της μπάρας σε σύγκριση με έναν αλτήρα σε οδηγεί σε μεγαλύτερη δύναμη λαβής. Έτσι, μαζί με μια ισχυρότερη πρόσφυση κερδίζεις και μερικά επιπλέον εκατοστά μυϊκής αύξησης στους πήχεις.

Η συνέχεια στο gr.AskMen.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης