Η σωστή προπόνηση για κάθε καλοκαιρινό σπορ

Γύμνασε σωστά τα σημεία-κλειδιά του σώματός σου και παίξε άφοβα στα κύματα ή στην άμμο.

Μια παραλία γεμάτη προκλήσεις δράσης είναι το ιδανικό "γήπεδο" για να ευχαριστηθεί η ψυχή σου διακοπές και τα καλοκαιρινά σπορ ένας θαυμάσιος τρόπος για να σπάσεις τη θερινή ρουτίνα. Το ζητούμενο είναι να διασκεδάσεις: Να σηκωθείς έστω και για λίγα δευτερόλεπτα στον αέρα με το kiteboard, να μείνεις όρθιος στα πέδιλα του σκι πάνω από τρία συνεχόμενα λεπτά ή να λιώσεις πάνω στην άμμο παίζοντας μπάλα με τους φίλους σου.

Το απευκταίο είναι να τραυματιστείς. Αλλά παίζοντας δυναμικά σπορ στην άμμο ή στο νερό, αυτό είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο.

> Διάβασε ακόμη: Ασκήσεις για να διατηρήσεις τη φόρμα σου στις διακοπές

Όσο κι αν έχεις συνηθίσει να προπονείσαι σε σταθερό έδαφος, οι κινήσεις σου στις ασταθείς επιφάνειες της σανίδας, ενός βατήρα πισίνας ή της άμμου μοιάζει με τρέξιμο σε ναρκοπέδιο. Εκεί, τα οστά, οι αρθρώσεις, οι μύες και τα αντανακλαστικά σου δεν μπορούν να ανταποκριθούν το ίδιο εύκολα, όπως στη στεριά.

Οι εξαρθρώσεις, τα κατάγματα και οι μυϊκές κακώσεις από τον αυχένα έως τους αστραγάλους μπορεί να σε βγάλουν νοκ αουτ όχι μόνο για όλες τις μέρες των διακοπών, αλλά και μήνες μετά την επιστροφή σου στο σπίτι. Εκτός αν είσαι σωστά προετοιμασμένος. Τρεις ειδικές ασκήσεις κατά των τραυματισμών αποτελούν τη θωράκιση του σώματός σου σε κάθε στραβοπάτημα, βοηθώντας να αποκτήσεις καλύτερη ισορροπία, ελαστικότερους μυς και ανθεκτικότερες αρθρώσεις.

Εκτέλεσε το παρακάτω πρόγραμμα πριν το πρωινό σου γεύμα και, μετά φύγε σφαίρα για την παραλία.

Η μισή δουλειά γίνεται με ζέσταμα και διατάσεις

Το ζέσταμα των μυών και οι διάτασή τους, αυξάνουν το εύρος κίνησης των αρθρώσεων, βελτιώνουν το μυϊκό συντονισμό και ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος στα διάφορα σημεία του σώματος.

> Διάβασε ακόμη: Οι διαφορές ανάμεσα σε τζόκινγκ, τρέξιμο και σπριντ

Εκτελώντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα stretching (δες το βίντεο) έχεις καλύψει το 50% του σκοπού σου, που είναι η αποφυγή τραυματισμών.

Η υπόλοιπη δουλειά γίνεται με αυτές τις τρεις ασκήσεις

Από ρακέτες μέχρι beach soccer και από κανό μέχρι wake board, αυτές οι τρεις ακήσεις θα σου διασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή ικανότητα να ολοκληρώσεις με επιτυχία κάθε δυναμική πρόκληση στο νερό ή την άμμο.

Η συνέχεια στο gr.AskMen.com

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.