Το ιαπωνικό τρικ αναπνοών για επίπεδο στομάχι

Κοιλιά-πλάκα με 2 μόλις λεπτά "άσκησης" την ημέρα.

Γράφει: Παναγιώτης Κούστας 05 Ιουνίου 2021

Κι όμως. Ίσως αυτό που λείπει από την προπόνησή σου και δεν έχεις αποκτήσει ακόμη κοιλιακούς για παραλία να μην είναι κάποιο έξτρα περίπλοκο ροκάνισμα, αλλά ο τρόπος που αναπνέεις. Κι αυτό γιατί η σωστή αναπνοή είναι απαραίτητη για να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη που αποκομίζουν οι μύες σου από το πρόγραμμα της γυμναστικής σου, σε βοηθάει να έχεις τον έλεγχο στην εκτέλεση των επαναλήψεων των ασκήσεων που κάνεις και σε κρατάει ήρεμο.

Στα οφέλη της σωστής αναπνοής θα πρέπει να προσθέσεις και το ότι με την ορθή οξυγόνωση του οργανισμού σου μπορείς να αθλείσαι για πιο εκτεταμένα χρονικά διαστήματα και να εκτελείς περισσότερες επαναλήψεις χωρίς να νιώθεις ότι θα καταρρεύσεις. Μάλιστα, όπως υπόσχεται μία αρχαία ιαπωνική μέθοδος, μπορεί στην αναπνοή να βρίσκεται και το κόλπο που θα σου επιτρέψει να αποκτήσεις επίπεδο στομάχι.

Το ιαπωνικό τρικ αναπνοών για επίπεδο στομάχιiStock

Εννοείται πώς δεν πρόκειται να πέσει η μπάκα που τυχόν έχεις απλώς αναπνέοντας. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο αναπνοής, όμως, θα δεις όντως αποτέλεσμα στην εμφάνισή σου.

Πώς λειτουργεί η ιαπωνική μέθοδος

Καταρχήν, αυτό που πρέπει να βάλεις στο μυαλό σου είναι ότι εκείνο που εμποδίζει το στομάχι σου από το να είναι επίπεδο είναι το λίπος που βρίσκεται συγκεντρωμένο στην κοιλιακή σου χώρα.

Κι ενώ -άσχετα από το πόσο σωστά τρως ή αν αθλείσαι- δεν μπορείς να κάνεις τον οργανισμό σου να αρχίσει να καίει λίπος μόνο από το συγκεκριμένο σημείο του σώματός σου, υπάρχουν κάποια ωραία τρικ και κάποιες ασκήσεις που μπορούν να επιταχύνουν την πορεία προς τον στόχο σου και να βελτιώσουν την εικόνα κάποιων περιοχών-κλειδιών, όπως είναι η κοιλιά σου, για την εμφάνισή σου. 

Το 2λεπτο viral τρικ των Ιαπώνων

Η μέθοδος έγινε viral τυχαία, χάρη σε έναν κύριο ονόματι Mike (ή Miki) Ryosuke, ο οποίος ισχυρίζεται ότι τον βοήθησε να χάσει δεκατρία κιλά και να πέσει αρκετά μεγέθη στα παντελόνια που φοράει.

Μάλιστα, του ίδιου του συστήθηκε για να αντιμετωπίσει τους πόνους από τους οποίους υπέφερε στη μέση του. Πλέον, ασκείται με τη συγκεκριμένο μέθοδο μόνο επί 2 λεπτά κάθε ημέρα.

Το όνομα της μεθόδου είναι Δίαιτα της Μακράς Αναπνοής. Χοντρικά, συνίσταται στο να εισπνέεις για τρία δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να εκπνέεις με δύναμη επί επτά δευτερόλεπτα, υπό μία συγκεκριμένη στάση σώματος.

Πώς θα εκτελέσεις τη "Δίαιτα της Μακράς Αναπνοής"

Η συγκεκριμένη αναπνευστική άσκηση αποτελείται από τέσσερα απλά βήματα.

- Από όρθια θέση, φέρνεις το ένα σου πόδι μπροστά, ενώ κρατάς το άλλο πίσω.

- Στη συνέχεια, σφίγγοντας τους γλουτούς σου, μεταφέρεις όλο το σωματικό σου βάρος στο πίσω σου πόδι.

- Εκτείνεις τα χέρια σου πάνω από το κεφάλι σου και εισπνέεις για 3 δευτερόλεπτα.

- Τέλος, εκπνέεις με δύναμη επί επτά δευτερόλεπτα, ενώ ταυτόχρονα σφίγγεις όλους τους μύες του σώματός σου.

> Διάβασε ακόμα: Έξυπνα tips για αποτελεσματική απώλεια λίπους

Μπορείς να επαναλάβεις τα βήματα όσες φορές μπορείς επί ένα χρονικό διάστημα 2 έως 10 λεπτών. Σύμφωνα με τον Ryosuke, με αυτόν τον τρόπο θα κάψεις λίπος που έχει συσσωρευτεί στην περιοχή της κοιλιάς σου, θα ενδυναμώσεις τους μύες σου και θα βελτιώσεις τον μεταβολισμό σου.

> Διάβασε ακόμα: Μπορείς όντως να γυμνάσεις ολόκληρο το κορμί σου μέσα σε 14 λεπτά;

Πριν κλείσουμε, να επαναλάβουμε για μία ακόμα φορά ότι η συγκεκριμένη μέθοδος δεν είναι πανάκεια, αλλά είναι ιδανική για να τη χρησιμοποιήσεις συμπληρωματικά στο πρόγραμμα προπόνησης και διατροφής σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι συμβουλές της επιστήμης για να κάψεις λίπος

Τι άλλο μπορείς να κάνεις για να χάσεις λίπος εκτός από το να λιώσεις στο γυμναστήριο;

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Από πού πήραν τα ονόματά τους τα ελληνικά νησιά

Από πού προέρχεται η λέξη Μήλος, τι σημαίνει Νάξος, ποιος ήταν ο Τήνος και άλλες ιστορίες από τα πελάγη της χώρας.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Τα πιο εμβληματικά μοντέλα 7 κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών

Εκείνα που θα συνέχιζαν να κατασκευάζουν αν ένας περίεργος νόμος τις υποχρέωνε να παράγουν ένα μόνο μοντέλο.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τρωτός ο Google Chrome, πρέπει να ενημερωθεί άμεσα

Hackers επιτίθενται σε δύο σημαντικές ευπάθειες στο πρόγραμμα.